ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗΝ «ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗΝ «ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΣΤΗΝ «ΚΙΒΩΤΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ»

 

Η ΕΡΤ1 και η «Κιβωτός του Κόσμου» διοργανώνουν αύριο Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 Τηλεμαραθώνιο Αγάπης για την ενίσχυση του έργου του οργανισμού.

Όλες οι ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ1, από νωρίς το πρωί της Δευτέρας μέχρι και τα μεσάνυχτα, θα φιλοξενήσουν ειδικά ένθετα για τις δράσεις της «Κιβωτού του Κόσμου» με ειδικούς προσκεκλημένους στο στούντιο, αλλά και ρεπορτάζ από την Αθήνα  και όλη την Ελλάδα για τις κατά τόπους δράσεις της οργάνωσης.

Ο Τηλεμαραθώνιος θα κορυφωθεί στις 22.00 με την τρίωρη ειδική εκπομπή που παρουσιάζουν η Ρένια Τσιτσιμπίκου και ο Γιάννης Σκάλκος. Μαζί τους στο στούντιο θα βρεθούν για να μιλήσουν για την προσφορά της «Κιβωτού» επί δύο σχεδόν δεκαετίες, ο εμπνευστή της π. Αντώνιος, εργαζόμενοι και εθελοντές της οργάνωσης, ενώ προσωπικές τους ιστορίες θα καταθέσουν οικογένειες και παιδιά που αγκάλιασε η «Κιβωτός» και άνθρωποι που στήριξαν την οργάνωση όλα αυτά τα χρόνια.

Ανάμεσά τους οι καλλιτέχνες Πάνος Μουζουράκης, Έλενα Παπαρίζου, Νατάσα Μποφίλιου, οι παρουσιάστριες Χριστίνα Λαμπίρη και Τζένη Μπαλατσινού, η δημοσιογράφος Σάσα Σταμάτη, η ηθοποιός Παναγιώτα Βλαντή και οι αθλητές Θοδωρής Παπαλουκάς και Δημήτρης Διαμαντίδης. Τηλεοπτικά μηνύματα θα στείλουν πολιτικοί και άνθρωποι από όλες τις εκφάνσεις του δημόσιου βίου.

Τη βραδιά θα πλαισιώσει παιδική χορωδία υπό τη διεύθυνση της Έλενα Κασάροβα, με τον Θεόδωρο Ιωσηφίδη να συνοδεύει στο πιάνο. Η αρχισυνταξία της εκπομπής είναι της Κλειούς Αρβανιτίδου, η σκηνοθεσία του Πέτρου Τούμπη και η διεύθυνση παραγωγής της Μαριάνας Ροζάκη και του Θοδωρή Χατζηπαναγιώτη.

* * * * * * * * * * * * *

Εδώ και 18 χρόνια, η «Κιβωτός του κόσμου» προσφέρει στο παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη και κίνδυνο: 400 παιδιά συμμετέχουν σε προγράμματα, που καλύπτουν βασικές βιοτικές ανάγκες των ίδιων και των οικογενειών τους. 160 παιδιά βρίσκουν ‘καταφύγιο’ στα σπίτια φιλοξενίας στην Αθήνα, τον Πειραιά, την Ήπειρο, τη  Χίο  και από τώρα και στο Βόλο. Ας βοηθήσουμε να γίνει η «Κιβωτός του κόσμου» ελπίδα για τα παιδιά του κόσμου μας!