ΕΡΤ2 – ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: «Η σκηνογράφος – ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου» | Δευτέρα 23.05.2022

ΕΡΤ2 – ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: «Η σκηνογράφος – ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου» | Δευτέρα 23.05.2022

ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ – Β′ ΚΥΚΛΟΣ
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
«Η σκηνογράφος – ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου»
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, στις 20:00

Αφιερωμένο στη σκηνογράφο – ενδυματολόγο Ιουλία Σταυρίδου είναι το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Υστερόγραφο», που μεταδίδεται τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2022, στις 20:00, από την ΕΡΤ2.

Τον Σεπτέμβριο 2020 απεβίωσε αδόκητα το 34ο θύμα του κορωνοϊού. Ήταν η σκηνογράφος και ενδυματολόγος Ιουλία Σταυρίδου, μια σημαντικότατη προσωπικότητα του ελληνικού κινηματογράφου και θεάτρου.

Η πολυαγαπημένη αυτή γυναίκα, με τους εκατοντάδες εγκάρδιους φίλους και συνεργάτες, έκανε περισσότερες από 50 κινηματογραφικές ταινίες, περισσότερες από 60 θεατρικές παραστάσεις, εγκαινίασε το μάθημα Σκηνογραφίας & Ενδυματολογίας στο Τμήμα Κινηματογράφου του ΑΠΘ, έστησε τη μόνιμη έκθεση κοστουμιών του ΚΘΒΕ, στο Βασιλικό Θέατρο, βραβεύτηκε πολλές φορές για τη δουλειά της και έφυγε μόνη της, στην εντατική του νοσοκομείου Σωτηρία.

Το «Υστερόγραφο» κάνει μια πρώτη αποτίμηση του έργου της, αλλά και του καλλιτεχνικού ίχνους που άφησε στους ανθρώπους της Τέχνης και στους φίλους της.

Για τη συνεργάτιδα, δασκάλα και φίλη μιλούν οι σκηνοθέτες Π. Βούλγαρης, Λ. Παπαστάθης, Τ. Ψαρράς, Γ. Οικονομίδης, Β. Παπαβασιλείου, ο παραγωγός ταινιών Κ. Λαμπρόπουλος, ο σκηνογράφος & ενδυματολόγος Αντ. Δαγκλίδης, ο ηθοποιός Δ. Καταλειφός, η αρχιτέκτων & μουσειολόγος Π. Κερτεμελίδου, οι στενοί συνεργάτες της Δ. Αυγέρος και Δ. Τσακώτα, οι φοιτήτριές της, καθώς και οι παιδικοί της φίλοι Φ. Παπαντωνίου και Λ. Μαραγκάκης.

Σκηνοθεσία-σενάριο-μοντάζ: Κατερίνα Ευαγγελάκου
Διεύθυνση φωτογραφίας-ηχοληψία: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος
Κάμερα: Γιώργος Φετουρής
Πρωτότυπη μουσική-επιμέλεια μουσικής: Σήμη Τσιλαλή
Βοηθός σκηνοθέτη: Αμαλία Στολάτη
Εκτέλεση παραγωγής: Modus Productions, Βασίλης Κοτρωνάρος

Δείτε το trailer της εκπομπής