ΕΡΤ1 – «Συγκατοικώντας με τους Αγίους» Οδοιπορικό του Πάνου Χαρίτου στους Αγίους...

ΕΡΤ1 – «Συγκατοικώντας με τους Αγίους» Οδοιπορικό του Πάνου Χαρίτου στους Αγίους Τόπους 07 & 09.04.2018

ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

«Συγκατοικώντας με τους Αγίους»

Τρία ντοκιμαντέρ-οδοιπορικό στους Αγίους Τόπους
με την υπογραφή του Πάνου Χαρίτου
Ημερομηνία μετάδοσης: Μεγάλο Σάββατο 7 Απριλίου 2018
και Δευτέρα του Πάσχα 9 Απριλίου 2018, στις 16:00

Ιερουσαλήμ η Αγία Πόλη

Τo Μεγάλο Σάββατο και τη Δευτέρα του Πάσχα ταξιδέψτε με την κάμερα της ΕΡΤ στους Αγίους Τόπους μέσα από τρία ωριαία ντοκιμαντέρ με τον γενικό τίτλο «Συγκατοικώντας με τους Αγίους», που παρουσιάζει ο Πάνος Χαρίτος.

Ειδικότερα, το Μεγάλο Σάββατο 7 Απριλίου 2018 στις 16:00, παρακολουθήστε στην ΕΡΤ1 τα δύο πρώτα ντοκιμαντέρ που αφορούν στην Ιερουσαλήμ και στην εμπειρία των ανθρώπων από διαφορετικές θρησκείες, οι οποίοι γεννήθηκαν και ζουν στην πρωτεύουσα των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών. Μια πόλη, στην οποία η θρησκεία διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στην καθημερινότητα των κατοίκων της και σε μεγάλο βαθμό επηρεάζει και τις ίδιες τις πολιτικές εξελίξεις στην περιοχή.

Τη Δευτέρα του Πάσχα 9 Απριλίου 2018 και ώρα 16:00 στην ΕΡΤ1, θα προβληθεί το τρίτο ντοκιμαντέρ από τον Ιορδάνη ποταμό και το Μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου, που αναφέρεται στο ιδιαίτερο έργο και στη θετική παρουσία που διαδραματίζει στην περιοχή ο ηγούμενος του μοναστηριού, πατέρας Χρυσόστομος. Χριστιανοί, μουσουλμάνοι και Εβραίοι συνυπάρχουν καθημερινά σε μια χριστιανική όαση στις εκβολές του Ιορδάνη ποταμού.

Σενάριο-δημοσιογραφική επιμέλεια: Πάνος Χαρίτος.

Σκηνοθεσία-διεύθυνση φωτογραφίας:  Hanna Abu Sa’ada.

Έρευνα: Χρύσα Πανουσιάδου.