ΕΡΤ1 – «Μαζί το Σαββατοκύριακο» 24 & 25.06.2017

ΕΡΤ1 – «Μαζί το Σαββατοκύριακο» 24 & 25.06.2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

 «ΜΑΖΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ»

Με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο

Ημερομηνία μετάδοσης: Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουνίου 2017, στις 07:00

«Μαζί-το-Σαββατοκύριακο»-1-1

Η εκπομπή «Μαζί το Σαββατοκύριακο» με την Ελένη Χρονά και τον Γιάννη Σκάλκο, που μεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο στην ΕΡΤ1, από τις 07:00 έως και τις 10:00 το πρωί, μας ενημερώνει για όλα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία, την πολιτική, την οικονομία, την υγεία, στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, στο περιβάλλον και γενικά στον κόσμο.

Ειδικότερα, αυτό το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουνίου 2017, οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα εξής θέματα:

Σάββατο 24/06/2017, ώρα 07:00-10:00

«Μαζί-το-Σαββατοκύριακο»-6-1

– Όλες οι λεπτομέρειες για τους δασικούς χάρτες και τους αυθαίρετους οικισμούς σε δασικές περιοχές. Στο στούντιο, ο Νίκος Γρυλλάκης μαζί με τον πολιτικό μηχανικό Παναγιώτη Ρουμανέα. Επίσης, τι ισχύει με την παράταση της προθεσμίας πληρωμής ασφαλίστρων για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα.

– Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και ο αντιπρόεδρος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης σε μια πολιτική αντιπαράθεση για τις προοπτικές ανάπτυξης, το «στοίχημα» των επενδύσεων και την εσωτερική πολιτική σκηνή.

 – Τι πρέπει να προσέχουμε στη διατροφή μας εν μέσω του καλοκαιριού και των υψηλών θερμοκρασιών. Συμβουλές για τις ευπαθείς ομάδες και πιθανά προγράμματα υψηλής διατροφικής αξίας, από την κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο Κλειώ Δημητριάδου.

– Απευθείας σύνδεση με τη Βαρυμπόμπη και το χώρο όπου πιθανολογείται πως βρίσκεται ο τύμβος του σπουδαίου τραγωδού Σοφοκλή. Η αρχαιολόγος Θεοδώρα Γεωργουσοπούλου μας αναλύει τα στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για τον τάφο του Σοφοκλή.

– Η συγγραφέας Αργυρώ Μαντόγλου μας μιλάει για το νέο βιβλίο της «Σώμα στη Βιτρίνα».

 – Απευθείας σύνδεση με τη Θεσσαλονίκη και την πλατεία Αριστοτέλους, όπου θα πραγματοποιηθεί το αντινατοϊκό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, στο πλαίσιο του διημέρου βαλκανικής αντιπολεμικής αντιιμπεριαλιστικής δράσης συνδικάτων, που εξελίσσεται από τις 24 έως και τις 25 Ιουνίου 2017 στη συμπρωτεύουσα.

– Ο σπουδαίος ηθοποιός Κώστας Καζάκος μας μιλάει για το ρόλο του «Οιδίποδα επί Κολωνώ», σε σκηνοθεσία του Σταύρου Τσακίρη. Η παράσταση αρχίζει να περιοδεύει στις 7 Ιουλίου 2017 με πρώτο σταθμό την Επίδαυρο.

Κυριακή 25/06/2017, ώρα 07:00-10:00

«Μαζί-το-Σαββατοκύριακο»-5-1

Φάκελος «Πανελλαδικές-Μηχανογραφικό»: Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι κατά τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών; Πού θα κινηθούν οι βάσεις σε όλα τα πεδία; Ο εκπαιδευτικός αναλυτής Γιώργος Χατζητέγας και ο σύμβουλος σταδιοδρομίας Νίκος Παύλακος δίνουν συμβουλές στους υποψηφίους και αναλύουν τις πιθανές διακυμάνσεις των βάσεων.

– Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραγκούνης και το στέλεχος των ΑΝΕΛ Γιάννης Μοίρας, διασταυρώνουν τα ξίφη τους και στο επίκεντρο τίθενται η ανάπτυξη, η καθημερινότητα και τα επόμενα στρατηγικά βήματα κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

– Από την 1η Ιουλίου 2017 αρχίζει το μπαράζ ελέγχων της ΓΓΔΕ για φορολογικές παραβάσεις. Τρεις χιλιάδες ελεγκτές θα πραγματοποιήσουν τουλάχιστον 35.000 ελέγχους σε όλη την Ελλάδα.

– Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μιλάει για τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, το επερχόμενο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, την πολιτική σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις εξελίξεις σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι τουριστικοί προορισμοί στη Λακωνία. Μονεμβασιά, Νεάπολη, Μυστράς, Γύθειο, Μαυροβούνι, Αρεόπολη, Λιμένι, Σπήλαια Δηρού, Γερολιμένας, είναι μόνο λίγες από τις μαγευτικές περιοχές, τις οποίες μπορούν να επισκεφτούν όσοι επιλέξουν φέτος τη Λακωνία ως προορισμό των διακοπών τους

– Απευθείας σύνδεση με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την υπεύθυνη ανάπτυξης κοινού της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Στεφανία Ξυδιά, η οποία μας ξεναγεί στη δράση «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017», με θέμα «Περιπέτειες από σημείο σε σημείο».

Λένα Παπαληγούρα και Αιμίλιος Χειλάκης μας μιλούν για την παράσταση «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», μία από τις ωραιότερες δημιουργίες του Ευριπίδη, που περιοδεύει φέτος το καλοκαίρι στην Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα.

Παρουσίαση: Ελένη Χρονά, Γιάννης Σκάλκος.

Αρχισυνταξία: Πιέρρος Τζανετάκος.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Μπακόλας.

Διεύθυνση παραγωγής: Αλίκη Θαλασσοχώρη.

Δημοσιογραφική ομάδα: Αθηνά Σαλούστρου, Νάσια Μπουλούκου.