Αφιερώματα της ΕΡΤ στη μνήμη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα 09.09.2019

Αφιερώματα της ΕΡΤ στη μνήμη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα 09.09.2019

Η ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που «έφυγε» τα ξημερώματα από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, τροποποιεί το πρόγραμμά της και μεταδίδει σήμερα, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019, τα παρακάτω αφιερώματα στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο:

ΕΡΤ1

Στις 18:45, η ΕΡΤ1 μεταδίδει την εκπομπή «ART WEEK» 

«Λαυρέντης Μαχαιρίτσας & Νίκος Πορτοκάλογλου»

Πρόκειται για την τελευταία τηλεοπτική συνέντευξη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στην ΕΡΤ.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, με αφορμή τις εμφανίσεις τους με τίτλο «Τι έχει μείνει απ’ τη φωτιά», μοιράζονται σκέψεις για όσα τους συνδέουν καλλιτεχνικά και προσωπικά. Συζητούν για το ξεκίνημά τους, για τις αναζητήσεις τους, την παγίδα της σιγουριάς, για ευτυχείς στιγμές, δύσκολες περιόδους και το πόσο σημαντικό θεωρούν να αφήσουν καλλιτεχνικό αποτύπωμα που να αφορά πραγματικά τον κόσμο.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Λένα Αρώνη.

Σκηνοθεσία: Μανώλης Παπανικήτας.

ΕΡΤ2

Στις 20:00, η ΕΡΤ2 μεταδίδει την εκπομπή «ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ» 

Στις 22:00, η ΕΡΤ2 μεταδίδει τη «ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΛΑΥΡΕΝΤΗ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑ ΣΤΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟ: ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ» 

Η συναυλία δόθηκε τον Ιούνιο του 2008 και συμμετείχαν οι: Βαγγέλης Γερμανός, Emigre, Χρήστος Θηβαίος, Κίτρινα Ποδήλατα, Θάνος Μικρούτσικος, Αντώνης Μιτζέλος, Σάκης Μπουλάς, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Σταρόβας, Μπάμπης Στόκας, Τερμίτες, Διονύσης Τσακνής.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τα πρώτα τραγούδια των PLJ Band στα αγγλικά, «δηλαδή… της Μυκόνου αγγλικά». Τα πρώτα χρόνια με τους Τερμίτες, «όταν νιώθαμε ακόμα ότι βρισκόμαστε σε συνθήκες σχεδόν παρανομίας -μέχρι και νερά μας είχαν πετάξει!». Οι πρώτες επιτυχίες του συγκροτήματος με τον Γιώργο Νταλάρα -«και τι δεν είχαμε ακούσει τότε…».

Είναι μερικά από εκείνα για τα οποία μίλησε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, μόλις την περασμένη εβδομάδα, καλεσμένος, μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, στην εκπομπή του Φώτη Απέργη στο Δεύτερο Πρόγραμμα. Αναφέρθηκαν ακόμα στον Μάνο Χατζιδάκι, στη Χαρούλα Αλεξίου, στον Δημήτρη Μητροπάνο, αλλά και στα τάλεντ σόου, μοιράστηκαν αναμνήσεις γεμάτες από συγκίνηση και χιούμορ και τραγούδησαν μαζί στο στούντιο με τη συνοδεία μιας κιθάρας.

Αυτή την εκπομπή θα μεταδώσει και πάλι, απόψε στις 19:00, το Δεύτερο Πρόγραμμα, τιμώντας τη μνήμη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Νωρίτερα, στις 16:00, ο Φώτης Απέργης και ο Κώστας Θωμαΐδης θα μιλήσουν για τον τόσο πρόωρα χαμένο τραγουδοποιό και θα διαλέξουν τραγούδια του που αγαπήσαμε, καθώς και άλλα που δεν ανακαλύψαμε εγκαίρως, στο πέρασμα των χρόνων.