«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ-Team Hellas», με τον Γιώργο Καπουτζίδη, στην ΕΡΤ1...

«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ-Team Hellas», με τον Γιώργο Καπουτζίδη, στην ΕΡΤ1 | 10-13.07.2021

«Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΚΙΟ-Team Hellas»
με τον Γιώργο Καπουτζίδη 
στην ΕΡΤ1

Mε επίκεντρο τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2021, η εκπομπή παρουσιάζει όλα τα μέλη της ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας, καθώς και την προσπάθειά τους μέχρι να γίνει το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς πραγματικότητα.

Με τον μοναδικό τρόπο του Γιώργου Καπουτζίδη και μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Αμοιρίδη, η εκπομπή  μεταφέρει στους τηλεθεατές την καθημερινότητα των αθλητών, τα συναισθήματά τους και πώς βιώνουν όλη αυτήν την προσπάθεια των πέντε ετών, με τη μεσολάβηση της καραντίνας και των αποκλεισμών λόγω κορωνοϊού.

Ο Γιώργος Καπουτζίδης δοκιμάζει το άθλημα-αγώνισμα των μελών της Team Hellas, προσπαθεί να «φορέσει» τα παπούτσια τους, για να διαπιστώσει πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για έναν μέσο άνθρωπο, και να φέρει τους αθλητές ακόμα πιο κοντά στο ελληνικό κοινό.

Μετά την τηλεοπτική μετάδοσή της, η εκπομπή θα είναι διαθέσιμη και στο ERTFLIX.

Ποια είναι η Team Hellas

Η Team Hellas είναι η πιο πετυχημένη ελληνική ομάδα με 116 μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες και αυτή που έχει προσφέρει τις μεγαλύτερες συγκινήσεις στους Έλληνες. Έχει καθολική αποδοχή, καθώς είναι η μοναδική ομάδα που αποκαλείται «Ελλάς» και όχι «Greece» και απαρτίζεται από αθλητές με ξεχωριστό ταλέντο, που έχουν δουλέψει πολύ σκληρά για να πετύχουν και να κατακτήσουν τους στόχους τους.

Παρουσίαση: Γιώργος Καπουτζίδης

Σκηνοθεσία: Κώστας Αμοιρίδης

Αρχισυνταξία: Θανάσης Νικολάου

Συντακτική ομάδα: Παναγιώτης Βότσης, Πηνελόπη Γκιώνη

Παραγωγή: AN Sports and Media

 

Σάββατο 10 Ιουλίου 2021, ώρα 18:15

Θοδωρής Ιακωβίδης – Άρση βαρών, 96κ.

Το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων, που είχε από μικρό παιδί, έγινε πραγματικότητα στο Ρίο το 2016 και επαναλαμβάνεται στο Τόκιο. Ο πρωταθλητής της άρσης βαρών, Θοδωρής Ιακωβίδης, εξηγεί στον Γιώργο Καπουτζίδη τι είναι το αρασέ και το επολέ ζετέ, πόσο δύσκολη και επίπονη είναι η προπόνηση ενός αρσιβαρίστα και τι χρειάζεται για να πετύχεις σε αυτό.

Κυριακή 11 Ιουλίου 2021, ώρα 18:15

Μεικτή 4Χ100μ. Μεικτή Κολύμβηση

H τετράδα των Απόστολου Χρήστου, Άννας Ντουντουνάκη, Κώστα Μερετσόλια και Νόρας Δράκου έρχεται στο Team Hellas για να δείξει τι σημαίνει ομαδική δουλειά, αποκαλύπτοντας στον Γιώργο Καπουτζίδη ποιος ή ποια έχει την περισσότερη αγωνία κατά τη διάρκεια της κούρσας και ποιος ή ποια πανηγυρίζει περισσότερο.

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, ώρα 20:40

Ραφαηλία Σπανουδάκη Χατζηρήγα – Στίβος, 100μ./200μ. 

Η πιο γρήγορη Ελληνίδα αυτή τη στιγμή, η Ραφαηλία Σπανουδάκη Χατζηρήγα, ξεκινά με σπριντ από τον Άγιο Κοσμά προς το Τόκιο. Μαζί της παίρνει και τον Γιώργο Καπουτζίδη, ο οποίος τη ρωτά αν προτιμά τα 100μ. ή τα 200μ. και ποια είναι τα στοιχεία που έχει η ίδια και την κάνουν την κορυφαία εγχώρια σπρίντερ.

Τρίτη 13 Ιουλίου 2021, ώρα 20:40

Χρήστος Φραντζεσκάκης – Στίβος, σφυροβολία  

Από την παραλία στο Κλαδισό των Χανίων, όπου έκανε προπόνηση για αρκετά χρόνια χωρίς κλωβό, έφτασε στην πολυπόθητη ολυμπιακή πρόκριση. Ο πρωταθλητής της σφυροβολίας, Χρήστος Φραντζεσκάκης, εξηγεί στον Γιώργο Καπουτζίδη πώς έφτασε μέχρι την πρόκριση και πόση σημαντική είναι… φυγόκεντρος δύναμη.