Δεκαπενταύγουστος με την ΕΡΤ

Δεκαπενταύγουστος με την ΕΡΤ

Δεκαπενταύγουστος με την ΕΡΤ

Με αφιερώματα, εκπομπές, ντοκιμαντέρ, αλλά και απευθείας μεταδόσεις των Θείων Λειτουργιών από τους Ιερούς Ναούς της Ευαγγελιστρίας της Τήνου, καθώς και της Παναγίας Σουμελά, η ΕΡΤ θα κρατήσει συντροφιά στους τηλεθεατές και ακροατές την παραμονή και ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο.

 

ΕΡΤ1
Κυριακή 15 Αυγούστου 2021

Στις 13:00, η εκπομπή «Το αλάτι της γης» με τον Λάμπρο Λιάβα μάς προσκαλεί σε ένα οδοιπορικό στην πλούσια και πολύμορφη μουσική και χορευτική παράδοση της Σάμου. Η εκπομπή εξετάζει τις σχέσεις της Σάμου με τη Σμύρνη και τα μικρασιατικά παράλια.

 ΕΡΤ2
Σάββατο 14 Αυγούστου

Στις 20:00, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός σε απευθείας μετάδοση από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας της Τήνου.

Κυριακή 15 Αυγούστου

Στις 07:00, το ντοκιμαντέρ «Έτσι γιορτάζουν οι Έλληνες» επισκέπτεται την Κόνιτσα, αλλά και την ευρύτερη περιοχή. Παρακολουθούμε τους εορτασμούς του Δεκαπενταύγουστου στα χωριά Πουρνιά, Πάδες, Παλαιοσέλλι και Γοναδιό, επισκεπτόμαστε την ιστορική μονή της Μολυβδοσκέπαστου, αλλά και ακούμε τα περίφημα μοιρολόγια.

Στις 07:30, το ντοκιμαντέρ «Οι καβαλάρηδες της Παναγίας» μας παρουσιάζει το έθιμο των Καβαλάρηδων που λαμβάνει χώρα κατά τον εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου στη Σιάτιστα.

Στις 08:00, η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Μεγαλόχαρης σε απευθείας μετάδοση από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας της Τήνου.

ΕΡΤ3
Κυριακή 15 Αυγούστου

Στις 08:00, η Πατριαρχική Θεία Λειτουργία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, σε απευθείας μετάδοση από την Ιερά Μονή της Παναγίας Σουμελά στην Τραπεζούντα.

Στις 14:30, η ΕΡΤ3 μεταδίδει τη δίωρη εορταστική εκπομπή «Όλη η Ελλάδα μια γιορτή, ανήμερα της Παναγίας». Από τη Θράκη, την Ήπειρο και τη Θεσσαλία μέχρι την Ρούμελη και το Μωριά και από τη Μακεδονία μέχρι το Βόρειο Αιγαίο, τα Επτάνησα και την Κρήτη γιορτάζουμε τον Δεκαπενταύγουστο μέσα από τον πολιτισμό και την κουλτούρα κάθε τόπου.

Στις 20:00, οι τηλεθεατές θα απολαύσουν τη μουσική παράσταση των Κωνσταντίνου και Ματθαίου Τσαχουρίδη, «Μίκης ο Ευξείνιος». Ο Εύξεινος Πόντος συναντά τον Μίκη Θεοδωράκη μέσα από τη φωνή του Κωνσταντίνου και την ποντιακή λύρα του Ματθαίου. Ένα σπάνιο μουσικό αμάλγαμα από τα ακούσματα και την εκτελεστική προσέγγιση των δύο αδελφών καθώς και τη συνθετική σκέψη του Μίκη! Από το ποντιακό μοιρολόι «Πάρθεν η Ρωμανία» μέχρι «Τη Ρωμιοσύνη μην τη κλαις» και από τα «Δακρυσμένα μάτια» μέχρι «Στα περιβόλια»… η ιδιαίτερη αυτή μουσική προσέγγιση θα ξεδιπλώσει συνθέσεις του Μίκη που πάντα θα μας εμπνέουν!

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7
Κυριακή 15 Αυγούστου

Τα αγαπημένα μας τραγούδια, όλη  μέρα, χωρίς διακοπή

Την Κυριακή του Δεκαπενταύγουστου συντονιζόμαστε στο Δεύτερο Πρόγραμμα και ταξιδεύουμε με τα πιο αγαπημένα μας τραγούδια, σε ένα πρόγραμμα που διαμόρφωσαν οι παραγωγοί του σταθμού και επιμελήθηκε η Βάνα Δαφέρμου.

Από τις 8 το πρωί έως το βράδυ, όλη μέρα και χωρίς διακοπή, παίρνουμε το Δεύτερο μαζί μας, στις εξορμήσεις μας, στο τραπέζι μας, στις παρέες μας, αλλά και στις μοναχικές περιπλανήσεις μας. Τα πιο ωραία λαϊκά σε σπίτια και στην εξοχή, μας συντροφεύουν αδιάκοπα, σαν μια βαθιά ανάσα μετά τον ζόφο των ημερών. Τον Δεκαπενταύγουστο συντονιζόμαστε με το Δεύτερο και δυναμώνουμε τις παρέες μας.

Βρείτε τη συχνότητα του Δεύτερου Προγράμματος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας εδώ.