Συνέντευξη του Γιάννη Στέφου στην εκπομπή «Απευθείας» 07.06.2018

Συνέντευξη του Γιάννη Στέφου στην εκπομπή «Απευθείας» 07.06.2018

Συνέντευξη του Γιάννη Στέφου

στην εκπομπή «Απευθείας»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Στέφος, ήταν προσκεκλημένος σήμερα Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 στην εκπομπή της ΕΡΤ1, «Απευθείας» με τους Μάριον Μιχελιδάκη, Κώστα Λασκαράτο και Νίκο Μερτζάνη. 

Αποσπάσματα της συνέντευξης:

11:40 Δεν υπάρχει θέση της ΝΔ για το Μακεδονικό, υπάρχει μια καταιγίδα πολιτικών τοποθετήσεων που είναι έξω από την πραγματικότητα. Ξεχνούν τι αποδεχτήκαμε το 1977 στον ΟΗΕ που αναγνώρισε ο Καραμανλής. Ποιος αμφισβητεί ότι η Μακεδονία γεωγραφικά εκτείνεται σε άλλες τρεις περιοχές.
11:42 Ο κ. Κοτζιάς λέει ότι αν χρειαστεί θα φέρει στη Βουλή και νομιμοποιείται να το κάνει, τι ακριβώς έχει συζητηθεί πριν από 20 και 30 χρόνια.
11:43 Σε μια δημοκρατική χώρα σαν τη δική μας, ο καθένας έχει το δικαίωμα να δηλώνει το πολιτικό του αίσθημα χωρίς να εμποδίζεται. Έστειλα και τη θέση μου για τα συλλαλητήρια.
11:44 Η Ιστορία έχει εργαλεία που πρέπει να τα καλλιεργήσουμε και μ’ αυτά να την προσεγγίσουμε. Αν ο γείτονάς μας θέλει να πιστεύει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος γεννήθηκε στην Οχρίδα ή όχι, θα έρθουν οι επιστήμονες να το επιλύσουν αυτό.
11:45 Ξέρουμε πολύ καλά πού έχει γεννηθεί και πού έχει βασιλέψει. Σε ό,τι αφορά στην ιστορικότητα της περιοχής, είναι θέματα που η πολιτική δεν θα πρέπει να εισέρχεται τόσο βαθιά.
11:46 Ο κ. Μαρκόπουλος μίλησε περισσότερο ως πολιτικός, παρά ως δημοσιογράφος. Η άποψη αυτή επιχειρεί να δώσει ένα μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι αυτή η κυβέρνηση είναι ενδοτική. Λάθος. Καθόλου ενδοτική δεν είναι.