«Wayward Pines» – Η νέα εξαιρετική σειρά της ΕΡΤ1 25-28.11.2019

«Wayward Pines» – Η νέα εξαιρετική σειρά της ΕΡΤ1 25-28.11.2019

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ

A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 «Wayward Pines»

Τα τέσσερα επόμενα επεισόδια της νέας εξαιρετικής σειράς θρίλερ, μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας «Wayward Pines», παραγωγής ΗΠΑ 2015-2016, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές ΕΡΤ1, από τη Δευτέρα 25 έως και την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019 στις 23:15. 

Η σειρά βασίζεται στην επιτυχημένη τριλογία βιβλίων «Wayward Pines» του Μπλέικ Κράουτς.

Σκηνοθεσία: Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, Σάρλοτ Σίλινγκ, Ζαλ Μπατμάνγκλι, Τζέιμς Φόλεϊ, Στιβ Σιλ, Τιμ Χάντερ, Τζεφ Τ. Τόμας, Νίμροντ Άνταλ.

Σενάριο: Τσαντ Χοτζ.

Παραγωγή: Μ. Νάιτ Σιάμαλαν, Ρον Φρενς, Τσαντ Χοτζ.

Πρωταγωνιστούν: Ματ Ντίλον (μυστικός πράκτορας Ίθαν Μπερκ), Κάρλα Γκουτζίνο (Κέιτ Χιούσον, μία από τους μυστικούς πράκτορες που λείπουν και πρώην ερωμένη του Ίθαν), Τόμπι Τζόουνς (δρ Τζένκινς, ψυχίατρος στο νοσοκομείο του Wayward Pines), Σάνιν Σόσαμον (Τερέζα Μπερκ, σύζυγος του Ίθαν), Ριντ Ντάιμον (Χάρολντ Μπάλινγκερ,  κατασκευαστής παιχνιδιών), Tιμ Γκρίφιν (Άνταμ Χάσλερ, προϊστάμενος του Ίθαν), Tσάρλι Τέιχαν (Μπεν Μπερκ, γιος του Ίθαν και της Τερέζα), Τζούλιετ Λιούις (Μπέβερλι, μπαργούμαν που γίνεται φίλη με τον Ίθαν), Μελίσα Λίο (Παμ, νοσοκόμα στο νοσοκομείο Wayward Pines), Τέρενς Χάουαρντ (σερίφης Άρνολντ Ποπ).

Υπόθεση: Ο Ματ Ντίλον υποδύεται έναν μυστικό πράκτορα που έχει αναλάβει την αποστολή να εντοπίσει δύο ομοσπονδιακούς πράκτορες που αγνοούνται σε μια μυστηριώδη πόλη. Όσο προχωρά η έρευνά του, τα ερωτήματα που προκύπτουν πληθαίνουν. Σε κάθε του ερώτημα, όμως, η απάντηση είναι πάντα η ίδια ερώτηση: Τι συμβαίνει στην πόλη;

Στον πρώτο κύκλο της σειράς,  ο Ίθαν Μπερκ (Ματ Ντίλον), πράκτορας των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών, ερευνά την εξαφάνιση δύο συναδέλφων του πρακτόρων στη μυστηριώδη κωμόπολη Wayward Pines στο Αϊντάχο.

O Ίθαν συνέρχεται από ένα ατύχημα, στο νοσοκομείο της πόλης, χωρίς τα προσωπικά του αντικείμενα, χωρίς τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τον έξω κόσμο αλλά και να φύγει.

Βρίσκει τον έναν από τους πράκτορες νεκρό και τον άλλον, την πρώην ερωμένη του Κέιτ Χιούσον (Κάρλα Γκουτζίνο), η οποία έχει εγκατασταθεί στη φαινομενικά ειδυλλιακή πόλη.

Στην πραγματικότητα, οι κάτοικοι βρίσκονται παγιδευμένοι στη μικρή πόλη Wayward Pines, περικυκλωμένοι από ψηλό φράχτη και ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα, αναγκασμένοι να ακολουθούν τους κανόνες που υπαγορεύει ο αυστηρός σερίφης Άρνολντ Ποπ (Τέρενς Χάουαρντ).

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2019, στις 23:15

(Α΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 5ο. Ο Ίθαν βρίσκεται στο δάσος και στην προσπάθειά του να φτάσει στο Μπόιζ δέχεται επίθεση από τα ανθρωποειδή.

Κατά τη διάρκεια του προσανατολισμού, ο Μπεν μαθαίνει ένα κομμάτι της αλήθειας που αφορά στο Γουέινγουορντ Πάινς: οι άνθρωποι έχουν μεταμορφωθεί σε «άμπι» (γενετικές αποκλίσεις), ως συνέπεια γενετικών αλλοιώσεων. Πλέον είναι σαρκοφάγα και κυριαρχούν στον πλανήτη Γη που έχει αλλάξει όψη το έτος 4028.

Οι κάτοικοι της πόλης έχουν μείνει σε χειμερία νάρκη μέσα σε ειδικούς θαλάμους για περισσότερο από δύο χιλιάδες χρόνια πριν να ξυπνήσουν στην πόλη, η οποία είναι ουσιαστικά μια κιβωτός που προστατεύει το ανθρώπινο είδος, εξασφαλίζοντας τη διαιώνισή του. Η καθηγήτρια Φίσερ λέει στους μαθητές ότι δεν μπορούν να αποκαλύψουν την αλήθεια στους γονείς τους.

Ο Ίθαν φτάνει στα ερείπια του Μπόιζ. Ένα ελικόπτερο φτάνει με τον δρ Τζένκινς, που συστήνεται ως Ντέιβιντ Πίτσερ, δημιουργός του Γουέιγουορντ Πάινς. Εξηγεί ότι η πόλη αποτελεί μοναδικό καταφύγιο για το ανθρώπινο είδος.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019, στις 23:15

(Α΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 6ο. Ο δρ Πίλτσερ πηγαίνει στον Ίθαν στο μυστικό κέντρο ελέγχου της πόλης, όπου του λέει την ιστορία του Γουέιγουορντ Πάινς.

Στη δεκαετία του ’90 ο Πίλτσερ ανακάλυψε τις γενετικές αλλοιώσεις και προέβλεψε την έλευση των άμπι, αλλά η επιστημονική κοινότητα τον περιθωριοποίησε. Στρατολόγησε εθελοντές για το πρόγραμμά του και απήγαγε αυτούς που θα συμμετείχαν.

Τους έβαλε όλους σε κρυοθαλάμους για δύο χιλιάδες χρόνια, ο Πίλτσερ και οι πιο στενοί του συνεργάτες (συμπεριλαμβανομένης και της νοσηλεύτριας Πραμ), ξύπνησαν το 4014 και ανακάλυψαν ότι ήταν οι τελευταίοι άνθρωποι που είχαν απομείνει.

Στους πρώτους που ξύπνησαν, στην Ομάδα Α, είπαν την αλήθεια για όσα συνέβησαν έξω από το Γουέιγουορντ Πάινς. Ανίκανοι να διαχειριστούν την αλήθεια, οδηγήθηκαν στο θάνατο, είτε αυτοκτονώντας, είτε με βίαια ξεσπάσματα, ή γιατί κατάφεραν να δραπετεύσουν και έπεσαν θύματα των άμπι.

Οι ενήλικες της Ομάδας Β δεν έμαθαν την αλήθεια, όμως ο Πίλστερ γνωρίζει ότι υπάρχει μια ομάδα που είναι δυσαρεστημένοι και σχεδιάζουν να παραβιάσουν το τείχος.

Ο Πίλτσερ προειδοποιεί τον Ίθαν ότι πρέπει να επιβάλλει την τάξη στο  Γουέιγουορντ Πάινς. Ο Ίθαν συμφωνεί, αρκεί να γίνει με τους δικούς του όρους. Στο μεταξύ, οι Μπάλινγκερ φτιάχνουν μια βόμβα και σχεδιάζουν να αποδράσουν.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019, στις 23:15

(Α΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 7ο. Η Τερέζα πιστεύει ότι κάτι άσχημο συνέβη στον Ίθαν, όταν της λέει ότι βρίσκονται στο έτος 4028. Βρίσκει μια αυτοσχέδια βόμβα στο αυτοκίνητό του και αρχίζει έρευνα για να αποκαλύψει τη συνωμοσία.

Η Τερέζα ερευνά τη Συνωμοσία 33. O Ίθαν ανακαλύπτει  ότι ένας πρώην ειδικός στα εκρηκτικά, είναι εκείνος που έβαλε τη βόμβα και σύντομα ανακαλύπτει ότι ο Χάρολντ έχει σχέση με τη μυστική ομάδα. Υποθέτει ότι αρχηγός της ομάδας είναι η Κέιτ.

Η Κέιτ πιστεύει ότι η ιστορία του Ίθαν σχετικά με ό,τι υπάρχει στην άλλη πλευρά του τείχους είναι αποτέλεσμα πλύσης εγκεφάλου και λέει στην Τερέζα ότι είχε ένα τηλεφώνημα από τον Χάσλερ την πρώτη βδομάδα που βρέθηκε στο Γουέιγουορντ Πάινς.

Η Κέιτ πιέζει την ομάδα να κάνουν την απόδραση εκείνη τη νύχτα. Ο Ίθαν συλλαμβάνει την Κέιτ και τους συνεργάτες της στο τείχος πριν καταφέρουν να αποδράσουν.

Σύντομα, συνειδητοποιεί ότι υπάρχει κι άλλη βόμβα. Η βόμβα εκρήγνυται νωρίς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί η Άμι και ο Μπεν.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2019, στις 23:15

(Α΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 8ο. Στον απόηχο της έκρηξης, ο Μπεν νοσηλεύεται και ο Ίθαν με τον Πίλτσερ προσπαθούν να εντοπίσουν τα υπόλοιπα μέλη της συνωμοσίας.

Υποπτεύονται ότι κάποιος από τους συνεργάτες τους βοηθούν τους επαναστάτες. Ο Πίλτσερ αναθέτει στην Παμ να το ερευνήσει. Όταν συνέρχεται ο Μπεν του λένε ότι ο Ίθαν έχει εντοπίσει αυτόν που έφτιαξε τη βόμβα και τον παρακολουθεί, αλλά δεν τον έχει συλλάβει γιατί είναι ο σύζυγος της Κέιτ, ο Χάρολντ.

Ο Ίθαν αντιμετωπίζει την Κέιτ στη φυλακή, η οποία αρνείται να συνεργαστεί για την έρευνα. Ο Άλαν και ο Χάρολντ κλέβουν ένα ανατρεπόμενο φορτηγό για να εμβολίσουν το τείχος, αλλά ο Χάρολντ μένει πίσω εξαιτίας της Κέιτ.

Ο Άλαν καταφέρνει να περάσει στην άλλη πλευρά του τείχους, όπου ελπίζει να θάψει το σώμα ενός νεκρού συνεργάτη του, αλλά δέχεται επίθεση από τα άμπι.

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.