ΕΡΤ2 – ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «Μυστικά Καφέ» 04.-08.12.2017

ΕΡΤ2 – ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «Μυστικά Καφέ» 04.-08.12.2017

ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Μυστικά Καφέ»

(Café Secrets)

Ημερομηνία μετάδοσης: Από τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017,

έως και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, στις 15:00

Julie Le Clerc and Boatshed Cafe owner Episode 1

Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής Νέας Ζηλανδίας 2016.

Η Tζούλι Λε Κλερκ είναι κορυφαία σεφ, συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής και πρώην ιδιοκτήτρια καφέ και μας ξεναγεί σε κάποια από τα καλύτερα καφέ της Νέας Ζηλανδίας. Μιλά με τους ιδιοκτήτες που διηγούνται πώς ξεκίνησαν και ποια είναι τα διάσημα πιάτα τους, όπως και τα μυστικά πίσω τους.

Κάθε καφέ συνδέεται με κάποιον ξεχωριστό τρόπο με την τοπική κοινότητα –το Καφέ Πόλο στο Ουέλινγκτον ταΐζει αυτούς που βγάζουν βόλτα τα σκυλιά ανήμπορων γειτόνων, το Μπόουτσεντ Καφέ βοηθά σε αθλητική διοργάνωση, όπου δεκάδες περνούν από μπροστά με τα καγιάκ τους!

Η Tζούλι μοιράζεται μαζί μας διάσημες συνταγές της και αποκαλύπτει πολλά μυστικά όσο κυκλοφορεί και βοηθά όπου μπορεί, π.χ. να ταϊστούν οι πεινασμένοι εργάτες που δουλεύουν στον κήπο της κοινότητας ή να παραστεί στο ειδικό γεύμα του Εβραϊκού Σαββάτου.

Οι ιδιοκτήτες των καφέ που θα επισκεφθούμε μοιράζονται το πάθος για τη δουλειά τους, σερβίρουν εξαιρετικό φαγητό και καφέ και αγαπούν την κοινότητα στην οποία ζουν.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, στις 15:00

(Α΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 6ο: «Colenso Café, Coromandel»

Το «Colenso Café» το άνοιξε ένα ζευγάρι πριν από 22 χρόνια για να ενισχύσουν το εισόδημά τους, καθώς μεγάλωναν τέσσερα παιδιά. Κηπουροί στο επάγγελμα, σκόπευαν να πουλούν στους περαστικούς φρεσκοστυμένους χυμούς, αλλά τελικά άνοιξαν ολόκληρο καφέ. Μέσα σε έναν πανέμορφο εξοχικό κήπο σερβίρουν νόστιμο, χορταστικό φαγητό καλής ποιότητας, σαν των γιαγιάδων. Η Τζούλι μαθαίνει εδώ να φτιάχνει τούρτα πάβλοβα με φρέσκια σαντιγί και βατόμουρα.

Στο φεστιβάλ φαγητού και μουσικής που διοργανώνεται στην περιοχή, συμμετέχουν με σπιτικό μέλι και άλλες λιχουδιές, ενώ η Τζούλι φτιάχνει κέικ σοκολάτας με αχλάδια από τον κήπο του καφέ.

Pavlova Stack - Colenso Cafe Episode 6

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017, στις 15:00

(Α΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 7ο: «Allpress Espress»

Οι κάτοικοι του Όκλαντ θεωρούν τον καλό καφέ δεδομένο. Δεν ήταν όμως πάντα έτσι. Πριν από  20-30 χρόνια, ο Μάικλ Όλπρες, πρώην σεφ, άρχισε να εισάγει κόκκους καφέ, να τους ψήνει ο ίδιος και να τους πουλά σε καφέ και εστιατόρια. Τώρα το «Allpress Espress» είναι συνώνυμο του καλού καφέ. Η Τζούλι επισκέπτεται δύο από τα καφέ του Μάικλ και μαθαίνει το μυστικό των ιταλικών μπισκότων ριτσιαρέλι. Η Τζούλι εμπνέεται από το ιταλικό θέμα και  μαγειρεύει πικάντικο ριζότο με μεσογειακά υλικά.

Το «Allpress Espress» πουλά τους σάκους του καφέ και τα έσοδα πάνε σε ντόπια δημοτικά σχολεία. Ένα από αυτά επισκέπτεται η Τζούλι, μαγειρεύει στα παιδιά υγιεινά και νόστιμα γλυκίσματα και η γιορτή καταλήγει σε αγώνα δρόμου με τσουβάλια!

Pork and pasta salad HD

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017, στις 15:00

(Α΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 8ο: «Rotorua»

Η Τζούλι επισκέπτεται ένα μικρό καφέ στις όχθες της λίμνης Ροτοΐτι. Το άνοιξαν πριν από 5 χρόνια η Σάρα και ο γερμανικής καταγωγής άντρας της. Σερβίρουν όλες τις ημέρες της εβδομάδας απλό φαγητό και τα καλύτερα μάφινς της χώρας!

Στο καφέ εμφανίζονται -πολύ συχνά- μουσικά συγκροτήματα της περιοχής, ενώ απέκτησαν δημοσιότητα όταν αρνήθηκαν να πουλούν τσιγάρα. Η Τζούλι μαθαίνει να φτιάχνει τις διάσημες ψητές πατάτες του καφέ και σε αντάλλαγμα τους δείχνει σάντουιτς με μπριζόλα και σάλτσα από κρεμμύδι. Έπειτα, ανεβαίνουν όλοι σε καγιάκ και ψάχνουν για σπάνια ζωάκια που κατοικούν στην περιοχή και δίνουν τα στοιχεία σε οργανισμούς που φροντίζουν για τη διατήρηση πανίδας και χλωρίδας.

Στην εκδρομή τρώνε υπέροχες σπεσιαλιτέ της Τζούλι: τσορίζο και παγωτό με γιαούρτι.

Julie Le Clerc and Colenso Cafe Owners Episode 6

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017, στις 15:00

(Β΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 1ο: «Wild Rose Café»

Στον Κόλπο του Χαϊράκι, 90 χιλιόμετρα από το Όκλαντ, ζουν μόνιμα 850 άνθρωποι. Εκεί, σε ένα όμορφο σημείο δίπλα στη θάλασσα, υπάρχει το «Wild Rose Cafe», με ιδιοκτήτες τον Άνταμ και τη φίλη του Βανέσα.

Κάθε επιχείρηση στο νησί είναι χορηγός σε μεγάλη φιλανθρωπική γιορτή που διοργανώνεται για το Δημοτικό τους σχολείο. Το καφέ προσφέρει φαγητό για όλη την ημέρα της γιορτής και η Τζούλι μαγειρεύει κι αυτή λιχουδιές και γίνεται κριτής στο διαγωνισμό των κέικ και των άλλων γλυκισμάτων.

Polenta Cake Ep 7

Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017, στις 15:00

(Β΄ Κύκλος) – Επεισόδιο 2ο: «Black Betty»

Η Τζούλι επισκέπτεται τρία διαφορετικά καφέ για να δει πώς πάνε 18 μήνες μετά τους μοιραίους σεισμούς. Πρώτα πηγαίνει στο «Black Betty», ένα καφέ στη μέση της Κόκκινης Ζώνης. Δυστυχώς είχαν ανοίξει μόλις 3 εβδομάδες πριν από το σεισμό.

Έπειτα, η Τζούλι πηγαίνει στο καφέ «Under the New Red Veranda» το οποίο μεταστεγάστηκε, αφού καταστράφηκε ολοσχερώς, και τέλος πηγαίνει στο «Addington Coffee Coop», του οποίου τα κέρδη πηγαίνουν κατευθείαν στην ντόπια κοινότητα. Εκεί, φιλοξενούνται  μουσικές βραδιές αλλά και επιδείξεις  μόδας, στις οποίες η Τζούλι συμμετέχει και μαγειρεύει.

KEY IMAGE - Cafe Secrets - Julie Le Clerc at Boatshed Cafe