ΕΡΤ1 – «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν» 17.06.2017

ΕΡΤ1 – «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν» 17.06.2017

   ΣΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ ΤΟΥ ΜΠΙΓΚ ΜΠΕΝ

Με τον Λάμπη Τσιριγωτάκη

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 17 Ιουνίου 2017, στις 16:00

Screenshot_63

Τα ενδιαφέροντα θέματα της εκπομπής  «Στους ήχους του Μπιγκ Μπεν» του Λάμπη Τσιριγωτάκη από το Λονδίνο, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1, το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017 και ώρα 16:00.

Ειδικότερα οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν τα εξής θέματα:

-Συνέντευξη με την Αγγλίδα επιχειρηματία Τζίνα Μίλερ, η οποία  δημιούργησε ιστορία όταν μόνη της κέρδισε δύο αγωγές εναντίον της βρετανικής κυβέρνησης στο Ανώτατο Δικαστήριο και την υποχρέωσε να φέρει το θέμα του Brexit στη Βρετανική Βουλή πριν από την ενεργοποίηση του άρθρου 50. Στη συνέντευξή της, η Τζίνα Μίλερ αναφέρεται στα σχέδιά της μετά τις εκλογές και τα νομικά μέσα που προτίθεται να χρησιμοποιήσει, προκειμένου η συμφωνία με τις Βρυξέλλες για το Brexit να είναι φιλική.

-Συνέντευξη με τον Άγγλο γιατρό Μπιλ Φράνκλαντ, ο οποίος είναι ηλικίας 105 ετών και εξακολουθεί να εργάζεται. Είχε εργαστεί δίπλα στον Σερ Αλεξάντερ Φλέμινγκ τον εφευρέτη της πενικιλίνης και ο ίδιος ανακάλυψε την αλλεργία της γύρης. Αποκαλύπτει τι είχε πει στον Σαντάμ Χουσεΐν, όταν τον κάλεσαν στη Βαγδάτη για να τον θεραπεύσει από περιστατικό αλλεργίας.

-Η έκθεση στο Μουσείο της Βικτώριας και του Αλμπέρτου για το έργο του σπουδαίου σχεδιαστή μόδας Μπαλεσιάνκα, η επιρροή που έχει μέχρι σήμερα στο ρεύμα και την εξέλιξη της μόδας.

-Ο ειδικός σε θέματα ενέργειας και ενεργειακής οικονομίας, καθηγητής Κώστας Ανδριοσόπουλος, αναλύει τη θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη.

Screenshot_64

Παρουσίαση: Λάμπης Τσιριγωτάκης

Σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Φαραντόπουλος

Αρχισυνταξία: Εύη Τσιριγωτάκη

Μοντάζ: Στέφανος Φαραντόπουλος