ΕΡΤ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μετάδοση του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Ρομποτικής στην Αθήνα...

ΕΡΤ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μετάδοση του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Ρομποτικής στην Αθήνα «First Global Challenge 2024»

ΕΡΤ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η μετάδοση του Παγκόσμιου Διαγωνισμού Ρομποτικής στην Αθήνα «First Global Challenge 2024»

Με περισσότερες από 30 ώρες ζωντανού προγράμματος, η ΕΡΤ και η ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX μετέδωσαν τον 8ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής «First Global Challenge 2024», που διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο ΣΕΦ, από την Παρασκευή 27 έως και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, αναδεικνύοντας τον ρόλο και τη συμβολή της δημόσιας τηλεόρασης στην προβολή όλων των μεγάλων διεθνών γεγονότων, που προάγουν τη διαπολιτισμική επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ μαθητών σε όλο τον κόσμο.

Ο 8ος Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ρομποτικής, βασισμένος σε ολυμπιακά πρότυπα, άνοιξε αυλαία με την τελετή έναρξης στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, κάτω από τους ολυμπιακούς κύκλους, την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου στις 19:00, με την ΕΡΤ2 να μεταδίδει την παρέλαση 3.000 μαθητών από 193 χώρες που συμμετείχαν σε αυτήν, με τον δημοσιογράφο Γιάννη Μούτσιο στην παρουσίαση και στον σχολιασμό την Εμμανουέλα Σταμέλου, πρώην διαγωνιζόμενη με την Εθνική Ομάδα Ρομποτικής και νυν μέλος της οργανωτικής επιτροπής.

Η ΕΡΤ με πλειάδα τεχνικών, οπερατέρ, ηχοληπτών, σκηνοθετών, παραγωγών, αξιοποιώντας τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, κάλυψε κάθε πτυχή της τελετής έναρξης, αναδεικνύοντας το μεγαλείο του ρομποτικού διαγωνισμού.

Στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο της ΕΡΤ και του ΕΡΤNEWS στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε σε πραγματικό χρόνο όλες τις αγωνιστικές διαδικασίες, από τις 11 το πρωί της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου έως και τις 6 το απόγευμα της Κυριακής 29 Σεπτεμβρίου, από το ειδικό κανάλι «First Global Challenge 2024» στην πλατφόρμα του ERTFLIX International σε όλο τον πλανήτη. Στο στούντιο του ΕΡΤNEWS φιλοξενήθηκαν διαγωνιζόμενοι από πολλές χώρες και από εμπόλεμες περιοχές του πλανήτη τονίζοντας την οικουμενικότητα και τη σημασία του διαγωνισμού.

Η ελληνική αντιπροσωπεία έδωσε το δικό της δυναμικό «παρών» στον διαγωνισμό,
καταλαμβάνοντας την 4η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, την υψηλότερη μέχρι στιγμής που έχει λάβει η χώρα από τις αρχές τους θεσμού, το 2017. Τα μέλη της εθνικής ομάδας και ο προπονητής φιλοξενήθηκαν στο στούντιο της ΕΡΤ και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους με τους τηλεθεατές σε όλο τον πλανήτη.

Ο διαγωνισμός First Global Challenge 2024 διοργανώθηκε στην Ελλάδα από τη Mellon Lab σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την Eduact και τη First Global. Οι διοργανωτές, αναγνωρίζοντας την προσφορά  και τη συνεργασία της δημόσιας τηλεόρασης, δεν απέκλεισαν οι παγκόσμιοι διαγωνισμοί ρομποτικής στο μέλλον να πραγματοποιούνται στην Ελλάδα σε μόνιμη βάση.

Η ΕΡΤ ήταν επίσημος τηλεοπτικός χορηγός του 8ου Παγκόσμιου Διαγωνισμού Ρομποτικής στην Αθήνα First Global Challenge 2024.

Δείτε το trailer.