ΕΡΤ2 – ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… «Με δύναμη από την Κηφισιά» των Δημήτρη Κεχαΐδη...

ΕΡΤ2 – ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… «Με δύναμη από την Κηφισιά» των Δημήτρη Κεχαΐδη – Ελένης Χαβιαρά 26.02.2018

ΝΕΑ ΕΚΠΟΜΠΗ

ΣΑΝ ΜΑΓΕΜΕΝΟΙ… 

Εκπομπή για το θέατρο με τον Γιώργο Δαράκη

 «Με δύναμη από την Κηφισιά» των Δημήτρη Κεχαΐδη – Ελένης Χαβιαρά

Ημερομηνία μετάδοσης:  Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, στις 20:30

«Με δύναμη από την Κηφισιά»

Μια διαφορετική ματιά σε θεατρικές παραστάσεις της σεζόν, οι οποίες αποτελούν λόγο αλλά και αφορμή για την προσέγγιση των ανθρώπων του θεάτρου: συγγραφέων, σκηνοθετών, ηθοποιών, σκηνογράφων, φωτιστών, ενδυματολόγων.

Κάθε εβδομάδα η εκπομπή θα μας ταξιδεύει σε μια θεατρική δημιουργία. Ξεναγός μας  η ματιά των συντελεστών της παράστασης αλλά και άλλων ανθρώπων, που υπηρετούν ή μελετούν την τέχνη του θεάτρου. Αρωγός, χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την παράσταση.

Πρόκειται για μια διαδικασία αναζήτησης: ανάλυση της συγγραφικής σύλληψης, της διαδικασίας απόδοσης ρόλων, της ερμηνείας τους και τελικά της προσφοράς τους σε όλους μας. Όλες αυτές οι διεργασίες που, καθεμιά ξεχωριστά, αλλά τελικά όλες μαζί, επιτρέπουν να ανθήσει η μαγεία του θεάτρου.

Εσωτερική παραγωγή της ΕΡΤ.

Αρχισυνταξία-παρουσίαση: Γιώργος Δαράκης.

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυκούδης.

Διεύθυνση παραγωγής: Κυριακή Βρυσοπούλου

«Με δύναμη από την Κηφισιά» (1)

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018, στις 20:30

Εκπομπή 3η: «Με δύναμη από την Κηφισιά» των Δημήτρη Κεχαΐδη – Ελένης Χαβιαρά

Τέσσερις φίλες βγάζουν τα εσώψυχά τους, μήπως ελεύθερες από δεσμεύσεις κατορθώσουν να φύγουν για ΤΟ ταξίδι χωρίς «περιττές» αποσκευές.

Ένα ελληνικό έργο, απόλυτα σύγχρονο, για τις προσπάθειές μας να ξεφύγουμε από τους ίδιους μας τους εαυτούς. Στην εκπομπή η συγγραφέας Ελένη Χαβιαρά μιλά για την κοινή της δουλειά με τον Δημήτρη Κεχαΐδη, το ταξίδι που προγραμματίζουμε και ποτέ δεν γίνεται και τελικά για τον τρόπο που η έμπνευση έγινε δημιουργία.

Οι πρωταγωνίστριες Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Έμιλυ Κολιανδρή, Λυδία Φωτοπούλου και Γαλήνη Χατζηπασχάλη, μιλούν για τους  χαρακτήρες του έργου και τον τρόπο που προσέγγισαν το έργο των Κεχαΐδη – Χαβιαρά.

Τέλος, ο κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος μιλά για το σημαντικό αυτό έργο της νεοελληνικής δραματουργίας και αναφέρεται στον τρόπο δουλειάς του συγγραφικού διδύμου.

«Με δύναμη από την Κηφισιά» (4)

«Με δύναμη από την Κηφισιά» (2)

«Με δύναμη από την Κηφισιά» (5)