«Ανεξερεύνητα τοπία» – Νέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2 29.06-03.07.2020

«Ανεξερεύνητα τοπία» – Νέα σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ2 29.06-03.07.2020

ΝΕΑ ΞΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ  

  Α΄ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Ανεξερεύνητα τοπία»
(Undiscovered Vistas)

Τα πέντε επόμενα επεισόδια της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Ανεξερεύνητα τοπία» (Undiscovered Vistas), παραγωγής Καναδά 2016, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν -σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ2, από τη Δευτέρα 29 Ιουνίου έως και την Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, στις 13:00.

H σειρά θα μας ταξιδέψει σε μερικά από τα ομορφότερα μέρη του πλανήτη!

Εντυπωσιακές εικόνες θα μας παρασύρουν σε μαγευτικά φυσικά τοπία, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουμε για τη φύση, την ιστορία και τη μυθολογία του κάθε τόπου.

Από τα όμορφα νησιά Μπαχάμες μέχρι τα ηφαίστεια της ερήμου της Χιλής, θα ανακαλύψουμε ανεξερεύνητα τοπία, που αποτελούν μοναδικά θαύματα της φύσης!

Σκηνοθεσία: Nταν Xιουζ
Παραγωγή: Blue Ant

Ημερομηνία μετάδοσης: Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, στις 13:00
Eπεισόδιο 11ο: «Κόλπος του Φάντι»

Ο Κόλπος του Φάντι, στην ανατολική ακτή του Καναδά, φιλοξενεί τις υψηλότερες παλίρροιες του κόσμου. Σε μία μέρα, εισρέει στον κόλπο περισσότερο νερό απ’ όσο ρέει στους καταρράκτες του Νιαγάρα μέσα σε δύο χρόνια.

Τα νερά του Κόλπου Φάντι φιλοξενούν εκτός από εκατοντάδες χιλιάδες θαλασσοπούλια, το ταχύτερο αρπακτικό πτηνό στον κόσμο και ένα περίπλοκο δίκτυο από ασπόνδυλα. Είναι ένα τοπίο που αποκαλύπτει μυστικά 300 εκατομμυρίων ετών, ενώ η ομίχλη που το καλύπτει αποτελεί πηγή ζωής για τα δάση που το περιβάλλουν.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τρίτη 30 Ιουνίου 2020, στις 13:00
Eπεισόδιο 12ο: «Ουαλία»

Η Ουαλία φιλοξενεί το μακρύτερο παράκτιο μονοπάτι στον κόσμο – ένα ταξίδι 1.300 χιλιομέτρων κατά μήκος πανύψηλων θαλάσσιων βράχων, σμιλεμένων από την αστείρευτη δύναμη του Ατλαντικού Ωκεανού.

Αυτή η διαδρομή μεγάλων αποστάσεων αποκαλύπτει γεωλογικά μυστήρια εκατομμυρίων ετών, πλούσιους θαλάσσιους οικότοπους και μια ουαλική κουλτούρα ριζωμένη στην παράκτια ζωή.

Ημερομηνία μετάδοσης: Τετάρτη 1η Ιουλίου 2020, στις 13:00
Eπεισόδιο 13ο: «Ιρλανδία»

Η Ιρλανδία είναι μια χώρα μικρή σε μέγεθος, αλλά απίστευτη σε ομορφιά. Περιτριγυρισμένο από τον πανίσχυρο Ατλαντικό Ωκεανό, αυτό το μικρό και τραχύ νησί δέχεται συνεχώς χτυπήματα από θαλάσσια κύματα και βροχή.

Οι παγετώνες έχουν διαβρώσει οροσειρές και πεδιάδες. Είναι μια χώρα που έχει διαμορφωθεί κι αναδιαμορφωθεί από τη δύναμη του νερού και βίαιες γεωλογικές δυνάμεις.

Βουνά, βράχια, κοιλάδες και λίμνες θα συνεχίσουν να διαμορφώνονται με το πέρασμα του χρόνου – σε μια κλίμακα πολύ μεγαλύτερη από τη σφαίρα των απλών θνητών.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, στις 13:00
Eπεισόδιο 14ο: «Νήσος Βανκούβερ»

Η άγρια ακτή του Ειρηνικού Ωκεανού της Νήσου Βανκούβερ είναι ένα αρχαίο και τραχύ τοπίο στη δυτική ακτή της Βρετανικής Κολομβίας. Από τις παγωμένες κορυφές αρχέγονων παγετώνων ώς την ομίχλη που καλύπτει το μοναδικό τροπικό δάσος του Καναδά, είναι το πιο υγρό μέρος στη Βόρεια Αμερική.

Ένας πρωτόγονος βιότοπος, όπου ο Ειρηνικός Ωκεανός παίζει καθοριστικό ρόλο για τη ζωή και όπου συνυπάρχουν η φύση και το ανθρώπινο πνεύμα. Είναι ένας παράδεισος για πλάσματα προσαρμοσμένα να ζουν κοντά στη θάλασσα κι ένας από τους πιο ιερούς τόπους στη Γη – ένα όμορφο και κρυμμένο τοπίο που συνεχίζει να διατηρεί αρχαίους τρόπους ζωής.

  Ημερομηνία μετάδοσης: Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, στις 13:00
Eπεισόδιο 15ο: «Χαμένος κόσμος του Γιουκατάν»

Το τροπικό δάσος Γιουκατάν είναι τμήμα της φυσικής επέκτασης του τροπικού δάσους στην Κεντρική Αμερική.

Σ’ αυτή την παρθένα περιοχή του Μεξικού, όλοι οφείλουν την επιβίωσή τους σ’ έναν μυστικό κόσμο. Μεγάλα κρυμμένα ποτάμια, δίνουν ζωή σ’ ένα άλλο ξηρό αφιλόξενο περιβάλλον.

Χάρη σ’ έναν γεωλογικό σχηματισμό, ο κόσμος κάτω από το δάσος κρατά το κλειδί για την άνοδο και την πτώση του αρχαίου πολιτισμού των Μάγια και παραμένει η καρδιά του Γιουκατάν.