«Η ιστορία της θεραπαινίδας» – Νέα δραματική σειρά στην ΕΡΤ1  ...

«Η ιστορία της θεραπαινίδας» – Νέα δραματική σειρά στην ΕΡΤ1   22-24.07.2020

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ –  Α΄ ΚΥΚΛΟΣ

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ  

«Η ιστορία της θεραπαινίδας»
(The Handmaid’s Tale)

Τα τρία επόμενα επεισόδια της νέας δραματικής σειράς «Η ιστορία της θεραπαινίδας» (The Handmaid’s Tale), παραγωγής ΗΠΑ 2017,  έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– από την Τετάρτη 22 έως και την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 στις 00:15.

Σκηνοθεσία: Μπρους Μίλερ.

Παίζουν: Eλίζαμπεθ Μος, Aμάντα Μπρούγκελ, Τζόζεφ Φάινς, Ιβόν Στραχόβσκι, Μάντλιν Μπρούερ, Αν Ντόουντ, Μαξ Μινγκέλα, Σαμίρα Γουάιλι.

Πολυβραβευμένη δραματική σειρά, που βασίζεται στο βιβλίο της Καναδής συγγραφέα Μάργκαρετ Άτγουντ, και η οποία αναφέρεται στον τρόπο ζωής στη δυστοπική «Δημοκρατία του Γιλεάδ», μια αυταρχική κοινωνία που υποτίθεται ότι κάποτε ανήκε στις ΗΠΑ.

Γενική υπόθεση: Σε μια προσπάθειά να αντιμετωπιστεί η καταστροφή του περιβάλλοντος, και το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, το Γιλεάδ διοικείται από μια διεστραμμένη δράκα ανθρώπων που εφαρμόζουν με θρησκευτική ευλάβεια αποσπάσματα της Βίβλου και αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ως ιδιοκτησία του κράτους.

Η Όφρεντ (Ελίζαμπεθ Μος), μία από τις ελάχιστες γυναίκες που μπορούν να τεκνοποιήσουν είναι Υπηρέτρια στο σπίτι του Διοικητή. Ανήκει στην κάστα των γυναικών που εξαναγκάζονται να προσφέρουν το σώμα τους προς τεκνοποίηση σε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια αύξησης του πληθυσμού.

Σ’ αυτή την τρομακτική κοινωνία, όπου το παραμικρό λάθος τιμωρείται αλύπητα, η Όφρεντ κινείται ανάμεσα στους Διοικητές, τις απάνθρωπες Συζύγους τους, τις οικιακές βοηθούς και τις υπόλοιπες Υπηρέτριες. Οι πάντες κατασκοπεύουν τους πάντες με έναν και μοναδικό σκοπό: την επιβίωση. Η Όφρεντ πρέπει να καταφέρει να επιβιώσει πάση θυσία για να μπορέσει να βρει την κόρη της που της την άρπαξαν όταν τη συνέλαβαν.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020, στις 00:15
Eπεισόδιο 6ο: «Η θέση της γυναίκας»
(Α Woman’s Place)

Στον μικρόκοσμο του Γιλεάδ επικρατεί αναβρασμός ενόψει της επίσκεψης υψηλών αξιωματούχων από το Μεξικό και της προοπτικής εμπορικών ανταλλαγών που θα λειτουργήσουν ως τονωτική ένεση.

Η Όφρεντ έρχεται πιο κοντά με τον Νικ. Η Σερένα Τζόι ανακαλεί συνεχώς στη μνήμη της εικόνες από το παρελθόν.

Η συνάντηση με τους αξιωματούχους από το Μεξικό στέφεται με επιτυχία, ενώ η Όφρεντ μαθαίνει νέα που την αφήνουν εμβρόντητη.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 23 Ιουλίου 2020, στις 00:15
Eπεισόδιο 7ο: «Στην άλλη πλευρά»
(The Other Side)

Τι έγινε άραγε ο Λουκ, όταν η Τζουν και η κόρη τους έτρεξαν στο δάσος να κρυφτούν; Ο Λουκ είναι τραυματισμένος μέσα σ’ ένα ασθενοφόρο, αφού έχει συλληφθεί και οδεύει προς τον ανακριτή. Το ασθενοφόρο ανατρέπεται, αλλά εκείνος καταφέρνει να γλιτώσει.

Προσπαθεί να επιβιώσει με κάθε τρόπο με μοναδικό σκοπό της ζωής του να βρει την Τζουν και την κόρη τους.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020, στις 00:15
Eπεισόδιο 8ο: «Ιεζάβελ»
(Jezebels)

Η Σερένα Τζόι πηγαίνει να επισκεφτεί τη μητέρα της και ο Διοικητής Γουότερφορντ βγάζει την Τζουν έξω από τα τείχη της πόλης με τη βοήθεια του οδηγού του Νικ.

Πηγαίνουν σ’ έναν χώρο που δεν θυμίζει σε τίποτα το Γιλεάδ, όπου η Τζουν συναντά ένα πολύ αγαπημένο πρόσωπο.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.