Κορυφαίες συναυλίες κλασικής μουσικής στην ΕΡΤ3

Κορυφαίες συναυλίες κλασικής μουσικής στην ΕΡΤ3

Κορυφαίες συναυλίες κλασικής μουσικής στην ΕΡΤ3

Δύο  κορυφαίες συναυλίες με ξεχωριστούς σολίστ παρουσιάζει η ΕΡΤ3 το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Απριλίου στην τηλεοπτική ζώνη της κλασικής μουσικής.

 Σάββατο 22 Απριλίου

 08:30 |Ο Βαλερi Γκεργκiεφ διευθύνει τη Φιλαρμονική του Βερολίνου
[Münchner Philharmoniker – Valery Gergiev]
Συναυλία κλασικής μουσικής παραγωγής  2021, διάρκειας 78΄.

Ο Ρώσος αρχιμαέστρος της Φιλαρμονικής του Βερολίνου, Βαλερi Γκεργκiεφ, διευθύνει την ορχήστρα με σολίστ δύο κορυφαίους μουσικούς τον έλληνα βιολιστή Λεωνίδα Καβάκο και τον γάλλο βιολοντσελίστα Γκοτιέ Καπουσόν  σε δύο  έργα ρομαντικού ρεπερτορίου, του Γιοχάνες Μπραμς.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας, το εμβληματικό Διπλό Κοντσέρτο για βιολί, βιολοντσέλο και ορχήστρα σε λα ελάσσονα, έργο 102, το τελευταίο μιας σειράς μεγάλων ορχηστρικών έργων που συνέθεσε ο Μπραμς. Το έργο, το οποίο προσφέρεται για την ανάδειξη των δυνατοτήτων τόσο των σολίστ, όσο και της ορχήστρας, γράφτηκε το καλοκαίρι του 1887 για τον συνεργάτη του Μπραμς στην μουσική δωματίου, τσελίστα  Ρόμπερτ Χάουσμαν και έναν παλιό φίλο του συνθέτη τον βιολονίστα Γιόζεφ Γιοακίμ.

Ακολουθεί η Συμφωνία Νο 3 σε Φα μείζονα, Έργο 90, μια άρτια καλλιτεχνική σύνθεση, που ξεδιπλώνει όλα τα χαρίσματα του κορυφαίου συνθέτη.

Ορχήστρα: Φιλαρμονική του Βερολίνου
Διευθυντής Ορχήστρας: Βαλερί Γκεργκίεφ
Σολίστ: Λεωνίδας Καβάκος, Γκοτιέ Καπουσόν

 

Κυριακή 23 Απριλίου

08:30 | Ο Πλάθιντο Ντομίνγκο στην Αρένα της Βερόνας  (Α΄ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ)
[Plácido Domingo at Arena di  Verona ]
Συναυλία κλασικής μουσικής  παραγωγής  2020, διάρκειας 84΄.

 Ο θρύλος της όπερας Πλάθιντο Ντομίνγκο επιστρέφει στη θαυμαστή Αρένα της Βερόνας, όπου έκανε το ντεμπούτο του πριν από 50 περίπου χρόνια. Ο βαρύτονος και η  σοπράνο Σαϊόα Ερνάντες παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στους μεγάλους Ιταλούς συνθέτες Τζουζέπε Βέρντι και Ουμπέρτο Τζορντάνο.

Ο Jordi Bernàcer διευθύνει την Ορχήστρα της Αρένας της Βερόνας στο κέντρο της σκηνής, αποδίδοντας έναν απίστευτο ήχο που περιβάλλει το χώρο ενσωματωμένο σε μια τέλεια σκηνοθετημένη παράσταση φωτός.

Ορχήστρα: Ορχήστρα της Αρένας της Βερόνας
Διεύθυνση Ορχήστρας: Jordi Bernàcer
Βαρύτονος: Πλάθιντο Ντομίνγκο
Σοπράνο: Σαϊόα Ερνάντες