«Η ιστορία της θεραπαινίδας» – Ο δεύτερος κύκλος της δραματικής σειράς στην...

«Η ιστορία της θεραπαινίδας» – Ο δεύτερος κύκλος της δραματικής σειράς στην ΕΡΤ1   31.07 – 07.08.2020

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ –  Β΄ ΚΥΚΛΟΣ

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ  

«Η ιστορία της θεραπαινίδας»
(The Handmaid’s Tale)

Τα πέντε πρώτα επεισόδια του δεύτερου κύκλου της δραματικής σειράς «Η ιστορία της θεραπαινίδας» (The Handmaid’s Tale), παραγωγής ΗΠΑ 2018,  έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– την Παρασκευή 31 Ιουλίου και από την Τρίτη 4 έως και την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020, στις 00:15.

Πολυβραβευμένη δραματική σειρά, που βασίζεται στο βιβλίο της Καναδής συγγραφέως Μάργκαρετ Άτγουντ, και η οποία αναφέρεται στον τρόπο ζωής στη δυστοπική «Δημοκρατία του Γιλεάδ», μια αυταρχική κοινωνία που υποτίθεται ότι κάποτε ανήκε στις ΗΠΑ.

Σκηνοθεσία: Μπρους Μίλερ

Παίζουν: Eλίζαμπεθ Μος, Aμάντα Μπρούγκελ, Τζόζεφ Φάινς, Ιβόν Στραχόβσκι, Μάντλιν Μπρούερ, Αν Ντόουντ, Μαξ Μινγκέλα, Σαμίρα Γουάιλι

Γενική υπόθεση: Σε μια προσπάθειά να αντιμετωπιστεί η καταστροφή του περιβάλλοντος, και το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, το Γιλεάδ διοικείται από μια διεστραμμένη δράκα ανθρώπων, που εφαρμόζουν με θρησκευτική ευλάβεια αποσπάσματα της Βίβλου και αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ως ιδιοκτησία του κράτους. Η Όφρεντ (Ελίζαμπεθ Μος), μία από τις ελάχιστες γυναίκες που μπορούν να τεκνοποιήσουν, είναι Υπηρέτρια στο σπίτι του Διοικητή. Ανήκει στην κάστα των γυναικών που εξαναγκάζονται να προσφέρουν το σώμα τους προς τεκνοποίηση σε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια αύξησης του πληθυσμού. Σ’ αυτή την τρομακτική κοινωνία, όπου το παραμικρό λάθος τιμωρείται αλύπητα, η Όφρεντ κινείται ανάμεσα στους Διοικητές, τις απάνθρωπες Συζύγους τους, τις οικιακές βοηθούς και τις υπόλοιπες Υπηρέτριες. Οι πάντες κατασκοπεύουν τους πάντες με έναν και μοναδικό σκοπό: την επιβίωση. Η Όφρεντ πρέπει να καταφέρει να επιβιώσει πάση θυσία, για να μπορέσει να βρει την κόρη της, που της την άρπαξαν όταν τη συνέλαβαν.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, στις 00:15
Β’ ΚΥΚΛΟΣ – Eπεισόδιο 1ο:  «Τζουν» (June)

Η Όφρεντ υφίσταται τις συνέπειες της επικίνδυνης απόφασής της, ενώ τη στοιχειώνουν αναμνήσεις από το παρελθόν και τη βιαιότητα που βίωσε στο ξεκίνημα του Γιλεάδ.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 4 Αυγούστου 2020, στις 00:15
Eπεισόδιο 2ο: (Unwomen) «Γυναίκα χωρίς όνομα»

Η Όφρεντ προσαρμόζεται στον νέο τρόπο ζωής. Η απρόσμενη άφιξη ενός ατόμου αποδιοργανώνει τις Αποικίες. Μια οικογένεια διαλύεται με τη δημιουργία του Γιλεάδ.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, στις 00:15
Eπεισόδιο 3ο: «Baggage» (Αποσκευή)

Η Τζουν ανακαλεί στη μνήμη της τη σχέση της με τη μητέρα της, καθώς επιβιώνει στο Γιλεάδ. Στη Μικρή Αμερική, η Μόιρα προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις τραυματικές εμπειρίες που έχει υποστεί.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020, στις 00:15
Eπεισόδιο 4ο: «Άλλη γυναίκα» (Other Women)

Το μπάνιο του μωρού προκαλεί μια ανησυχητική αλλαγή στη σχέση της Όφρεντ με τη Σερένα Τζόι. Η Όφρεντ αναλογίζεται τις επιλογές που έκανε και την οδήγησαν να γίνει Υπηρέτρια.

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020, στις 00:15
Eπεισόδιο 5ο: «Seeds» (Σπόροι)

Σε μια τελετή στο Γιλεάδ διαλύεται η σχέση της Όφρεντ με τον Νικ. Η Τζανίν προσπαθεί να προσαρμοστεί στη ζωή των Αποικιών, ενώ βάζει σε κίνδυνο τη φιλία της με την Έμιλι.