Η Σαβίνα Γιαννάτου & ο Δημήτρης Υφαντής με special guest τον Σωκράτη...

Η Σαβίνα Γιαννάτου & ο Δημήτρης Υφαντής με special guest τον Σωκράτη Σινόπουλο στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1 | Μ. Τετάρτη 28.04.2021 | Ακούστε πρώτοι τρία υπέροχα τραγούδια

Η Σαβίνα Γιαννάτου & ο Δημήτρης Υφαντής
με special guest τον Σωκράτη Σινόπουλο
στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1

Ακούστε πρώτοι τρία υπέροχα τραγούδια

Ημερομηνία μετάδοσης: Μ. Τετάρτη 28 Απριλίου 2021, στις 22:00

Ένα μελωδικό μουσικό ταξίδι, με μουσικές που αρμόζουν στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδας ετοίμασαν ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη, για τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου, στις 22:00.

Στο «Μουσικό Κουτί» έρχονται η ερμηνεύτρια και δημιουργός Σαβίνα Γιαννάτου, ο τραγουδοποιός Δημήτρης Υφαντής και ο συνθέτης και δεξιοτέχνης της πολίτικης λύρας Σωκράτης Σινόπουλος για να μας ταξιδέψουν σε μουσικές που προέρχονται από διαφορετικούς τόπους και εποχές, αλλά τις συνδέουν η τρυφερότητα και η κατάνυξη.

Σ’ αυτό τον μουσικό… Μυστικό Δείπνο ακούγονται ο «Ακάθιστος ύμνος» και το «Ω, Γλυκύ Μου Έαρ», σε συνδυασμό με μουσικές του Leonard Koen και του Βασίλη Τσιτσάνη.

Η μαγευτική φωνή της Σαβίνας Γιαννάτου, που έχει αποδείξει ότι η μουσική δεν έχει σύνορα, μας καθηλώνει με τραγούδια από την παραμυθένια «Λιλιπούπολη», την παράδοση της Μεσογείου, τις «Παναγιές του Κόσμου».

Ο εξαιρετικός συνθέτης και ερμηνευτής Δημήτρης Υφαντής, γνωστός για τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει την παραδοσιακή μουσική, μας θυμίζει ξεχασμένα ηπειρώτικα τραγούδια και τραγούδια που προέρχονται από την Μ. Ασία.

Ο Σωκράτης Σινόπουλος, ο άνθρωπος που αναγέννησε το παίξιμο της πολίτικης λύρας στην Ελλάδα, προχωρώντας με μουσικούς πειραματισμούς σε τελείως διαφορετικούς δρόμους, μας μαγεύει με τους ήχους των κομματιών του.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό δίωρο που με έναυσμα τη Μεγάλη Εβδομάδα κινείται σε μουσικά μονοπάτια που συγκινούν και μαγεύουν.

Η Σαβίνα Γιαννάτου ερμηνεύει την κλασική επιτυχία των Paul Simon και Arthur Garfunkel «Scarborough fair». Τη συνοδεύει η Ρένα Μόρφη, ενώ ονειρεμένη μοιάζει η φλογέρα του Δημήτρη Υφαντή και η λύρα του Σωκράτη Σινόπουλου. Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο: https://youtu.be/afKrJkp8sK8

Ξεχωριστή είναι και η εκτέλεση του παραδοσιακού τραγουδιού της Κύπρου «Το γιασεμί». Το ερμηνεύει ο Δημήτρης Υφαντής. Τον συνοδεύει η Σαβίνα Γιαννάτου. Ακούστε με προσοχή τη λύρα του Σωκράτη Σινόπουλου, αλλά και τους ήχους από το κανονάκι στον σύνδεσμο https://youtu.be/Sjdlg0LvgRw

Αξέχαστο σε όλους θα μείνει το «Τζιβαέρι» που τραγουδά η Σαβίνα Γιαννάτου. Ένα τραγούδι της ξενιτιάς, που δεν θα πάψει ποτέ να συγκινεί, «παντρεύεται» με το «Στην αρχή του τραγουδιού». Κάθε στίχος και ένας ερμηνευτής. Πρώτος ο Δημήτρης Υφαντής, ακολουθεί ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Σαβίνα Γιαννάτου και η Ρένα Μόρφη. Στο ρεφρέν «σμίγουν» όλοι μαζί. Δείτε το βίντεο στον σύνδεσμο https://youtu.be/qel-9OAmVAM

Μην χάσετε αυτή την εκπομπή. Ένα μελωδικό «Μουσικό Κουτί» ανοίγει τη Μεγάλη Τετάρτη.