«Wayward Pines» – Τα δύο τελευταία επεισόδια του δεύτερου κύκλου στην ...

«Wayward Pines» – Τα δύο τελευταία επεισόδια του δεύτερου κύκλου στην ΕΡΤ1 23.12.2019

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ – Β΄ ΚΥΚΛΟΣ 

A΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

 «Wayward Pines»

Τα δύο τελευταία επεισόδια του δεύτερου κύκλου της εξαιρετικής σειράς θρίλερ, μυστηρίου και επιστημονικής φαντασίας «Wayward Pines», παραγωγής ΗΠΑ 2015-2016, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, τη Δευτέρα  23 Δεκεμβρίου 2019 στις 23:15. 

Η σειρά βασίζεται στην επιτυχημένη τριλογία βιβλίων «Wayward Pines» του Μπλέικ Κράουτς.

Πρωταγωνιστούν: Τζέισον Πάτρικ, Νίμρατ Καούρ, Τομ Στίβενς, Χόουπ Ντέιβις, Κάρλα Γκουτζίνο, Τόμπι Τζόουνς, Γκρέτα Λι, Τζος Χέλμαν, Τσάρλι Τέιχαν, Σάνιν Σόσαμον, Ντζιμόν Χουνσού, Τιμ Γκρίφιν.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019, στις 23:15

(Β΄ Κύκλος) – Eπεισόδιο 9ο. Αναγνωρίζοντας την ανάγκη να υπάρχει μια «γέφυρα» μεταξύ των γενεών του Γουέιγουορντ Πάινς, ο Πίλτσερ πηγαίνει το 2013 να συναντήσει την Αμπιγκέιλ, μια έγκυο φοιτήτρια που θα δώσει το παιδί της για υιοθεσία. Αργότερα, όμως, η Αμπιγκέιλ χάνει το μωρό. Στο παρόν, ο αριθμός των άμπι έχει αυξηθεί ραγδαία. Γνωρίζοντας ότι γρήγορα θα παραβιάσουν το τείχος και θα υπερισχύσουν των ανθρώπων, ο Τζέισον αποφασίζει ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει η ανθρωπότητα είναι να μπουν όλοι στους θαλάμους κρυογονικής. Ο Σι Τζέι κι ο Θίο δουλεύουν πάνω στις λεπτομέρειες. Ο Σι Τζέι μαθαίνει ότι δεν μπορούν να θέσουν σε λειτουργία όλους τους θαλάμους καθώς και ότι μπορούν να καλύψουν μόνο το ήμισυ του πληθυσμού.

Ο Τζέισον προτείνει στον Θίο να επιλέξουν τους καλύτερους και να αφήσουν πίσω όσους αποτελούν προβληματικές περιπτώσεις, ο Θίο πιστεύει ότι η επιλογή πρέπει να είναι τυχαία. Το 2013, ο Πίλτσερ επισκέπτεται κι άλλη μια νέα γυναίκα, η οποία έχει συμφωνήσει να δώσει το παιδί της για υιοθεσία. Η γυναίκα φαίνεται να είναι η Κέρι. Επιστρέφοντας στο παρόν, ο Τζέισον βρίσκει εμπιστευτικούς φακέλους και μαθαίνει τη φρικτή αλήθεια, ότι η Κέρi είναι η μητέρα του. Έρχεται σε έντονη αντιπαράθεση με την Κέρι και κατά τη διάρκεια του καυβγά, ο όπλο του Τζέισον εκπυρσοκροτεί. Αργότερα βλέπουμε τον αιμόφυρτο Τζέισον ξαπλωμένο δίπλα στην Κέρι. Έξω από το τείχος, η Μάργκαρετ συνέρχεται και συγκεντρώνει τα άμπι για να οργανώσουν την επίθεση τους.

Eπεισόδιο 10ο. (τελευταίο). Ο Τζέισον μεταφέρεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση. Οι προσπάθειες του Θίο για να τον σώσει δεν είναι επιτυχείς. Ο Όσκαρ προτείνει να τον αφήσουν να πεθάνει. Καθώς η Μάργκαρετ συγκεντρώνει τα άμπι που θα επιτεθούν στην περίμετρο του τείχους, ο Σι Τζέι και ο Θίο προσπαθούν να μπουν όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι στους θαλάμους κρυογονικής. Ο Θίο λυπάται πολύ για τους υπόλοιπους κατοίκους που θα μείνουν εκτός και συμφωνεί με τον Σι Τζέι ότι δεν έχουν αρκετό καιρό για να εφαρμόσουν το πλάνο του Τζέισον.

Ο Θίο μαθαίνει ότι η Ρεβέκα θα μπει σε θάλαμο κρυογονικής, αλλά ο Χάντερ θα μείνει εκτός. Διαβεβαιώνει, όμως, τον Χάντερ ότι θα μπορέσει να είναι με τη Ρεβέκα όταν θα ξυπνήσουν. Ο Θίο σχεδιάζει να μολυνθεί ο ίδιος με θανατηφόρο ιό που είχε φέρει ο Πίλτσερ ούτως ώστε όταν του επιτεθούν τα άμπι να προκαλέσει επιδημία, και πιθανόν να τα αφανίσει πριν να ξυπνήσουν ξανά οι άνθρωποι. Η Κέρι ανακαλύπτει το σχέδιό του και μολύνεται η ίδια, λέγοντας στον Θίο ότι εκείνος θα είναι πιο χρήσιμος στο μέλλον και κατευθύνεται προς τα άμπι για να την κατασπαράξουν. Στην τελευταία σκηνή βλέπουμε ένα θηλυκό άμπι να κρατά κάτι που μοιάζει και ακούγεται σαν μωρό ανθρώπου.