«Wayward Pines» – Ο δεύτερος κύκλος της εξαιρετικής σειράς στην ΕΡΤ1...

«Wayward Pines» – Ο δεύτερος κύκλος της εξαιρετικής σειράς στην ΕΡΤ1 16-19.12.2019

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ – Β΄ ΚΥΚΛΟΣ 

A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 «Wayward Pines»

Τα τέσσερα επόμενα επεισόδια του δεύτερου κύκλου της εξαιρετικής σειράς θρίλερ, μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας «Wayward Pines», παραγωγής ΗΠΑ 2015-2016, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές ΕΡΤ1, από τη Δευτέρα 16 έως και την Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019 στις 23:15. 

Η σειρά βασίζεται στην επιτυχημένη τριλογία βιβλίων «Wayward Pines» του Μπλέικ Κράουτς.

Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Πάτρικ, Νίμρατ Καούρ, Τομ Στίβενς, Χόουπ Ντέιβις, Κάρλα Γκουτζίνο, Τόμπι Τζόουνς, Γκρέτα Λι, Τζος Χέλμαν, Τσάρλι Τέιχαν, Σάνιν Σόσαμον, Ντζιμόν Χουνσού, Τιμ Γκρίφιν.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, στις 23:15

(Β΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 7ο. . Μέσα από αναδρομές βλέπουμε τον Σι Τζέι να βγαίνει από τον θάλαμο κρυογονικής  κάθε 20 χρόνια, αρχής γενομένης από το 2034 και να παρατηρεί τη σταδιακή καταστροφή της ανθρωπότητας. Το 2514 συναντά έναν από τους τελευταίους εκπροσώπους του ανθρώπινου είδους στη γη, έναν άντρα που τα γαμψά νύχια στα χέρια του αποτελούν ένδειξη της γενετικής μετάλλαξης που συντελείται σταδιακάΌταν ο Σι Τζέι ξυπνά με τον Πίλτσερ το 4014, ο Πίλτσερ βλέπει έκπληκτος ένα άμπι και υποστηρίζει ότι αυτή η μετάλλαξη θα έπρεπε να έχει εξαφανιστεί. Το 4016, η Μέγκαν διοργανώνει εορταστικές εκδηλώσεις για το ξύπνημα της Ομάδας Α, ενώ ο Σι Τζέι την προειδοποιεί ότι θα είναι συγκλονιστικό. Στο μεταξύ, ο Θίο προσπαθεί να επικοινωνήσει με τη Μάργκαρετ, το θηλυκό άμπι, χρησιμοποιώντας κάρτες. Θεωρεί ότι διαθέτει υψηλό δείκτη ευφυΐας, ενώ η Μέγκαν διατηρεί τις αμφιβολίες της.

Μέσα από τεστ που κάνουν προκύπτει ότι η Μάργκαρετ ελέγχει τα αρσενικά άμπι. Σύντομα, ο Χάσλερ επιβεβαιώνει ότι η Μάργκαρετ είναι η αρχηγός τους και ότι η ομηρία της είναι η αιτία που συγκεντρώνονται τα άμπι έξω από το τείχος. Μπροστά στον Τζέισον και την Κέρυ, η Μάργκαρετ δείχνει ότι ο Θίο θα πρέπει να είναι ο «αρχηγός».

Σε έξαλλη κατάσταση ο Τζέισον πυροβολεί και σκοτώνει τα αιχμαλωτισμένα αρσενικά άμπι. Η Κέρυ τον σταματάει πριν να πυροβολήσει και την Μάργκαρετ. Αργότερα, όταν η Μέγκαν μένει μόνη με τη Μάργκαρετ, εκείνη δραπετεύει από το κελί της ανοίγοντας την κλειδαριά με τον συνδυασμό που είδε να χρησιμοποιεί ο Θίο. Επιτίθεται στην Μέγκαν και την αφήνει αιμόφυρτη.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019, στις 23:15

(Β΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 8ο. Ο Χάντερ κι η Ρεβέκκα συζητούν το κοινό τους μέλλον, όταν ανακαλύπτουν ότι εκείνη είναι έγκυος. Ο Θίο λέει στην Κέρυ ότι η επίθεση που δέχθηκε από το άμπι της προκάλεσε σοβαρή ζημιά και δεν μπορεί να κάνει παιδιά. Σύντομα ο Θίο ανακαλύπτει το πτώμα της Μέγκαν και το άδειο κλουβί της Μάργκαρετ. Ο Τζέισον σημαίνει συναγερμό στην πόλη και εξαπολύει τους στρατιώτες για να βρουν και να σκοτώσουν την αρχηγό των άμπι. Στο γραφείο του Τζέισον, η Ρεβέκα κλέβει τα αντίγραφα σχεδίων όπου απεικονίζεται το σχέδιο της αρχικής πόλης (πριν να χτιστεί πάνω της το Γουέιγουορντ Πάινς) στην προσπάθειά της να κατανοήσει πώς μπήκε μέσα η Μάργκαρετ και πού μπορεί να πάει για να βγει έξω. Η Μάργκαρετ είναι έτοιμη να επιτεθεί στη Ρεβέκα όταν την πυροβολεί στο χέρι ο Χάντερ. Η Μάργκαρετ τρέχει στο δάσος και ετοιμάζεται να μπει σε ένα πηγάδι. Ο Χάσλερ τη σημαδεύει με το όπλο του, αλλά στη συνέχεια την αφήνει να φύγει. Ο Χάσλερ ακολουθεί τη Μάργκαρετ μέσα από το πηγάδι. Η Μάργκαρετ υποφέρει καθώς θυμάται τις βίαιες επιθέσεις του Πίλτσερ και της ομάδας τους στην προσπάθειά τους να εξαφανίσουν τα άμπι από την περιοχή που θα χτιζόταν το Γουέιγουορντ Πάινς.
Ο Τζέισον δείχνει στην Κέρυ ένα μυστικό θάλαμο όπου υπάρχουν δύο κάψουλες, λέγοντάς της ότι μπορούν να ξυπνήσουν στο μέλλον και να είναι σαν τον Αδάμ και την Εύα. Τότε η Κέρυ ρίχνει τη βόμβα ότι δεν μπορεί να κάνει παιδιά.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019, στις 23:15

(Β΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 9ο. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη να υπάρχει μια «γέφυρα» μεταξύ των γενεών του Γουέιγουορντ Πάινς, ο Πίλτσερ πηγαίνει το 2013 να συναντήσει την Αμπιγκέιλ, μια έγκυο φοιτήτρια που θα δώσει το παιδί της για υιοθεσία. Αργότερα, όμως, η Αμπιγκέιλ χάνει το μωρό. Στο παρόν, ο αριθμός των άμπι έχει αυξηθεί ραγδαία. Γνωρίζοντας ότι γρήγορα θα παραβιάσουν το τείχος και θα υπερισχύσουν των ανθρώπων, ο Τζέισον αποφασίζει ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει η ανθρωπότητα είναι να μπουν όλοι στους θαλάμους κρυογονικής. Ο Σι Τζέι κι ο Θίο δουλεύουν πάνω στις λεπτομέρειες. Ο Σι Τζέι μαθαίνει ότι δεν μπορούν να θέσουν σε λειτουργία όλους τους θαλάμους καθώς και ότι μπορούν να καλύψουν μόνο το ήμισυ του πληθυσμού. Ο Τζέισον προτείνει στον Θίο να επιλέξουν τους καλύτερους και να αφήσουν πίσω όσους αποτελούν προβληματικές περιπτώσεις, ο Θίο πιστεύει ότι η επιλογή πρέπει να είναι τυχαία.

Το 2013, ο Πίλτσερ επισκέπτεται κι άλλη μια νέα γυναίκα η οποία έχει συμφωνήσει να δώσει το παιδί της για υιοθεσία. Η γυναίκα φαίνεται να είναι η Κέρυ. Επιστρέφοντας στο παρόν, ο Τζέισον βρίσκει εμπιστευτικούς φακέλους και μαθαίνει τη φρικτή αλήθεια, ότι η Κέρυ είναι η μητέρα του. Έρχεται σε έντονη αντιπαράθεση με την Κέρι και κατά τη διάρκεια του καυγά, ο όπλο του Τζέισον εκπυρσοκροτεί. Αργότερα βλέπουμε τον αιμόφυρτο Τζέισον ξαπλωμένο δίπλα στην Κέρυ. Έξω από το τείχος, η Μάργκαρετ συνέρχεται και συγκεντρώνει τα άμπι για να οργανώσουν την επίθεση τους.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019, στις 23:15

(Β΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 10ο. (τελευταίο) Ο Τζέισον μεταφέρεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Οι προσπάθειες του Θίο για να τον σώσει δεν είναι επιτυχείς. Ο Όσκαρ προτείνει να τον αφήσουν να πεθάνει. Καθώς η Μάργκαρετ συγκεντρώνει τα άμπι που θα επιτεθούν στην περίμετρο του τείχους, ο Σι Τζέι και ο Θίο προσπαθούν να μπουν όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι στους θαλάμους κρυογονικής.

Ο Θίο λυπάται πολύ για τους υπόλοιπους κατοίκους που θα μείνουν εκτός και συμφωνεί με τον Σι Τζέι ότι δεν έχουν αρκετό καιρό για να εφαρμόσουν το πλάνο του Τζέισον. Ο Θίο μαθαίνει ότι η Ρεβέκα θα μπει σε θάλαμο κρυογονικής, αλλά ο Χάντερ θα μείνει εκτός. Διαβεβαιώνει, όμως, τον Χάντερ ότι θα μπορέσει να είναι με τη Ρεβέκα όταν θα ξυπνήσουν. Ο Θίο σχεδιάζει να μολυνθεί ο ίδιος με θανατηφόρο ιό που είχε φέρει ο Πίλτσερ ούτως ώστε όταν του επιτεθούν τα άμπι να προκαλέσει επιδημία, και πιθανόν να τα αφανίσει πριν να ξυπνήσουν ξανά οι άνθρωποι. Η Κέρυ ανακαλύπτει το σχέδιό του και μολύνεται η ίδια, λέγοντας στον Θίο ότι εκείνος θα είναι πιο χρήσιμος στο μέλλον και κατευθύνεται προς τα άμπι για να την κατασπαράξουν. Στην τελευταία σκηνή βλέπουμε ένα θηλυκό άμπι να κρατά κάτι που μοιάζει και ακούγεται σαν μωρό ανθρώπου.