ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 20 & 21.02.2021

ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 20 & 21.02.2021

ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος

Σας ενημερώνουμε ότι οι ελληνικές ταινίες που θα μεταδοθούν το Σαββατοκύριακο 20 & 21/2/2021 έχουν ως εξής:

Σάββατο 20/2/2021, στις 14:00: «Ό,τι λάμπει είναι χρυσός» Κ  W

Κωμωδία, παραγωγής 1966.

Σκηνοθεσία: Παύλος Φιλίππου, Ντίνος Ηλιόπουλος.

Συγγραφέας: Νικολάι Γκόγκολ.

Προσαρμογή κειμένου: Τώνης Παπαζαχαρίου.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Παύλος Φιλίππου.

Μουσική σύνθεση: Ζακ Ιακωβίδης, Σπύρος Παππάς.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Κατερίνα Γιουλάκη, Περικλής Χριστοφορίδης, Βασίλης Ανδρεόπουλος, Αντιγόνη Κουκούλη, Δημήτρης Χόπτηρης, Έφη Ροδίτη,  Ερρίκος Κονταρίνης, Σπύρος Παππάς, Αλέξης Σμόνος, Πέρυ Ποράβου, Κώστας Γκίνης, Γεράσιμος Μαρόλιας, Άννα Οπροπούλου, Μανώλης Δεστούνης.

Διάρκεια: 88΄

Υπόθεση: Ο κύριος Λάμπρου (Ντίνος Ηλιόπουλος), επιθεωρητής κινήσεως στα λεωφορεία, πέφτει θύμα παρεξήγησης από διεφθαρμένους εργαζόμενους του Οργανισμού Εξυπηρετήσεως Κοινού, οι οποίοι τον μπερδεύουν με τον οικονομικό επιθεωρητή. Προσπαθούν να τον καλοπιάσουν για να τους επιστρέψει ένα βιβλίο με ύποπτα στοιχεία. Τελικά, ο αληθινός επιθεωρητής μαθαίνει την αλήθεια και ο Λάμπρου παίρνει υπό την εποπτεία του τους μεταμελημένους απατεωνίσκους.

Κινηματογραφική διασκευή της θεατρικής κωμωδίας του Νικολάι Γκόγκολ «Ο Επιθεωρητής».

Κυριακή 21/2/2021, στις 14:00: «Εξωτικές βιταμίνες» Κ  W

Κωμωδία, παραγωγής 1964.

Σκηνοθεσία: Σωκράτης Καψάκης.

Σενάριο: Γιώργος Ρούσσος (βασισμένο στο ομώνυμο θεατρικό του έργο).

Διεύθυνση φωτογραφίας: Τάκης Καλαντζής.

Μουσική επιμέλεια: Τόνια Καράλη.

Παίζουν: Νίκος Σταυρίδης, Νάντια Χωραφά, Σαπφώ Νοταρά, Γιάννης Γκιωνάκης, Μάρθα Βούρτση, Τάκης Μηλιάδης, Σταύρος Ξενίδης,  Καίτη Λαμπροπούλου, Ζωή Φυτούση, Κώστας Καζάκος, Δέσποινα Παναγιωτίδου, Ζανίνο.

Υπόθεση: Ο Πέτρος είναι ένας γυναικοκατακτητής που ζει με την οικονόμο του, την κυρα-Λένη, σε ένα μεγάλο διαμέρισμα στην Αθήνα. Η Μαρία, τρίτη ξαδέλφη του Πέτρου, ζει στην Κρήτη αλλά είναι ερωτευμένη μαζί του. Προκειμένου να αποφύγει την πίεση των γονιών της να παντρευτεί έναν Κρητικό, τον Μανωλιό, έρχεται στην Αθήνα και φιλοξενείται στο διαμέρισμα του Πέτρου. Η Μαρία, ύστερα από επιμονή της κυρα-Λένης, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει διάφορα βότανα και ερωτικό φίλτρο για να κάνει τον Πέτρο δικό της. Ο Πέτρος όμως αρρωσταίνει και αρχίζει μια ατελείωτη παρέλαση γιατρών με αντικρουόμενες ιατρικές απόψεις και συμβούλια γιατρών. Όταν ο Πέτρος μαθαίνει την αλήθεια, από τη μια εκπλήσσεται ευχάριστα και από την άλλη αποφασίζει να εκδικηθεί τους γιατρούς, που δεν μπόρεσαν να βρουν τι έχει.