Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΕΡΤ για τη στήριξη της «Κιβωτού»

Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΕΡΤ για τη στήριξη της «Κιβωτού»

Μεγάλη ανταπόκριση στο κάλεσμα της ΕΡΤ
για τη στήριξη της «Κιβωτού»

Σχεδόν 150.000 ευρώ συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια του χθεσινού (Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου) ολοήμερου αφιερώματος της ΕΡΤ για τη στήριξη της «Κιβωτού του Κόσμου».

Μέχρι σήμερα το πρωί, το τηλεφωνικό κέντρο που στήθηκε για τις ανάγκες του αφιερώματος δέχτηκε 84.790 κλήσεις και 9.948 sms από πολίτες που στήριξαν με αυτόν τον τρόπο την τεράστια προσπάθεια του π. Αντωνίου και των ανθρώπων της «Κιβωτού» να δώσουν χαρά και ελπίδα σε όλα τα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Η ΕΡΤ καθ’ όλη τη διάρκεια της Δευτέρας φιλοξένησε στο ζωντανό της πρόγραμμα εκτεταμένα θεματικά αφιερώματα με επίκεντρο τις δράσεις της «Κιβωτού του Κόσμου». Το τηλεοπτικό αφιέρωμα κορυφώθηκε στις 17:00 στην ΕΡΤ1, με τον τετράωρο Τηλεμαραθώνιο που παρουσίασαν η  Αντριάνα Παρασκευοπούλου, η Λένα Αρώνη, ο Θανάσης Αλευράς και ο Πάνος Μουζουράκης.

Την εκπομπή τίμησαν με τα μηνύματά τους η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας εξέφρασε την πρόθεση του Ελληνικού Κοινοβουλίου να στηρίξει την «Κιβωτό» με δωρεά 5.000 ευρώ. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στις δωρεές των 5.000 ευρώ από την Περιφέρεια και των 3.000 ευρώ από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, ενώ και o Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε τη δωρεά των 10.000 ευρώ από τον προϋπολογισμό του δήμου για την ενίσχυση του οργανισμού.

Κατά τη διάρκεια του Τηλεμαραθωνίου έγιναν ζωντανές συνδέσεις με τα κεντρικά δελτία ειδήσεων όλων των ιδιωτικών σταθμών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον αέρα.

Η επιμέλεια και αρχισυνταξία του ολοήμερου αφιερώματος ήταν της Ολυμπιάδας Μαρίας Ολυμπίτη, η σκηνοθεσία του Τηλεμαραθωνίου ήταν του Χρήστου Φασόη, η σκηνοθετική επιμέλεια των βίντεο του Βασίλη Μωυσίδη και η διεύθυνση παραγωγής του Παναγιώτη Κατσούλη.

Το ποσό που συγκεντρώθηκε καλύπτει μόνο ένα μικρό κομμάτι από τις τεράστιες ανάγκες της Κιβωτού. Η στήριξή μας μπορεί και πρέπει να είναι διαρκής καλώντας ή στέλνοντας SMS στο 19828 (2,48€/ κλήση ή sms), οποιαδήποτε ημέρα και ώρα.