«Η ζωή εν τάφω» – Τα δύο επόμενα επεισόδια της νέας σειράς...

«Η ζωή εν τάφω» – Τα δύο επόμενα επεισόδια της νέας σειράς στην ΕΡΤ1 28.03 & 04.04.2019

ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ

«Η ζωή εν τάφω»

Το αριστούργημα του Στράτη Μυριβήλη
στην ΕΡΤ1

Το όγδοο και το ένατο επεισόδιο της νέας σειράς «Η ζωή εν τάφω», που βασίζεται στο ομότιτλο αντιπολεμικό μυθιστόρημα του Στράτη Μυριβήλη, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, την Πέμπτη 28 Μαρτίου και την Πέμπτη 4 Απριλίου 2019, στις 22:00.

Η δραματική σειρά εποχής, σε σενάριο και σκηνοθεσία Τάσου Ψαρρά, θα ολοκληρωθεί σε 16 ωριαία επεισόδια.

Λίγα λόγια για την υπόθεση: Έπειτα από την ερωτική επιστολογραφία του Αντώνη Κωστούλα, εθελοντή στρατιώτη στη Μεραρχία Αρχιπελάγους, με την τρυφερή Μυρσίνη, δασκάλα του Παρθεναγωγείου Μυτιλήνης, ακολουθούμε τα βήματα των πολιτικών εξελίξεων που μας οδηγούν στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και γενικότερα διαπλέουμε σε μια διαχρονική ματιά των απάνθρωπων συνθηκών και της καταστροφικής ματαιότητας κάθε πολέμου. Μία υπέροχη, ευαίσθητη ερωτική ιστορία, που μεγαλώνει όπως «μια παπαρούνα» στα ζοφερά χαρακώματα.

Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιήθηκαν σε πολλά σημεία της Ελλάδας και κυρίως στη Μυτιλήνη, τη Μακεδονία και την Αττική.

Το casting συνθέτουν μεγάλα και καταξιωμένα ονόματα του εγχώριου καλλιτεχνικού στερεώματος, όπως Δημήτρης Μοθωναίος, Γιάννης Μπέζος, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκος Πουρσανίδης, Γιώργος Αρμένης, Δημήτρης Ήμελλος, Ερρίκος Λίτσης, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Βαγγέλης Στρατηγάκος.

 

Αντιπολεμική δραματική σειρά 16 επεισοδίων, παραγωγής 2018-2019.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Τάσος Ψαρράς.

Παραγωγός: Γιώργος Κυριάκος.

Οργάνωση παραγωγής: Γιώργος Παπαδάτος.

Σκηνογραφία: Σπύρος Λάσκαρης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Δρακουλαράκος.

Ενδυματολόγος: Ιουλία Σταυρίδου.

Εκτέλεση παραγωγής: View Master Films.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 28 Μαρτίου  2019, ώρα 22:00

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Μοθωναίος, Χριστίνα ΧειλάΦαμέλη, Έλλη Φωτίου, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Δημήτρης Λιόλιος, Θάλεια Σταματέλου, Έκτορας Λιάτσος, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Γιώργος Σπάνιας, Λάμπρος Κτεναβός, Γιώργος Παπαγεωργίου, Δημήτρης Ντίνας, Ηλιάνα Μαυρομάτη, Χαρά Καμενίδου 

Eπεισόδιο 8ο. Ο λοχαγός  αναθέτει  στον Αντώνη Κωστούλα μια εύκολη σχετικά αποστολή. Μαζί με ορισμένους άλλους στρατιώτες  να μεταβούν στο κοντινό δασύλλιο για να κόψουν ξύλα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν σαν υποστυλώματα των αμπριών. Η υπηρεσία ολοκληρώθηκε γρήγορα σχετικά και  οι στρατιώτες  άρχισαν να διηγούνται ιστορίες από την προσωπική τους ζωή.

Πρώτος ξεκίνησε ο Αγγελέτος περιγράφοντας με λεπτομέρειες τη γνωριμία του με μια νεαρή μικροπαντρεμένη που η ανάγκη την έσπρωξε το περασμένο φθινόπωρο να δουλέψει σαν μαζώχτρα ελιών στον ελαιώνα του γιατρού Κακουρέλλη.

Η γνωριμία τους εξελίχτηκε σε ερωτική σχέση και καθώς η διήγηση προχωρούσε, ο Μπήλιος, φίλος και συγκάτοικος  του Αγγελέτου στο ίδιο αμπρί, άρχισε να αναγνωρίζει στη διήγηση του φίλου του, την γυναίκα του. Όταν βεβαιώθηκε ότι  πράγματι επρόκειτο για την γυναίκα του, η αντίδρασή του ήταν άμεση και βίαιη με απρόοπτες εξελίξεις…

 

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 4 Απριλίου 2019, ώρα 22:00

Πρωταγωνιστούν: Δημήτρης Μοθωναίος, Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Κωνσταντίνος Γώγουλος, Δημήτρης Λιόλιος, Άρης Μπαλής, Δημήτρης Σαμόλης, Γιώργος Αρμένης, Ράνια Οικονομίδου, Παναγιώτης Μποτίνης, Έκτορας Λιάτσος, Μάρθα Μπούρχα, Γιώργος Γλάστρας, Δημήτρης Κοτζιάς, Μαρία Σταυράκη, Νικόλας Πανταζής, Μάρκος Παπαδοκωνσταντάκης, Γιάννης Κοκιασμένος, Αχιλλέας Σκευής, Πολύδωρος Βογιατζής, Γιώργος Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Ρόδης

Eπεισόδιο 9ο. Η Μυρσίνη γράφει χαρούμενη ένα γράμμα για τον Αντώνη που θα μεταφέρει ο Αγγελέτος χωρίς να μεσολαβήσει η λογοκρισία. Πηγαίνει την ώρα του ραντεβού στο καφενείο του Απελλή αλλά ο Αγγελέτος δεν εμφανίζεται. Μετά την αποκάλυψη των δραματικών γεγονότων που οδήγησαν στο θάνατο της Στυλιανούλας φεύγει κατευθείαν για τη μονάδα του.

Εκεί πληροφορείται από το λοχαγό ότι αποφασίστηκε η μετάθεσή του σε άλλο λόχο και σε άλλο σύνταγμα για να μη δοθεί συνέχεια στην διένεξή του με τον Μπήλιο. Ταυτόχρονα, ο λόχος του Αντώνη μετατίθεται σε νέο χαράκωμα πλησιέστερα στην πρώτη γραμμή. Είναι ένα χαράκωμα που κάνει πόλεμο και οι στρατιώτες αφήνουν πλέον το σκάψιμο και αφοσιώνονται αποκλειστικά σε πολεμικά καθήκοντα.

Στη Μυτιλήνη ο Ίωνας συναντά σ’ ένα κεντρικό καφενείο τη Μυρσίνη, της εξομολογείται τον έρωτα του γι’ αυτήν και την επιθυμία του να παντρευτούν. Η Μυρσίνη θεωρεί αδιανόητο κάτι τέτοιο αφού γνωρίζει τη σχέση της με τον Αντώνη Κωστούλα. Την ίδια στιγμή ένα περίπολο ελέγχει τους νέους που βρίσκονται εκτός στρατεύματος και τους οδηγεί στο φρουραρχείο για να διαπιστωθεί αν νομίμως δεν υπηρετούν. Ο Ίωνας για να αποφύγει τον έλεγχο εγκαταλείπει την Μυρσίνη και εξαφανίζεται.