ΕΡΤ2: «Γεύση από Μάλτα με τον Έινσλι» – Νέα εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ...

ΕΡΤ2: «Γεύση από Μάλτα με τον Έινσλι» – Νέα εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση | 19-26.03.2025

Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ
«Γεύση από Μάλτα με τον Έινσλι»
(Ainsley’s Taste of Malta)
Νέα εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2
Ημερομηνίες μετάδοσης: Από την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025
έως 
και την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025, στις 13:00

Ο Έινσλι Χάριοτ, ένας από τους καλύτερους σεφ της Βρετανίας, βγαίνει από την κουζίνα του και μας ταξιδεύει στην πανέμορφη Μάλτα. Ακολουθήστε τον Έινσλι καθώς εξερευνά τον πολιτισμό και την κουζίνα αυτού του ιστορικού νησιωτικού παραδείσου, παρακολουθώντας στην ΕΡΤ2 τη νέα εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ «Γεύση από Μάλτα με τον Έινσλι» (Ainsley’s Taste of Malta).
Ειδικότερα, οι τηλεθεατές θα απολαύσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- τα πέντε επεισόδια της νέας σειράς, από την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025 έως και την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025 (εκτός Παρασκευής, Σαββάτου και Κυριακής), στις 13:00.

Σειρά ντοκιμαντέρ 5 επεισοδίων, παραγωγής Ηνωμένου Βασιλείου 2024

Ακολουθήστε τον σεφ Έινσλι Χάριοτ στη Μάλτα, καθώς εξερευνά τον πρόσχαρο πολιτισμό και την κουζίνα αυτού του ιστορικού νησιωτικού παραδείσου. Γεμάτος ήλιο, γέλιο και απίστευτο φαγητό, ο Έινσλι αναζητεί τα πιο φρέσκα και ασυνήθιστα υλικά.
Στη συνέχεια, μαγειρεύει πιάτα που αντικατοπτρίζουν το γαστρονομικό κράμα της Μάλτας με τις μεσογειακές και αραβικές επιρροές.
Στην πορεία -σε πέντε λαχταριστά επεισόδια- οι τηλεθεατές απολαμβάνουν τα εκθαμβωτικά αξιοθέατα αυτού του ενδιαφέροντος νησιού, καθώς και νόστιμες συνταγές και ταξιδιωτικές συμβουλές, που τους ταξιδεύουν εντός και εκτός της πεπατημένης.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025, στις 13:00

Eπεισόδιο 1ο: «Βαλέτα» (Valletta)

Οι περιπέτειες του Έινσλι στη Μάλτα αρχίζουν από την εκπληκτική πρωτεύουσα Βαλέτα. Περιηγείται στο Μεγάλο Λιμάνι παρέα με τον ιστορικό Λίαμ και ανακαλύπτει την κουλτούρα του καφέ στα σοκάκια της πόλης.
Στον Καθεδρικό του Αγίου Ιωάννη μαθαίνει την τέχνη της κωδωνοκρουσίας, προτού δοκιμάσει τα πιάτα του σεφ Τζόναθαν στο εστιατόριό του και παρασκευάσει λουκάνικα με έναν ντόπιο κρεοπώλη.
Και φυσικά, δεν παραλείπει να μαγειρέψει τα δικά του μεσογειακά πιάτα!

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 20 Μαρτίου 2025, στις 13:00

Eπεισόδιο 2ο: «Νότια Μάλτα» (South)

Ο Έινσλι εξερευνά το νότιο τμήμα της Μάλτας, αρχίζοντας από το γραφικό ψαρολίμανο Μαρσασλόκ, όπου, με τον ντόπιο ψαρά Τζο, περιηγείται στην εβδομαδιαία ψαραγορά για να ελέγξει την ψαριά της ημέρας.
Στη συνέχεια, κατευθύνεται σ’ έναν κοντινό αμπελώνα για να ακούσει τα πάντα για τα σταφύλια και τα αμπέλια -καμία επίσκεψη δεν θα ήταν ολοκληρωμένη δίχως μια – δυο γουλιές κρασί!
Μερικοί ντόπιοι μαθαίνουν στον Έινσλι πώς παίζεται το μπότσε πριν πάει να συναντήσει έναν Μαλτέζο αρτοποιό για να μάθει περισσότερα για την ιστορία του παραδοσιακού γλυκίσματος «πουντίνα» και ίσως να δοκιμάσει μια-δυο μπουκιές! Έπειτα απ’ αυτή τη γλυκιά απόλαυση, επισκέπτεται μια φάρμα πατάτας για να δει τι τις κάνει τόσο δημοφιλείς στις εξαγωγές.
Για άλλη μια φορά τα πιάτα του Έινσλι είναι εμπνευσμένα από τους ανθρώπους που συναντά και τα τοπικά φαγητά που δοκιμάζει.

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 24 Μαρτίου 2025, στις 13:00

Eπεισόδιο 3ο: «Κεντρική Μάλτα» (Central)

Το ταξίδι του Έινσλι συνεχίζεται και σήμερα βρίσκεται στην Κεντρική Μάλτα, όπου αρχίζει την ημέρα του εξερευνώντας τη μαγευτική, αρχαία πόλη της Μντίνα (γνωστή και ως «Σιωπηλή πόλη»). Μετά την περιήγηση στην πόλη, κάνει στάση σ’ ένα εστιατόριο με εντυπωσιακή ιστορία και μοναδική θέα.
Στη συνέχεια, επισκέπτεται το σπίτι της θρυλικής Μαλτέζας μαγείρισσας Πίπα, η οποία του μαθαίνει πώς να φτιάχνει ένα πιάτο που δεν λείπει από κανένα μαλτέζικο σπίτι.
Ο Έινσλι δοκιμάζει μια νέα δεξιότητα, την τέχνη της υαλουργίας, πριν παρακολουθήσει ένα μάθημα από τον σεφ Καρλ για την παρασκευή της παραδοσιακής «φτίρα».
Η περιπέτειά του στην Κεντρική Μάλτα ολοκληρώνεται με μια επίσκεψη στο «Crystal Palace», όπου για πάνω από 100 χρόνια σερβίρουν στους πιστούς πελάτες τα διάσημα «παστίτσι», τραγανά σφολιατάκια με πλούσια γέμιση.
Ο Έινσλι μαγειρεύει λαχταριστά πιάτα, εμπνευσμένα από τα ταξίδια του.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 25 Μαρτίου 2025, στις 13:00

Eπεισόδιο 4ο: «Βόρεια Μάλτα» (North)

Στα βόρεια της Μάλτας, η περιπέτεια του Έινσλι τον οδηγεί στο Μονοπάτι Πολιτιστικής Κληρονομιάς Σέμσιγια, όπου συναντά τον Κιθ για τροφοσυλλογή. Επισκέπτεται έναν ελαιώνα που ανήκει στον «νονό» του μαλτέζικου ελαιόλαδου, τον Σαμ Κρεμόνα, για να μάθει πώς αναζωογόνησε τα γηγενή ελαιόδεντρα και τι κάνει το λάδι τους ξεχωριστό.
Πάντα πρόθυμος να μάθει καινούργια πράγματα, ο Έινσλι ανεβαίνει σε ηλεκτρικό πατίνι για να τεστάρει την ισορροπία του και να εξερευνήσει την όμορφη ακτογραμμή. Επισκέπτεται την οικία Ντιάκονο, όπου του σερβίρουν το εθνικό πιάτο της Μάλτας.
Με μια επίσκεψη στο αγρόκτημα του Σον, ο Έινσλι παίρνει μια γεύση από μαλτέζικες φράουλες και μαθαίνει γιατί είναι τόσο δημοφιλείς. Τα πιάτα του αντικατοπτρίζουν τις περιπέτειές του.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 26 Μαρτίου 2025, στις 13:00

Eπεισόδιο 5ο (τελευταίο): «Γκόζο» (Gozo) 

Ο Έινσλι ταξιδεύει στο ειδυλλιακό νησί Γκόζο για να ολοκληρώσει το ταξίδι του, αρχίζοντας μ’ ένα γραφικό πικ νικ γεμάτο γεύσεις της Μάλτας, που του προσφέρει η Άννα.
Στη συνέχεια, επισκέπτεται μια φάρμα για ν’ ανακαλύψει πώς παρασκευάζεται το μαλτέζικο τυρί και δοκιμάζει να βοηθήσει στο άρμεγμα.
Μυείται, επίσης, στην τέχνη της κατασκευής δαντέλας, για την οποία φημίζεται το Γκόζο, που είναι γνωστή για τα περίτεχνα και πανέμορφα σχέδιά της.
Ο σεφ Τρέβορ αποκαλύπτει στον Έινλσι τα μυστικά της συνταγής για Μοσχάρι Μπρατζιόλι, καθώς και τον λόγο που πήρε αυτό το όνομα.

Για να δείτε επιπλέον φωτογραφικό υλικό, πατήστε εδώ.