ΕΡΤ1
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Παναγιώτης Πετράκης, Νίνα Κασιμάτη, Αλέξιος Κοτσώρης,
Αστέριος Κρικώνης, Μιχάλης Σεΐτης
Ημερομηνίες μετάδοσης: Δευτέρα 2 έως Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2024
Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00
«Λάδι Σάμου θρουμπολιά, αχλάδι κρυστάλλι Τυρνάβου»
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Παναγιώτης Πετράκης
Τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο δημοφιλής ηθοποιός και τραγουδιστής, Παναγιώτης Πετράκης. Μαζί με τον αγαπημένο σεφ της εκπομπής, Αντρέα Λαγό, μαγειρεύουν δύο λαχταριστά πιάτα, το πρώτο με λάδι Σάμου θρουμπολιά και το δεύτερο με αχλάδι κρυστάλλι Τυρνάβου. Ο Παναγιώτης Πετράκης μιλάει για τις γευστικές του μνήμες από τα παιδικά του χρόνια, για τη συνεργασία του με την Άννα Βίσση στους «Δαίμονες» και πόσο σημαντική ήταν γι’ αυτόν, για την επιτυχία που βίωσε στα «Μυστικά της Εδέμ» και πώς του άλλαξε τη ζωή, αλλά και για το πόσο σημαντική είναι η ευγένεια για τον ίδιο.
Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00
«Γκόγκες Ναυπλίου, αμύγδαλο Τεμπών»
Καλεσμένη στην εκπομπή η Νίνα Κασιμάτη
Την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής», τη δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Νίνα Κασιμάτη. Μαζί δημιουργούν δύο γευστικά πιάτα, το πρώτο με γκόγκες Ναυπλίου και το δεύτερο με αμύγδαλο Τεμπών. Η Νίνα Κασιμάτη μιλάει για το πρωινό ξύπνημα που απαιτεί η παρουσίαση της πρωινής ζώνης του Σαββατοκύριακου, για τα παιδιά της που γέννησε στα 18 της, τη δύσκολη στιγμή που οριακά τη λύγισε στον αέρα, καθώς και για τη δεοντολογία των δημοσιογράφων. Επιπλέον, αποκαλύπτει ποιος είναι ο δικός της απαράβατος κανόνας και μιλάει για το θέατρο που έπαιζε όταν ήταν μικρή.
Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00
«Λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης, τραχανάς Αράχοβας»
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Αλέξιος Κοτσώρης
Την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00, ο Ανδρέας Λαγός υποδέχεται στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής», τον ταλαντούχο ηθοποιό και σκηνοθέτη, Αλέξιο Κοτσώρη. Μαζί δημιουργούν δύο υπέροχα πιάτα, το πρώτο με λευκή μελιτζάνα Σαντορίνης και το δεύτερο με τραχανά Αράχοβας. Ο Αλέξιος Κοτσώρης μιλάει για τα ψάρια που πουλούσε με τον πατέρα του, αλλά και για το γεγονός ότι καθάριζε τα ψάρια του Κωσταντίνου Καζάκου, κι έτσι ονειρεύτηκε να γίνει ηθοποιός, για τις δουλειές που έχει κάνει πριν ασχοληθεί με την υποκριτική και για την πεποίθησή του ότι αξίζει να καταστραφείς για έναν έρωτα.
Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00
«Κονσερβολιά Στυλίδας, κρητικό παξιμάδι»
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Αστέριος Κρικώνης
Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο ανερχόμενος ηθοποιός, Αστέριος Κρικώνης, για να μαγειρέψει μαζί με τον Ανδρέα Λαγό δύο μοναδικές συνταγές με κονσερβολιά Στυλίδας και κρητικό παξιμάδι. Ο Αστέριος Κρικώνης μιλάει για τις σπουδές του στη Νοσηλευτική, την επιθυμία του να μπει στο ΕΚΑΒ και να προσφέρει, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει υποκριτική, αλλά και για την τοξικότητα που αντιμετώπισε σε μια θεατρική δουλειά που τον πίεζε και επηρέασε την ψυχική του υγεία.
Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00
«Σύγκλινο Μάνης, φέτα Βέροιας»
Καλεσμένος στην εκπομπή ο Μιχάλης Σεΐτης
Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2024, στις 14:00, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο πρωταθλητής και Παραολυμπιονίκης του στίβου, Μιχάλης Σεΐτης. Μαζί με τον Ανδρέα Λαγό μαγειρεύουν δύο πρωτότυπες συνταγές με σύγκλινο Μάνης και φέτα Βέροιας. Ο Μιχάλης Σεΐτης μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στη Ρόδο, το τροχαίο ατύχημα που του στοίχισε το ένα του πόδι και πώς δεν το άφησε να τον πάει πίσω σε τίποτα. Παράλληλα, θυμάται τις μεγάλες του αθλητικές στιγμές και μιλάει για τη σχέση του με την κόρη του, αλλά και την ενασχόλησή του με τη μουσική.
«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό
Φέτος, η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.
Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!
Μαζί του ο Αντρέας Λαγός θα έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης
Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions