«Η ιστορία της θεραπαινίδας» – Τα δύο τελευταία επεισόδια του πρώτου κύκλου...

«Η ιστορία της θεραπαινίδας» – Τα δύο τελευταία επεισόδια του πρώτου κύκλου στην ΕΡΤ1   29 & 30.07.2020

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ –  Α΄ ΚΥΚΛΟΣ

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ  

«Η ιστορία της θεραπαινίδας»
(The Handmaid’s Tale)

Τα δύο τελευταία επεισόδια του πρώτου κύκλου της δραματικής σειράς «Η ιστορία της θεραπαινίδας» (The Handmaid’s Tale), παραγωγής ΗΠΑ 2017,  έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση– την Τετάρτη 29  και την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 στις 00:15.

Σκηνοθεσία: Μπρους Μίλερ.

Παίζουν: Eλίζαμπεθ Μος, Aμάντα Μπρούγκελ, Τζόζεφ Φάινς, Ιβόν Στραχόβσκι, Μάντλιν Μπρούερ, Αν Ντόουντ, Μαξ Μινγκέλα, Σαμίρα Γουάιλι.

Πολυβραβευμένη δραματική σειρά, που βασίζεται στο βιβλίο της Καναδής συγγραφέα Μάργκαρετ Άτγουντ, και η οποία αναφέρεται στον τρόπο ζωής στη δυστοπική «Δημοκρατία του Γιλεάδ», μια αυταρχική κοινωνία που υποτίθεται ότι κάποτε ανήκε στις ΗΠΑ.

Γενική υπόθεση: Σε μια προσπάθειά να αντιμετωπιστεί η καταστροφή του περιβάλλοντος, και το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, το Γιλεάδ διοικείται από μια διεστραμμένη δράκα ανθρώπων που εφαρμόζουν με θρησκευτική ευλάβεια αποσπάσματα της Βίβλου και αντιμετωπίζουν τις γυναίκες ως ιδιοκτησία του κράτους.

Η Όφρεντ (Ελίζαμπεθ Μος), μία από τις ελάχιστες γυναίκες που μπορούν να τεκνοποιήσουν είναι Υπηρέτρια στο σπίτι του Διοικητή. Ανήκει στην κάστα των γυναικών που εξαναγκάζονται να προσφέρουν το σώμα τους προς τεκνοποίηση σε μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια αύξησης του πληθυσμού.

Σ’ αυτή την τρομακτική κοινωνία, όπου το παραμικρό λάθος τιμωρείται αλύπητα, η Όφρεντ κινείται ανάμεσα στους Διοικητές, τις απάνθρωπες Συζύγους τους, τις οικιακές βοηθούς και τις υπόλοιπες Υπηρέτριες. Οι πάντες κατασκοπεύουν τους πάντες με έναν και μοναδικό σκοπό: την επιβίωση. Η Όφρεντ πρέπει να καταφέρει να επιβιώσει πάση θυσία για να μπορέσει να βρει την κόρη της που της την άρπαξαν όταν τη συνέλαβαν.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020, στις 00:15

Eπεισόδιο 9ο:  «Η Γέφυρα» (The Bridge)

Η Τζουν αναλαμβάνει την πρώτη της αποστολή. Πρέπει να πάει ξανά στην Ιεζάβελ και να εντοπίσει ένα πακέτο, ενώ η Τζανίν δυσκολεύεται πάρα πολύ να προσαρμοστεί στην ιδέα να εγκαταλείψει το νεογέννητο μωρό της και να αναλάβει καθήκοντα σε άλλο σπίτι.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, στις 00:15

Eπεισόδιο 10ο: «Νύχτα» (Night)

Η Σερένα Τζόι ανακαλύπτει την αλήθεια και έρχεται σε σύγκρουση με την Όφρεντ και τον Διοικητή. Μια αποκάλυψη της Σερένα Τζόι συγκλονίζει την Όφρεντ. Το σύστημα αναγκάζει τις Υπηρέτριες να κάνουν κάτι απάνθρωπο και εκείνες αντιστέκονται.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.