ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Μαριάννα Ευστρατίου, Απόστολος...

ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Μαριάννα Ευστρατίου, Απόστολος Ρουβάς, Εβίτα Παπαχαραλάμπους, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Κηλαηδόνη | 03 – 07.03.2025

ΕΡΤ1
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Μαριάννα Ευστρατίου, Απόστολος Ρουβάς,
Εβίτα Παπαχαραλάμπους, Μιχάλης Κεφαλογιάννης, Μαρία Κηλαηδόνη
Από Δευτέρα 3 έως Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025

Δευτέρα 3 Μαρτίου 2025, στις 14:00
«Σαρακοστιανό τραπέζι»
Καλεσμένη η Μαριάννα Ευστρατίου

Την Καθαρή Δευτέρα 3 Μαρτίου 2025, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται τη Σαρακοστή με ανοιξιάτικη διάθεση και υπέροχη παρέα! Μαζί του στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η γνωστή τραγουδίστρια Μαριάννα Ευστρατίου, για να μαγειρέψουν δύο κλασικές συνταγές, που δεν μπορούν να λείψουν από κανένα σαρακοστιανό τραπέζι. Ποιες είναι αυτές; Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι και χαλβάς με ταχίνι, κακάο και καρύδια. Ακόμη, μαθαίνουμε πώς φτιάχνεται παραδοσιακά η λαγάνα και τα έθιμα της Σαρακοστής. Η Μαριάννα Ευστρατίου μιλάει, μεταξύ άλλων, για τα φοιτητικά χρόνια στη Γερμανία, για τις διαφορές που έχει ο θεσμός της Eurovision σήμερα σε σχέση με προηγούμενες εποχές, για το πώς της φάνηκε το τραγούδι της Klavdia, αλλά και για τη συνεργασία της με τον Μάνο Χατζιδάκι.

Τρίτη 4 Μαρτίου 2025, στις 14:00
«Φακές Εγκλουβής, φέτα Τσαντίλας Ελασσόνας»
Καλεσμένος ο Απόστολος Ρουβάς

Την Τρίτη 4 Μαρτίου 2025, στην κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο γνωστός σεφ Απόστολος Ρουβάς. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής Ανδρέα Λαγό, δημιουργούν δύο γευστικά πιάτα το πρώτο με φακές Εγκλουβής, και το δεύτερο με φέτα Τσαντίλας Ελασσόνας. Ο Απόστολος Ρουβάς μάς μιλάει για το παιδί του και για την αλλαγή που έφερε στη ζωή του, για τα παιδικά χρόνια στην Κέρκυρα, για το πώς ξεκίνησε τη μαγειρική αλλά και για το πως βρέθηκε κάποτε στο Survivor.

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025, στις 14:00 
«Κάστανα Πηλίου, ρόδι Ερμιόνης»
Καλεσμένη η Εβίτα Παπαχαραλάμπους

Την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στην εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» τη γνωστή pastry chef, Εβίτα Παπαχαραλάμπους. Μαζί με τον αγαπημένο σεφ φτιάχνουν δύο εκλεκτές συνταγές, η πρώτη με κάστανα Πηλίου και η δεύτερη με ρόδι Ερμιόνης. H Εβίτα Παπαχαραλάμπους μάς μιλά για την πρότερη καριέρα της ως φωτογράφος και πώς μεταπήδησε στον χώρο της ζαχαροπλαστικής, για τον μέντορά της Στέλιο Παρλιάρο, για το ποια είναι η πιο δύσκολη τούρτα που έχει φτιάξει και για το τι θα γινόταν αν δεν ήταν ζαχαροπλάστης.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2025, στις 14:00 
«Εντόπιο σκόρδο Πλατυκάμπου, πιπεριές Φλωρίνης»
Καλεσμένος ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης

Την Πέμπτη 6 Μαρτίου 2025 η εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» καλωσορίζει τον δημοσιογράφο και παρουσιαστή, Μιχάλη Κεφαλογιάννη. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό ετοιμάζουν δύο μοναδικές συνταγές, η πρώτη με εντόπιο σκόρδο Πλατυκάμπου και η δεύτερη με πιπεριές Φλωρίνης. Ο Μιχάλης Κεφαλογιάννης αναφέρεται στα παιδικά του χρόνια στην Κρήτη και μιλάει για το πώς ξεκίνησε τη δημοσιογραφία από το αστυνομικό ρεπορτάζ, πώς του φαίνεται η τηλεόραση σήμερα, αλλά και για τη γνωριμία του με τον Μάνο Χατζιδάκι

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025, στις 14:00
«Γραβιέρα Σάμου, καρύδια Λαμίας»
Καλεσμένη η Μαρία Κηλαηδόνη

Την Παρασκευή 7 Μαρτίου 2025, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται η τραγουδοποιός Μαρία Κηλαηδόνη. Μαζί με τον αγαπημένο σεφ, Ανδρέα Λαγό, μαγειρεύουν δύο λαχταριστά πιάτα, το πρώτο με γραβιέρα Σάμου και το δεύτερο με καρύδια Λαμίας. Η Μαρία Κηλαηδόνη μιλάει για τη δουλειά της ως κοινωνική λειτουργός, την επαναλειτουργία του χώρου όπου εμφανιζόταν ο πατέρας της Λουκιανός, αναφέρει πόσο περήφανη είναι για τους γονείς της, αποκαλύπτει ότι τη μαγειρική την έχει αναλάβει ο άντρας της στο σπίτι και αποκαλύπτει τα αγαπημένα τραγούδια του μπαμπά της.

 

«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.

Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!

Μαζί του ο Αντρέας Λαγός έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.

Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions

Δείτε το φωτογραφικό υλικό των επεισοδίων.
Μαριάννα Ευστρατίου, Ανδρέας Λαγός
Ανδρέας Λαγός, Απόστολος Ρουβάς
Ανδρέας Λαγός, Εβίτα Παπαχαραλάμπους
Ανδρέας Λαγός, Μιχάλης Κεφαλογιάννης
Ανδρέας Λαγός, Μαρία Κηλαηδόνη