Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα 14.11.2018

Δηλώσεις πολιτικών στο Πρώτο Πρόγραμμα

ΜΑΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Δεν χρειάζονται προσλήψεις στο δημόσιο, χρειάζεται εξορθολογισμός του δημοσίου, υπάρχουν δομές οι οποίες υστερούν και δομές που είναι υπεράριθμες σε προσωπικό. Υπάρχουν παραγωγικοί δημόσιοι υπάλληλοι και αργόμισθοι, πρέπει να αναζητήσουμε τους αργόμισθους στο δημόσιο, δήλωσε ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης στο Πρώτο πρόγραμμα και στην Στεφανία Χαρίτου. Υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι οι οποίοι δουλεύουν στο χώρο εργασίας τους και στις πλάτες αυτών κάποιοι κάθονται σπίτι τους, η Ένωση Κεντρώων θα βρει τους αργόσχολους και θα τους απομακρύνει από το δημόσιο, πρόσθεσε. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με το δημόσιο και πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές και τομές, σημείωσε.
Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία Κράτους- Εκκλησίας ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι αυτό που έχει συμβεί είναι μια συναλλαγή να δοθεί πολύ μεγάλη εξουσία στους μητροπολίτες και ο κατώτατος κλήρος οδηγείται σε αβεβαιότητα.

ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΙΟΣ

Βρέθηκε μια κυβέρνηση να κάνει εξεταστικές επιτροπές για την σπατάλη του δημοσίου χρήματος στην υγεία, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Μανιός στο Πρώτο πρόγραμμα και στην Στεφανία Χαρίτου. Δεν είμαστε μόνο οι Συριζαίοι που λέμε ότι έγινε πάρτι στην υγεία, βουλευτής της αντιπολίτευσης ο οποίος έχει περάσει και από το υπουργείο Υγείας είπε στη Βουλή ότι η κλοπή του χρήματος στο φάρμακο από το 2004 μέχρι το 2009 στοίχισε ένα μνημόνιο.

ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ

Η δικαιοσύνη ως Σώμα δεν εκφοβίζεται από τέτοιου είδους άθλιες ενέργειες, δήλωσε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χάρης Καστανίδης στο Πρώτο πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή, αναφερόμενος στην απόπειρα επίθεσης του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκου.
Τον τελευταίο καιρό η δημόσια συζήτηση που αφορά και την δικαιοσύνη διεξάγεται με έναν τρόπο που συχνά άτομα, δικαστικοί λειτουργοί στοχοποιούνται από διάφορες πολιτικές πλευρές, πρόσθεσε. Δικαστικές αποφάσεις που δεν είναι αρεστές από την πλευρά της κυβέρνησης έχουν σχολιαστεί με εξαιρετικά αρνητικό τρόπο όπως και οι δικαστικοί λειτουργοί που βρίσκονταν πίσω από συγκεκριμένες δικαστικές αποφάσεις, επεσήμανε. Έχουμε δει εμπρηστικές δηλώσεις σε βάρος συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών όταν κατά την άποψη συγκεκριμένων υπουργών, ή άλλων στελεχών δεν υπηρετείται το τρέχον συμφέρον αυτών που κυβερνούν, συμπλήρωσε. Αυτή η δημόσια συζήτηση δεν βοηθά τη σωστή λειτουργία της δικαιοσύνης, αλλά ενδεχομένως ορισμένους παρακινεί σε ενέργειες τρομοκρατικές, αθέλητα, όχι από στόχευση, υπογράμμισε.
Ερωτηθείς για την ανακοίνωση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου σχετικά με την προσέγγισή της για τους τρομοκράτες στη λογική μιας κοινωνικής ομάδας οραμάτων, ηθικής των εξεγερθέντων του Μάη του ` 68, ο πρώην υπουργός είπε ότι δεν έχει κατανοήσει το πνεύμα της εισαγγελέως, ούτε ορισμένες λυρικές εξάρσεις οι οποίες ταιριάζουν σε άλλους χώρους και όχι στον κρινόμενο. Η δήλωση της κ. Δημητρίου -είπε ο κ. Καστανίδης- ότι ίσως συμφωνούμε με αυτούς που ανέλαβαν να επιτεθούν στον κ. Ντογιάκο με την πρόθεσή τους να αλλάξουν τον κόσμο, αλλά διαφωνούμε με τα μέσα θέτει ορισμένα ερωτήματα, αφού -όπως υπογράμμισε ο κ. Καστανίδης- η κ. Δημητρίου δεν γνωρίζει ποιες είναι οι προθέσεις αυτών που έκαναν απόπειρα επίθεσης στον κ. Ντογιάκο.
Ερωτηθείς για το αν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες εκλογές ο πρώην υπουργός ανέφερε ότι θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝ.ΑΛ.

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν είμαι δεξιός, δεν είμαι κεντροδεξιός, έχω μειοψηφικές ιδέες στη ΝΔ, αλλά μπαίνω σε ένα χώρο ευρύτερο για να παλέψω για αυτές τις ιδέες, είπε ο Πέτρος Τατσόπουλος στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Θάνο Σιαφάκα και Γιώργο Νερούτσο, αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του με τη ΝΔ.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΑΡΟΣ

Θα είμαστε έτοιμοι στις ευρωεκλογές που θα γίνουν στις 26 Μαΐου, αλλά και θα είμαστε έτοιμοι να μετάσχουμε όταν χρειαστεί με τις δικές μας δυνάμεις στις εθνικές εκλογές. Πρόκειται για μια πολιτική κίνηση που έχει στόχο να καλύψει τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι τα συμφέροντα των ισχυρών,  είπε ο πρώην υπουργός της ΝΔ Ευάγγελος Αντώναρος στο Πρώτο πρόγραμμα και στους Ξενοφώντα Ζηκίδη και Έλενα Καραγιάννη.
Η ΝΔ έχει μπει στο δρόμο να γίνει ορφανοτροφείο με τον τίτλο Νέα Δημοκρατία και να περιμαζεύει όλους εκείνους που περιφέρονται από εδώ και εκεί, αλλάζουν κομματικά πρόσωπα, σημείωσε ο πρώην υπουργός, αναφερόμενος στις υποψηφιότητες Πανούτσου και Τατσόπουλου. Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν έχει αντιληφθεί την ιστορική διαδρομή του κόμματος που έχει αναλάβει και δέχεται στις τάξεις του κόμματος, όπως έκανε και παλιότερα ο κ. Σαμαράς με τους ακροδεξιούς, διάφορα περίεργα στοιχεία, επεσήμανε. Δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να έχει ορίσει στις προηγούμενες εκλογές βουλευτή Επικρατείας της άτομο που είχε αλλάξει πριν τρία κόμματα, αυτό είναι ντροπή και θα έφριττε ο Κ.Καραμανλής, ο ιδρυτής της παράταξης.
Αναφερόμενος στην επιλογή υποψηφίου για τον Πειραιά ο κ. Αντώναρος είπε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα ναυάγιο για τη ΝΔ,  ένα ναυάγιο στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Θεσσαλονίκης, υπάρχουν πόλεις όπως η Πάτρα, το Ηράκλειο και άλλες όπου η ΝΔ δεν μπορεί να καταλήξει, γιατί δεν αρέσουν οι υποψήφιοι στο στενό κύκλο του Μητσοτάκη και τους αδαείς συμβούλους του, όπως επεσήμανε ο κ. Αντώναρος. Βλέπω ότι ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να φέρει στα δικά του μέτρα, λίγο απολιτίκ, λίγο νεοφιλελεύθερο, λίγο προς πολύ ακροδεξιό, επιλογές του και θα κριθεί και πιστεύω ότι θα κριθεί σκληρά από το εκλογικό Σώμα την ώρα της κάλπης, εκτίμησε ο κ. Αντώναρος.