ΕΡΤ1
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Ευανθία Ρεμπούτσικα, Ρένος Ρώτας, Μάρεα Λαουτάρη, Αναστάσης Πόποτης, Αναστασία Εξάρχου και Αντίνοος Αλμπάνης
Από Δευτέρα 5 Μαΐου έως Παρασκευή 9 Μαΐου 2025
Δευτέρα 5 Μαΐου 2025, στις 14:00
«Κασέρι Μυτιλήνης, πορτοκάλια Κρήτης Μάλεμε»
Καλεσμένη η Ευανθία Ρεμπούτσικα
Τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2025, ο Ανδρέας Λαγός και η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχονται την αγαπημένη μουσικό και συνθέτρια, Ευανθία Ρεμπούτσικα. Μαζί, ετοιμάζουν δύο λαχταριστά πιάτα με κασέρι Μυτιλήνης και πορτοκάλια Κρήτης Μάλεμε. Η Ευανθία Ρεμπούτσικα μάς μιλά για την παιδική της ηλικία που ήταν γεμάτη με μουσική, όταν ανέβαινε στα δέντρα για να παίξει βιολί, για το τι επάγγελμα θα έκανε αν δεν ασχολιόταν με τη μουσική, για την αγάπη της για την Κωνσταντινούπολη, αλλά και για το πώς είναι ως μαμά.
Τρίτη 6 Μαΐου 2025, στις 14:00
«Ελαιόλαδο Πάρου, κίτρινα ακτινίδια Πιερίας»
Καλεσμένος ο Ρένος Ρώτας
Την Τρίτη 6 Μαΐου 2025, ο Ανδρέας Λαγός και η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχονται τον γνωστό ηθοποιό, Ρένο Ρώτα. Μαζί δημιουργούν δύο καταπληκτικά πιάτα το πρώτο με ελαιόλαδο Πάρου και το δεύτερο με κίτρινα ακτινίδια Πιερίας. Ο Ρένος Ρωτάς μάς μιλά για τη σχέση του με τον αθλητισμό και την καλή διατροφή, για την επαφή του με την ποίηση και το γράψιμο, για το πώς διαχειρίστηκε την επιτυχία που ήρθε σε πολύ μικρή ηλικία, αλλά και για τη σημασία που δίνει στις όμορφες συνεργασίες.
Τετάρτη 7 Μαΐου 2025, στις 14:00
«Φέτα Βέροιας, μήλα Ντελίσιους Πιλαφά Τριπόλεως»
Καλεσμένη Μάρεα Λαουτάρη
Την Τετάρτη 7 Μαΐου 2025, η εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο Ανδρέας Λαγός υποδέχονται την πρώτη πιστοποιημένη coach στη στρατηγική παρέμβαση και μαθήτρια του Tony Robbins, Μάρεα Λαουτάρη. Μαζί με τον σεφ μαγειρεύουν δύο γευστικές συνταγές, η πρώτη με φέτα Βέροιας και η δεύτερη με μήλα Ντελίσιους Πιλαφά Τριπόλεως. Η Μάρεα Λαουτάρη μάς μιλά για το πώς αποφάσισε από επιτυχημένη επικοινωνιολόγος να ασχοληθεί με το coaching, τι ακριβώς είναι το coaching, πώς βοηθά τον άνθρωπο, αλλά και ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα σε μια σχέση.
Πέμπτη 8 Μαΐου 2025, στις 14:00
«Μαύρος χοίρος Ολύμπου, γλυκό τοματάκι Κω»
Καλεσμένοι οι μαθητές Αναστάσης Πόποτης & Αναστασία Εξάρχου
Την Πέμπτη 8 Μαΐου 2025, ο Ανδρέας Λαγός και η κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγερικής» υποδέχονται τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κατερίνης, Αναστάση Πόποτη και Αναστασία Εξάρχου. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής, Ανδρέα Λαγό ετοιμάζουν δύο λαχταριστά πιάτα, το πρώτο με μαύρο χοίρο Ολύμπου και το δεύτερο με γλυκό τοματάκι από την Κω. Οι Αναστάσης Πόποτης και Αναστασία Εξάρχου μάς μιλούν για την παιδική παράσταση που ετοιμάζουν με «οδηγό» την ΠΟΠ Μαγειρική και πώς η εκπομπή αποτελεί έμπνευση για το έργο τους, καθώς ασχολούνται με projects που αναδεικνύουν τα ΠΟΠ προϊόντα της χώρας μας.
Παρασκευή 9 Μαΐου 2025, στις 14:00
«Μύδια Πιερίας, φέτα Ηπείρου»
Καλεσμένος ο Αντίνοος Αλμπάνης
Την Παρασκευή 9 Μαΐου 2025, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο δημοφιλής ηθοποιός, Αντίνοος Αλμπάνης. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής, Ανδρέα Λαγό ετοιμάζουν δύο ιδιαίτερα πιάτα με μύδια Πιερίας και φέτα Ηπείρου. Ο Αντίνοος Αλμπάνης μάς μιλά για τα παιδικά χρόνια στη Χαλκίδα, για την καταγωγή του από τη Λήμνο, για την αγάπη του για τη διαφήμιση, για τη νέα σειρά της ΕΡΤ1 «Μαμά στα κρυφά» στην οποία πρωταγωνιστεί, αλλά και για την παγκόσμια επιτυχία του «Maestro».
Δείτε το trailer
«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό
Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions




