Η Ηρώ, η Ελένη Πέτα και η Κατερίνα Κυρμιζή στο «Μουσικό Κουτί»...

Η Ηρώ, η Ελένη Πέτα και η Κατερίνα Κυρμιζή στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1 | Δείτε τρία βίντεο | Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022

Η Ηρώ, η Ελένη Πέτα και η Κατερίνα Κυρμιζή
στο «Μουσικό Κουτί» της ΕΡΤ1 
Δείτε τρία βίντεο  
Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, στις 22:00

Μελωδίες και ερμηνείες που σε ταξιδεύουν στον χρόνο από τρεις σπουδαίες γυναίκες τραγουδοποιούς έρχονται στο «Μουσικό κουτί», την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2022, στις 22:00. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη υποδέχονται την Ηρώ, την Ελένη Πέτα και την Κατερίνα Κυρμιζή.

Οι τρεις ερμηνεύτριες ενώνουν τις φωνές τους σε διαχρονικές επιτυχίες τους και κάνουν το τραγούδι …γυναικεία υπόθεση! Στην παρέα έρχονται, μέσα από τα τραγούδια τους, η Bjork, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Γιάννης Σπανός και ο Γιώργος Νταλάρας με τον Μπάμπη Στόκα!

«Το ‘‘Θέλω να με κρατάς’’ έχει γίνει το τραγούδι των γάμων. Έρχονται πολλά ζευγάρια και μου λένε ότι αυτό το τραγούδι το χόρεψαν στον γάμο τους»  λέει η Ηρώ για το πιο ερωτικό της κομμάτι! Η εξαιρετική τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια, η οποία μετράει σχεδόν τριάντα χρόνια στον μουσικό χώρο, γεννήθηκε στην Πάτρα, σπούδασε πιάνο και Νοσηλευτική, αλλά την κέρδισε το τραγούδι. Η Ηρώ τραγουδάει το ερωτικό αυτό τραγούδι με την μπάντα του «Μουσικού Κουτιού» να το «απογειώνει» και να το συνδυάζει με τη μεγάλη επιτυχία «Believe» που ερμήνευσε για πρώτη φορά η «Cher».
Δείτε το βίντεο στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=C8lOb9PDzIU&list=PLgeq7ezNgWe_q1PHZpeMyOKSh–2lBK5x&index=2 

Η Ελένη Πέτα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, παίζει βιολοντσέλο και διαθέτει μια πολύ ζεστή φωνή με μεγάλη ερμηνευτική γκάμα. Προέρχεται από οικογένεια μουσικών και σε ηλικία δέκα ετών ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές  της: «Λάτρευα τη Γουίτνεϊ Χιούστον, ήταν στην εποχή μου τοπ… Θυμάμαι να τραγουδάω μικρή δικά της κομμάτια κλειδωμένη στο δωμάτιο, λες και όταν κλείδωνα δεν άκουγαν απέξω τη φωνή μου. Εκεί με άκουσε ο πατέρας μου και μου είπε γιατί δεν έρχεσαι στο μαγαζί που δουλεύω, κι έτσι άρχισαν όλα…». Η Ελένη Πέτα ερμηνεύει το τραγούδι «Αυτό που ξέρω», αλλά και το «Senorita La-La-La».
Δείτε το βίντεο στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=0jliqudNDms&list=PLgeq7ezNgWe_q1PHZpeMyOKSh–2lBK5x&index=2

Η Κατερίνα Κυρμιζή γεννήθηκε στην Αθήνα σ’ ένα σπίτι γεμάτο μουσική. Παίζει κιθάρα, γράφει τραγούδια και τραγουδά με μια πολύ ιδιαίτερη δική της χροιά, που δεν μοιάζει με καμιά άλλη: «Το πρώτο τραγούδι που θυμάμαι να λέω είναι η ‘‘Λούλα’’ του Γιάννη Λογοθέτη και με είχαν πείσει οι γονείς μου ότι το αυτοκίνητό μας προχώρα μόνο όταν τραγουδάω. Και όταν σταματούσα να τραγουδάω, τραβούσε χειρόφρενο ο πατέρας μου και το αυτοκίνητο σταμάταγε…». Η Κατερίνα Κυρμιζή τραγουδάει το «Αν δεν μ’ αγαπάς» που έχει γράψει και συνθέσει η ίδια.
Δείτε το βίντεο στο σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=F1QIqtCw8h4&list=PLgeq7ezNgWe_q1PHZpeMyOKSh–2lBK5x&index=4

Οι τρεις ερμηνεύτριες μιλούν για τις μουσικές προτιμήσεις των παιδιών τους και πώς τους φαίνονται με αφορμή ότι και οι τρεις είναι μαμάδες! Απαντούν, επίσης, στα… βασανιστικά διλήμματα του Νίκου Πορτοκάλογλου: David Bowie ή Elton John, Ευτυχία Παπαγιανόπουλου ή  Μαριανίνα Κριεζή;

Στο Jukebox της εκπομπής η μπάντα του «Μουσικού κουτιού» «κεντάει» τις καλύτερες διασκευές τραγουδιών που ακούγονται στην ελληνική τηλεόραση!