ΕΡΤ2: «Η Αυλή των Χρωμάτων» – Αφιέρωμα στον Αλέκο Σακελλάριο 15.11.2018

ΕΡΤ2: «Η Αυλή των Χρωμάτων» – Αφιέρωμα στον Αλέκο Σακελλάριο 15.11.2018

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ

«Η Αυλή των Χρωμάτων»

Με την Αθηνά Καμπάκογλου

«Η Αυλή των Χρωμάτων» συνεχίζει το υπέροχο «ταξίδι» της στους δρόμους του πολιτισμού, δίνοντας ραντεβού με τους τηλεθεατές κάθε Πέμπτη στις 9 το βράδυ στην ΕΡΤ2.

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου φιλοδοξεί να ομορφύνει τα βράδια της Πέμπτης, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντες ανθρώπους από το χώρο του πολιτισμού, ανθρώπους με κύρος, αλλά και νεότερους καλλιτέχνες, τους πρωταγωνιστές του αύριο.

Καλεσμένοι μας, άνθρωποι δημιουργικοί και θετικοί, οι οποίοι έχουν πάντα κάτι σημαντικό να προτείνουν, εφόσον με τις πράξεις τους αντιστέκονται καθημερινά με σθένος στα σημεία των καιρών.

Συγγραφείς, ερμηνευτές, μουσικοί, σκηνοθέτες, ηθοποιοί, χορευτές έρχονται κοντά μας για να καταγράψουμε το πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, σε όλες τις εκφάνσεις του. Όλες οι Τέχνες χωρούν και αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της «Αυλής των Χρωμάτων», της αυλής της χαράς και της δημιουργίας!

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018, στις 21:00
(Νέος Κύκλος) – Εκπομπή 4η: «Αφιέρωμα στον Αλέκο Σακελλάριο»

«Η Αυλή των Χρωμάτων» με την Αθηνά Καμπάκογλου παρουσιάζει ένα υπέροχο αφιέρωμα  στον αξέχαστο Αλέκο Σακελλάριο με ωραίες παρασκηνιακές ιστορίες και υπέροχα τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ.

Με αφορμή τη μουσικο-θεατρική παράσταση «Τα τραγούδια του Αλέκου» σε κείμενα και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη, η οποία παρουσιάζεται στη Μουσική Σκηνή «Σφίγγα», ακολουθούμε την επιτυχημένη διαδρομή ενός από τους σπουδαιότερους κειμενογράφους  και στιχουργούς, που γνώρισε ο τόπος μας.

Ο μοναδικός Αλέκος Σακελλάριος ήταν ένας  από τους σημαντικότερους ανανεωτές της μεταπολεμικής νεοελληνικής κωμωδίας και από τους σημαντικότερους στιχουργούς του ελληνικού τραγουδιού.

Καλεσμένοι στη φιλόξενη αυλή μας ο σπουδαίος συνθέτης Γιώργος Κατσαρός, ο οποίος μας αφηγείται με το μοναδικό χαρισματικό του λόγο, ωραίες ιστορίες από την πολύ επιτυχημένη συνεργασία του με τον Αλέκο Σακελλάριο.

Η αγαπημένη μας Μέλπω Ζαρόκωστα, με την ευγένεια που τη χαρακτηρίζει, μας συγκινεί όταν ανασύρει αναμνήσεις από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο και τέλος, η αγαπημένη του σύντροφος Τίνα Σακελλάριου μας εντυπωσιάζει με την ευρυμάθειά της και μας διηγείται μοναδικές ιστορίες, που έχει «συλλέξει» με πολύ τρυφερότητα από την κοινή τους πορεία.

Τραγουδούν: Άννα Μελίτη, Εύα Μιλλή, Νεφέλη Οικονόμου, Νικόλας Παπακωνσταντίνου.

Χορεύουν μέλη του Σχολής Χορού Marie Claire του Θοδωρή Χαλά: Ελένη Σωτήρογλου, Ναταλία Τελώνη, Κωνσταντίνος Χατζίδης και Πέτρος Βασαλάκης.

Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Κωνσταντινίδης (ενορχήστρωση – πιάνο), Στέλιος Τζανετής (μουσικός σύμβουλος – μπουζούκι), Κωνσταντίνος Ζέρβας (τύμπανα), Νικόλας Παπακωνσταντίνου (κιθάρα).

Για επιπλέον φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ.