Ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Καραθάνος στο «Υστερόγραφο» της ΕΡΤ2 |...

Ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Καραθάνος στο «Υστερόγραφο» της ΕΡΤ2 | Δευτέρα 06.06.2022

Ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Καραθάνος
στο «Υστερόγραφο» της ΕΡΤ2
Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022, στις 20:00

Αφιερωμένο στον ηθοποιό και σκηνοθέτη Νίκο Καραθάνο είναι το νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Υστερόγραφο», που μεταδίδεται τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022, στις 20:00, από την ΕΡΤ2.

Ο Νίκος Καραθάνος αποτελεί ένα εντελώς ξεχωριστό κεφάλαιο της εγχώριας θεατρικής πραγματικότητας των τελευταίων 15 χρόνων.
Η «Γκόλφω» του, που ανέβασε εν μέσω της οικονομικής κρίσης το 2013, έγραψε ιστορία, ενώνοντας συναισθηματικά μέσα από ένα κλασικό και ενδεχομένως υποτιμημένο κείμενο, την πραγματικότητα της Ελλάδας εκείνων των χρόνων με τις βαθύτερες ρίζες μας.

Μέσα από παραστάσεις, όπως οι «Οκτώ Γυναίκες», ο «Σιρανό Ντε Μπερζεράκ», ο «Βυσσινόκηπος», το «Δεκαήμερο», οι «Όρνιθες» και ο «Προμηθέας», ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης έχει διαμορφώσει ένα μοναδικό ύφος μαγικού θεατρικού ρεαλισμού, απολύτως πρωτότυπο, που κοιτάζει με τολμηρό αλλά και έντονα συναισθηματικό τρόπο το παρελθόν και το παρόν μας.

Στο συγκεκριμένο επεισόδιο του «Υστερόγραφου», ο Νίκος Καραθάνος μιλάει εκ βαθέων, σε ένα έντονα ψυχικό πορτρέτο, με σπάνιο υλικό από τις παραστάσεις του.

Σκηνοθεσία–σενάριο: Ηλίας Γιαννακάκης
Διεύθυνση φωτογραφίας:
Δημήτρης Κορδελάς
Ηχολήπτης: Αλέξανδρος Σακελλαρίου
Μοντάζ: Μυρτώ Λεκατσά
Εκτέλεση παραγωγής: Modus Productions, Βασίλης Κοτρωνάρος

Δείτε το trailer της εκπομπής