«Ανεξερεύνητα τοπία» – Νέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2 22-26.06.2020

«Ανεξερεύνητα τοπία» – Νέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2 22-26.06.2020

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  

  Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Ανεξερεύνητα τοπία»
(Undiscovered Vistas)

Τα πέντε επόμενα επεισόδια της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Ανεξερεύνητα τοπία» (Undiscovered Vistas), παραγωγής Καναδά 2016, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 22 έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, στις 13:00.

H σειρά θα μας ταξιδέψει σε μερικά από τα ομορφότερα μέρη του πλανήτη!

Εντυπωσιακές εικόνες θα μας παρασύρουν σε μαγευτικά φυσικά τοπία, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουμε για τη φύση, την ιστορία και τη μυθολογία του κάθε τόπου.

Από τα όμορφα νησιά Μπαχάμες μέχρι τα ηφαίστεια της ερήμου της Χιλής, θα ανακαλύψουμε ανεξερεύνητα τοπία, που αποτελούν μοναδικά θαύματα της φύσης!

Σκηνοθεσία: Nταν Xιουζ
Παραγωγή: Blue Ant

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020, στις 13:00
Eπεισόδιο 6ο: «Μπαχάμες»

Οι Μπαχάμες είναι ένα ολόκληρο αρχιπέλαγος με επτακόσια νησιά, μοναδικής ομορφιάς στον κόσμο.

Τα αχανή Εθνικά Πάρκα των νησιών είναι παράδεισος για τα αποδημητικά πουλιά, τις πράσινες χελώνες και τα ιγκουάνα των βράχων, που βρίσκουν καταφύγιο στους λοφίσκους, στις υποβρύχιες δαιδαλώδεις σπηλιές και στα ρόδινα ακρογιάλια.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, στις 13:00
Eπεισόδιο 7ο: «Λίμνη Σουπίριορ, Καναδάς»

Στα βόρεια της μεγαλύτερης λίμνης γλυκού νερού του κόσμου βρίσκονται κάποια από τα πιο άγρια εδάφη παγκοσμίως: από το δύσβατο αρχαίο πανόραμα της Καναδικής Ασπίδας και των βόρειων δασών, μέχρι τα καταπληκτικά τοπία της Λίμνης Σουπίριορ, η οποία φιλοξενεί τη μεγαλύτερη σε μήκος, παρθένα ακτογραμμή σε όλη την περιοχή των Μεγάλων Λιμνών του Καναδά.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020, στις 13:00
Eπεισόδιο 8ο: «Νιαγάρας»

Εκτείνεται σε μήκος 700 χιλιομέτρων στις ερημιές του Οντάριο. Ο Δρυμός Βιόσφαιρας των Κρημνών Νιαγάρα φημίζεται για τους επιβλητικούς καταρράκτες του Νιαγάρα.

Κρύβει, όμως, και βαθιές κοιλάδες και σπηλιές, μαγευτικούς καταρράκτες, κυματοειδείς λόφους και εντυπωσιακούς γκρεμούς 500 μέτρων.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, στις 13:00
Eπεισόδιο 9ο: «Ισλανδία, χώρα της φωτιάς»

Η Ισλανδία είναι το μεγαλύτερο ηφαιστειογενές νησί στον κόσμο. Είναι απομονωμένο και τραχύ. Ένα ηφαιστειακό πεδίο από το οποίο διαφεύγει ατμός, εκτοξεύεται νερό κι ένα νέο έδαφος δημιουργείται καθημερινά από τον διάπυρο πυρήνα της Γης.

Η ηφαιστειακή διεργασία που δημιούργησε την Ισλανδία, συνεχίζεται ακόμη σήμερα, αφού ηφαίστεια εκρήγνυνται και μάγμα από τα έγκατα της Γης ανέρχεται στην επιφάνεια, για να δημιουργήσει νέα κομμάτια ξηράς.

Όμως, υπάρχει μία δύναμη σ’ αυτό το νησί σχεδόν τόσο ισχυρή όσο η φωτιά: ο πάγος. Εδώ, φωτιά και πάγος συγκρούονται μεταξύ τους σε μία κολοσσιαία μάχη για κυριαρχία. Είναι μία επική μάχη που καθιστά την Ισλανδία, το νησί με την πιο έντονη γεωλογική δραστηριότητα στη Γη.

  Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020, στις 13:00
Eπεισόδιο 10ο: «Ισλανδία, χώρα του πάγου»

Η Ισλανδία είναι το μεγαλύτερο ηφαιστειακό νησί στον κόσμο. Τα 30 ενεργά ηφαίστειά της παράγουν το ένα τρίτο της χερσαίας λάβας στον κόσμο. Αλλά παρότι σχηματίστηκε από τα ηφαίστεια, σμιλεύτηκε από τον πάγο.

Πριν από περίπου 1,5 εκατομμύρια χρόνια, ένα τεράστιο «σεντόνι» πάγου κατέβηκε από τον Βορρά και κάλυψε το νησί. Σήμερα, οι τεράστιοι παγετώνες, που καλύπτουν το 11% του νησιού, συνεχίζουν να χαράζουν θαλάσσιους βράχους και να ισοπεδώνουν βουνά.

Οι παγετώδεις ποταμοί τροφοδοτούν καταρράκτες αρκετά ισχυρούς για να σπάσουν τον στερεό βράχο. Αλλά καθώς η θερμοκρασία του πλανήτη αυξάνεται και οι παγετώνες λιώνουν, τι θα απογίνει η Ισλανδία;