«Η ιστορία της θεραπαινίδας» – Νέα δραματική σειρά στην ΕΡΤ1  ...

«Η ιστορία της θεραπαινίδας» – Νέα δραματική σειρά στην ΕΡΤ1   15-17.07.2020

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ –  Α’ ΚΥΚΛΟΣ

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ  

«Η ιστορία της θεραπαινίδας»
(The Handmaid’s Tale)

Τα τρία επόμενα επεισόδια της νέας δραματικής σειράς «Η ιστορία της θεραπαινίδας» (The Handmaid’s Tale), παραγωγής ΗΠΑ 2017,  έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- την Τετάρτη 15, την Πέμπτη 16 και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 και ώρα 00:15.

Σκηνοθεσία: Μπρους Μίλερ.

Παίζουν: Eλίζαμπεθ Μος, Aμάντα Μπρούγκελ, Τζόζεφ Φάινς, Ιβόν Στραχόβσκι, Μάντλιν Μπρούερ, Αν Ντόουντ, Μαξ Μινγκέλα, Σαμίρα Γουάιλι.

Πολυβραβευμένη δραματική σειρά, που βασίζεται στο βιβλίο της Καναδής συγγραφέα Μάργκαρετ Άτγουντ, και η οποία αναφέρεται στον τρόπο ζωής στη δυστοπική «Δημοκρατία του Γιλεάδ», μια αυταρχική κοινωνία που υποτίθεται ότι κάποτε ανήκε στις ΗΠΑ.

Γενική υπόθεση: Σε μια προσπάθειά να αντιμετωπιστεί η καταστροφή του περιβάλλοντος, και το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, το Γιλεάδ διοικείται από μια διεστραμμένη δράκα ανθρώπων που εφαρμόζουν με θρησκευτική ευλάβεια αποσπάσματα της Βίβλου και αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ως ιδιοκτησία του κράτους.

Η Όφρεντ (Ελίζαμπεθ Μος), μία από τις ελάχιστες γυναίκες που μπορούν να τεκνοποιήσουν είναι Υπηρέτρια στο σπίτι του Διοικητή. Ανήκει στην κάστα των γυναικών που εξαναγκάζονται να προσφέρουν το σώμα τους προς τεκνοποίηση σε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια αύξησης του πληθυσμού.

Σ’ αυτή την τρομακτική κοινωνία, όπου το παραμικρό λάθος τιμωρείται αλύπητα, η Όφρεντ κινείται ανάμεσα στους Διοικητές, τις απάνθρωπες Συζύγους τους, τις οικιακές βοηθούς και τις υπόλοιπες Υπηρέτριες. Οι πάντες κατασκοπεύουν τους πάντες με έναν και μοναδικό σκοπό: την επιβίωση. Η Όφρεντ πρέπει να καταφέρει να επιβιώσει πάση θυσία για να μπορέσει να βρει την κόρη της που της την άρπαξαν όταν τη συνέλαβαν.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020, στις 00:15

Eπεισόδιο 3ο: «Καθυστέρηση»

(Late)

Η Όφρεντ επισκέπτεται μαζί με τη Σερένα Τζόι το σπίτι όπου μένει η Τζανίν με το νεογέννητο μωρό της και ανακαλεί στη μνήμη της εικόνες από το παρελθόν πριν να κυριαρχήσει η Δημοκρατία του Γιλεάδ. Η Όφγκλεν ζει εξαιρετικά δύσκολες στιγμές.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020, στις 00:15

Eπεισόδιο 4ο: «Μην αφήσεις τα καθάρματα να κάνουν ό,τι θέλουν»

(Nolite Te Bastardes Carborundorum)

Η Σερένα Τζόι τιμωρεί την Όφρεντ και εκείνη στην απομόνωσή της καταρρέει και ανακαλεί στη μνήμη της γεγονότα και καταστάσεις που είχε μοιραστεί με τη φίλη της Μόιρα. Μια απροσδόκητη επιπλοκή κατά τη διάρκεια της Τελετής βάζει σε κίνδυνο το μέλλον της Όφρεντ αλλά και τη συμβίωσή της με τον Διοικητή και τη σύζυγό του Σερένα Τζόι.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020, στις 00:15

Eπεισόδιο 5ο: «Πιστή»

(Faithful)

Η Σερένα Τζόι κάνει μια απροσδόκητη πρόταση στην Όφρεντ. Η Όφρεντ ανακαλεί στη μνήμη της τον ασυνήθιστο τρόπο που γνωρίστηκαν με τον Λουκ, χάρη στην παρέμβαση της φίλης της Μόιρα. Η Όφγκλεν που τώρα ονομάζεται Όφστιβεν προσπαθεί να ενταχθεί ξανά στον μικρόκοσμο του Γιλεάδ.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.