Η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης στην ΕΡΤ1 και στο Τρίτο Πρόγραμμα ...

Η Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης στην ΕΡΤ1 και στο Τρίτο Πρόγραμμα 01.01.2020

              ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ    
 «New Years Concert 2020»

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 1η Ιανουαρίου 2020, στις 12:15

Πιστή στο εορταστικό ραντεβού της, η δημόσια Ραδιοτηλεόραση μεταδίδει και φέτος ανήμερα την Πρωτοχρονιά (Τετάρτη 1η Ιανουαρίου 2020) στις 12:15, την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία της Βιέννης, σε απευθείας δορυφορική σύνδεση με την Αίθουσα Musikverein.

Ειδικότερα, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 και οι ακροατές του Τρίτου Προγράμματος έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν το μοναδικό αυτό εορταστικό μουσικό πρόγραμμα, που μεταδίδεται σε περίπου 90 τηλεοπτικούς και πολυάριθμους ραδιοφωνικούς Σταθμούς απ’ όλο τον κόσμο και την παρακολουθούν περισσότεροι από 95 εκατομμύρια τηλεθεατές και ακροατές.

Στη «Χρυσοποίκιλτη αίθουσα» του Μεγάρου των Φίλων της Μουσικής στην αυστριακή πρωτεύουσα, η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης υπό τη διεύθυνση του Λετονού μαέστρου Andris Nelsons, θα ερμηνεύσει γνωστά και αγαπημένα έργα των συνθετών: Carl Michael Ziehrer, Josef Strauss, Johann Strauss Jr., Eduard Strauss, Franz von Suppé, Josef Hellmesberger Jr., Hans Christian Lumbye, Ludwig van Beethoven.

Αρκετά από τα έργα αυτά θ’ ακουστούν για πρώτη φορά στην Πρωτοχρονιάτικη Συναυλία.

Συμμετέχουν σολίστ του Κρατικού Μπαλέτου της Βιέννης, σε χορογραφίες του José Carlos Martinez και κοστούμια της Emma Ryott.

Τη συναυλία, που θα μεταδοθεί και διαδικτυακά στην ιστοσελίδα www.ert.grπαρουσιάζει για την Τηλεόραση και το Ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο Μιχάλης Μεσσήνης.