ΕΡΤ1 – Τροποποίηση προγράμματος 22.09.2021

ΕΡΤ1 – Τροποποίηση προγράμματος 22.09.2021

ΕΡΤ1 – Τροποποίηση προγράμματος

ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2021
…………………………………………………………….

05.29 Το ’21 μέσα από κείμενα του ’21
Επεισόδιο 265ο
05.30 …ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΙ  W
09.15 ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ  W
11.30 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ W
12.00 ΧΑΙΡΕΤΑ ΜΟΥ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ (Ε) W
Επεισόδιο 2ο
13.00 ΔΕΣ ΚΑΙ ΒΡΕΣ W
Με τον Νίκο Κουρή – Επεισόδιο 13ο
14.00 ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΥΑΡΟ (AGATHA CHRISTIE’S POIROT) – Ζ΄ ΚΥΚΛΟΣ (Ε) GR

«Η δολοφονία του Ρότζερ Ακρόιντ» (The murder of Roger Ackroyd)

Αστυνομική δραματική σειρά, παραγωγής Αγγλίας 2000.
Σκηνοθεσία: Άντριου Γκριβ.
Σενάριο: Κλάιβ Έξτον.
Πρωταγωνιστεί ο Ντέιβιντ Σάτσετ στον ρόλο του Ηρακλή Πουαρό.
Παίζουν, επίσης: Φίλιπ Τζάκσον (στον ρόλο του Αρχιεπιθεωρητή Τζέιμς Τζαπ), Όλιβερ Φορντ Ντέιβις, Μάλκολμ Τέρις, Σελίνα Καντέλ, Φλόρα Μοντγκόμερι, Νάιτζελ Κουκ, Ρότζερ Φροστ.

Υπόθεση: Στο επεισόδιο αυτό βρίσκουμε τον αγαπημένο Βέλγο ντετέκτιβ, Ηρακλή Πουαρό, να έχει πρόσφατα συνταξιοδοτηθεί και αποσυρθεί σ’ ένα όμορφο και ήσυχο χωριό στην επαρχία της Αγγλίας, απολαμβάνοντας την ενασχόλησή του με τον κήπο του.  Η ήσυχη ζωή του, όμως, σύντομα θα διαταραχθεί, καθώς καλείται να εξιχνιάσει τον φόνο του πλούσιου βιομήχανου Ρότζερ Ακρόιντ με τη βοήθεια του τοπικού γιατρού Σέπαρντ.
Ο Ρότζερ Ακρόιντ, γείτονας του Πουαρό, βρίσκεται από τον δόκτορα Σέπαρντ δολοφονημένος στο γραφείο του σπιτιού του. Καθώς όλοι στο σπίτι είναι ύποπτοι  και τα πάντα πιθανά, περνούν από την εξονυχιστική εξέταση του Πουαρό. Από την υπηρέτρια που έχει μόλις απολυθεί μέχρι τον προσωπικό του γραμματέα, τον οποίο ο Ακρόιντ αντιπαθούσε ανοικτά. Ούτε η άπληστη κουνιάδα του και η αξιολάτρευτη κόρη της είναι υπεράνω πάσης υποψίας. Αλλά και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει την ξαφνική εξαφάνιση του υιοθετημένου γιου του Ραλφ, ο οποίος έχει πολλά να κερδίσει από τον θάνατο του Ακρόιντ.
Με τη βοήθεια του γιατρού Σέπαρντ και της ιδιόρρυθμης αδελφής του Κάρολιν, ο Πουαρό και ο παλιός του συνεργάτης στις εξιχνιάσεις δολοφονιών Αρχιεπιθεωρητής της Σκότλαντ Γιαρντ, Τζέιμς Τζαπ, αρχίζουν να ξετυλίγουν το κουβάρι μιας πλεκτάνης εκβιασμού, φθόνου και δολοφονίας.

Η ιστορία είναι βασισμένη στο βιβλίο της Άγκαθα Κρίστι «The murder of Roger Ackroyd» («Ποιος σκότωσε τον Ρότζερ Ακρόιντ»), που πρωτοδημοσιεύθηκε το 1926 αλλά -σχεδόν έναν αιώνα αργότερα- παραμένει,  ένα έξοχο δείγμα του είδους του και έχει ψηφιστεί από την Ένωση Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας ως «το καλύτερο αστυνομικό μυθιστόρημα που γράφτηκε ποτέ».

16.00 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ   W

16.15 ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4 W
Με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο

………………………………………………………………………………………………………..

 (Στις νυχτερινές επαναλήψεις, στις 03.15, η επανάληψη της σειράς «Πουαρό» αντικαθίσταται από την επανάληψη της σειράς «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι»)

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το επεισόδιο «Απίστευτη κλοπή» (The incredible theft) από τη σειρά «ΟΙ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ ΠΟΥΑΡΟ» – Α’ ΚΥΚΛΟΣ (Ε) μεταφέρεται την Πέμπτη 23/9/2021 στις 14.00.