ΕΡΤ2 – ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ, ΧΙΛΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ «Αλέκος Κυραρίνης: Άγγελοι και δράκοι» |...

ΕΡΤ2 – ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ, ΧΙΛΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ «Αλέκος Κυραρίνης: Άγγελοι και δράκοι» | Τρίτη 02.11.2021

ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  

«Μία εικόνα, χίλιες σκέψεις»
στην ΕΡΤ2

Σειρά ντοκιμαντέρ 13 ημίωρων επεισοδίων, εσωτερικής παραγωγής της ΕΡΤ 2021.

Δεκατρείς εικαστικοί καλλιτέχνες παρουσιάζουν τις δουλειές τους και αναφέρονται σε έργα σημαντικών συναδέλφων τους -Ελλήνων και ξένων- που τους ενέπνευσαν ή επηρέασαν την αισθητική τους και την τεχνοτροπία τους.

Ταυτόχρονα με την παρουσίαση των ίδιων των καλλιτεχνών, γίνεται αντιληπτή η οικουμενικότητα της εικαστικής Τέχνης και πώς αυτή η οικουμενικότητα -μέσα από το έργο τους- συγκροτείται και επηρεάζεται, ενσωματώνοντας στοιχεία από τη βιωματική και πνευματική τους παράδοση και εμπειρία.

Συμβουλευτικό ρόλο στη σειρά έχει η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών.

Οι καλλιτέχνες που παρουσιάζονται είναι οι: Γιάννης Αδαμάκος, Γιάννης Μπουτέας, Αλέκος Κυραρίνης, Χρήστος Μποκόρος, Γιώργος Σταματάκης, Φωτεινή Πούλια, Ηλίας Παπαηλιάκης, Άγγελος Αντωνόπουλος, Βίκυ Μπέτσου, Αριστομένης Θεοδωρόπουλος, Κώστας Χριστόπουλος, Χρήστος Αντωναρόπουλος, Γιώργος Καζάζης.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021, ώρα 17:00
Eπεισόδιο 3ο: «Αλέκος Κυραρίνης: Άγγελοι και δράκοι»

Το πορτρέτο του διακεκριμένου ζωγράφου Αλέκου Κυραρίνη παρουσιάζει το τρίτο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Μία εικόνα, χίλιες σκέψεις», που μεταδίδεται στην ΕΡΤ2, την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021, στις 17:00. 

Ο Αλέκος Κυραρίνης γεννήθηκε στην Τήνο το 1976.
Εργάστηκε από μικρός, δίπλα στον μαρμαρογλύπτη πατέρα του.
Σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών με δάσκαλο τον Γιάννη Ψυχοπαίδη, για το έργο του οποίου και πόσο αυτό τον καθόρισε, εξομολογείται στην εκπομπή.
Έχει πραγματοποιήσει 16 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Ισπανία και στο Βέλγιο, ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ιταλία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, στο Βέλγιο και το Λουξεμβούργο.

Αυτή την περίοδο προετοιμάζει την έκθεση που θα γίνει τον Δεκέμβριο του 2021 στο Παρίσι.

Το 2016, πραγματοποιήθηκε έκθεση έργων του στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, με τίτλο «Φως και Ζωή». Τα έργα του παρουσιάστηκαν μαζί με ποιήματα του Δημήτρη Αγγελή, που γράφτηκαν ειδικά για την έκθεση και τα έργα του ζωγράφου. Αυτή η σύνδεση εικαστικής δράσης και ποίησης παρουσιάζονται με πρωτότυπο τρόπο στο ντοκιμαντέρ.

Μουσική: Βαγγέλης Φάμπας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Πουλίδης
Διεύθυνση παραγωγής: Κυριακή Βρυσοπούλου
Μοντάζ:
Στράτος Τσιχλάκης
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυκούδης

Δείτε το trailer της εκπομπής