«Όσο είμαστε νέοι» – Μια θαυμάσια κομεντί στην ΕΡΤ1 05.05.2020

«Όσο είμαστε νέοι» – Μια θαυμάσια κομεντί στην ΕΡΤ1 05.05.2020

 ΞΕΝΗ ΤΑΙΝΙΑ

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Όσο είμαστε νέοι»
(While We’re Young) 
Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 5 Μαΐου 2020, στις 21:30

Κοινωνική κομεντί, παραγωγής ΗΠΑ 2014. 

Σκηνοθεσία-σενάριο: Νόα Μπάουμπαχ.

Φωτογραφία: Σαμ Λέβι.

Μοντάζ: Τζένιφερ Λέιμ.

Μουσική: Τζέιμς Μέρφι.

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Ναόμι Γουότς, Άνταμ Ντράιβερ, Αμάντα Σέιφριντ, Άνταμ Χόροβιτζ, Τσαρλς Γκρόντιν.

Διάρκεια: 97΄

Υπόθεση: Ο Τζος και η Κορνίλια Σρέμπνικ είναι ένα παντρεμένο μεσήλικο ζευγάρι. Προσπάθησαν να ξεκινήσουν οικογένεια, αλλά δεν μπόρεσαν κι αποφάσισαν ότι θα ζήσουν μ’ αυτό. Καθώς ο Τζος δουλεύει στο νέο του ντοκιμαντέρ όμως, είναι προφανές ότι έχει χτυπήσει «τοίχο» κι ότι κάτι λείπει από τη ζωή τους.

Ο Τζέιμι και η Ντάρμπι από την άλλη, είναι ένα νεαρό, αυθόρμητο ζευγάρι, έτοιμοι και οι δύο ανά πάσα στιγμή να τα παρατήσουν όλα για να ακολουθήσουν ό,τι τους παθιάζει. Για τον Τζος, είναι σα να έχει ανοίξει ένα παράθυρο στα νιάτα του -ή στα νιάτα που θα ήθελε να έχει.

Σύντομα, οι ανήσυχοι σαραντάρηδες θα κάνουν στην άκρη τους φίλους τους της ίδιας ηλικίας για να ακολουθήσουν τα βήματα των ανέμελων νεαρών.

Το «Όσο είμαστε νέοι» είναι μια διαγενεακή κωμωδία για το χρόνο που περνά, τη φιλοδοξία και την επιτυχία, καθώς και το πορτρέτο ενός γάμου που δοκιμάζεται από την εισβολή της νιότης. Καμία ταινία δεν έχει απεικονίσει καλύτερα την αστική κουλτούρα σήμερα: οι μεγαλύτεροι σε ηλικία χρησιμοποιούν iPads και Netflix, ενώ οι νέοι αναζητούν βινύλια και vintage κασέτες.