Οι δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις για τη EUROVISION 2022

Οι δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις για τη EUROVISION 2022

Οι δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις

για την EUROVISION 2022

Προθεσμία υποβολής έως τις 8 Απριλίου 2022

Ο 66os Διαγωνισμός Τραγουδιού της EUROVISION θα πραγματοποιηθεί στο Τορίνο της Ιταλίας. Περιλαμβάνει τους δύο Ημιτελικούς στις 10 και 12 Μαΐου 2022 και τον Τελικό στις 14 Μαΐου 2022.

Οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί των ΜΜΕ οι οποίοι επιθυμούν να καλύψουν τη διοργάνωση, πρέπει να ακολουθήσουν συγκεκριμένη διαδικασία διαπίστευσης, σύμφωνα με τους κανονισμούς της European Broadcasting Union (EBU), την ευθύνη της οποίας έχει η Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας της ΕΡΤ.

Ο φετινός Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision έχει σχεδιαστεί και θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Υγιεινής και Ασφάλειας των αρχών της Ιταλίας. Πρόκειται να λειτουργήσουν και φέτος δύο Κέντρα Τύπου:

α) ένα Κέντρο στον χώρο διεξαγωγής του Διαγωνισμού στο Τορίνο (Οnsite Press Centre) με χωρητικότητα που επιτρέπει την τήρηση αποστάσεων. Θα είναι ανοικτό από τις 4 Μαΐου ως τις 15 Μαΐου.

β) ένα διαδικτυακό Κέντρο (Οnline Press Centre), το οποίο θα επιτρέπει την κάλυψη του Διαγωνισμού εξ’ αποστάσεως, παρέχοντας πρόσβαση στις συνεντεύξεις Τύπου και σε συγκεκριμένες πρόβες. Παράλληλα, θα επιτρέπει την επαφή και αλληλεπίδραση των διαπιστευμένων δημοσιογράφων με τους καλλιτέχνες. Θα λειτουργήσει από τις 30 Απριλίου ως τις 15 Μαΐου.

Η διαπίστευση είναι απαραίτητη και για τα δύο Κέντρα Τύπου. Εξασφαλίζει: 

Α.Την πρόσβαση στους χώρους και στις υπηρεσίες που προβλέπονται για τον Τύπο και τα ΜΜΕ στον χώρο διεξαγωγής του Διαγωνισμού. Αφορά διαπιστεύσεις P2 (Regional & Local Media), P3 (National Media). Όλοι οι δημοσιογράφοι που θα διαπιστευτούν για το Οnsite Κέντρο Τύπου θα έχουν πρόσβαση και στο Οnline. 

Β.Την πρόσβαση μόνο στο διαδικτυακό Κέντρο Τύπου, με διαπίστευση P5 (Online Press Centre Access Only). 

Γ. Την ταυτοποίηση των διαπιστευμένων δημοσιογράφων και τεχνικών για το χρονικό διάστημα που θα βρίσκονται στην τοποθεσία διεξαγωγής του Διαγωνισμού στην Ιταλία 

Οι ενδιαφερόμενοι/ες οφείλουν να υποβάλλουν αυτοπροσώπως αίτημα διαπίστευσης, μέσω της πλατφόρμας Accredion της EBU ως εξής: 

Βήμα 1ο: Οι ενδιαφερόμενοι/ες επιλέγουν ανάμεσα στους δύο κάτωθι τύπους διαπιστεύσεων (Οnline Press – Onsite Press) που ενεργοποιούν σχετική πρόσβαση στα αντίστοιχα κέντρα Τύπου Online και Onsite.

  • Σύνδεσμος για διαπίστευση Online Press
  • Σύνδεσμος για διαπίστευση Onsite Press

Βήμα 2ο: Οι ενδιαφερόμενοι/ες συμπληρώνουν την φόρμα αίτησης που αντιστοιχεί στον τύπο διαπίστευσης της επιλογής τους, παρέχοντας στοιχεία, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που δίνονται σε κάθε περίπτωση. Για Onsite διαπίστευση απαιτείται φωτογραφία τύπου διαβατηρίου. 

Σημειώνεται επίσης ότι οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επιλέξουν τη χώρα (Team) από το φορέα (δηλαδή Ελλάδα) της οποίας θα ζητήσουν διαπίστευση. 

Βήμα 3o: Με τη συμπλήρωση της αίτησης τους, οι αιτούμενοι/ες λαμβάνουν σχετικό σύνδεσμο επιβεβαίωσης εγγραφής (Confirm Registration) από την πλατφόρμα Accredion στο email τους, το οποίο και καλούνται να ενεργοποιήσουν, ώστε στη συνέχεια μέσω αυτού να ενημερώνονται για την έκβαση της αιτούμενης διαπίστευσης τους.

Κάθε αίτημα για διαπίστευση θα εξεταστεί από την ΕΡΤ και την EBU και οι αιτούμενοι/ες θα ειδοποιηθούν για την έκβασή του είτε μέσω της πλατφόρμας Accredion είτε με email. Σε κάθε περίπτωση, η τελική απόφαση για τη χορήγηση ή μη διαπίστευσης σε δημοσιογράφους ή τεχνικούς λαμβάνεται από την EBU και την ιταλική Ραδιοτηλεόραση Rai. 

Η υποβολή αιτήματος για διαπίστευση συνεπάγεται την ανεπιφύλακτη αποδοχή, εκ μέρους των ενδιαφερομένων, των όρων και προϋποθέσεων που αποτυπώνονται στα παρακάτω επίσημα έγγραφα του Διαγωνισμού: 

Για την χορήγηση διαπίστευσης στο Onsite Press Centre, απαιτείται επίσης η ανεπιφύλακτη αποδοχή του κώδικα υγιεινής και ασφάλειας του Διαγωνισμού όπως αποτυπώνεται στο παρακάτω έγγραφο:

Τα αιτήματα των διαπιστεύσεων γίνονται δεκτά έως τις 8 Απριλίου 2022. 

Το ενημερωτικό σημείωμα ιδιωτικότητας (Privacy Notice) είναι διαθέσιμο και στα ελληνικά:

ΕΝΗΜΕΡ. ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ EUROVISION 2022

Για πληροφορίες και διευκρινίσεις: Στα τηλέφωνα 2106092530 και 2106075405 (Δευτέρα-Παρασκευή, ώρες 14:00-17:00).