ΕΡΤ2 – Αλλαγή σε ελληνικές ταινίες (17 & 18.12.2022) & στην ξένη...

ΕΡΤ2 – Αλλαγή σε ελληνικές ταινίες (17 & 18.12.2022) & στην ξένη σειρά «Το μικρό σπίτι στο λιβάδι» (24 & 25.12.2022)

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 17/12/2022, στις 14:00, θα μεταδοθεί η ελληνική ταινία «Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΛΑΟΣ» Κ W live streaming, ενώ η ελληνική ταινία «Η ΑΔΕΛΦΗ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΞΥΛΟ» μεταφέρεται για την Κυριακή 18/12/2022, στις 14:00.

Σάββατο 17/12/2022, στις 14:00: «Ό,τι θέλει ο λαός»

Κωμωδία, παραγωγής 1964.
Σκηνοθεσία-σενάριο: Μάριος Αδάμης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Μάκης Ανδρεόπουλος
Παίζουν: Γιάννης Γκιωνάκης, Κώστας Βουτσάς, Σπεράντζα Βρανά, Καίτη Λαμπροπούλου, Νίκος Φέρμας, Γιώργος Κάππης, Γιάννης Φέρμης
Διάρκεια71΄
Υπόθεση: Ο Θανάσης (Γιάννης Γκιωνάκης) υποκύπτει στις πιέσεις της γυναίκας του (Καίτη Λαμπροπούλου) και αγοράζει ένα παλιό αυτοκίνητο που αποδεικνύεται σαράβαλο.
Μέχρι να καταφέρει να το ξεφορτωθεί και να πάρει πίσω τα χρήματά του, θα μεσολαβήσουν αρκετές παρεξηγήσεις και μπερδέματα, κωμικές καταστάσεις και συναισθηματικά ευτράπελα.

Κυριακή 18/12/2022, στις 14:00: «Η αδελφή μου θέλει ξύλο»

Κωμωδία, παραγωγής 1966.
Σκηνοθεσία: Κώστας Λυχναράς
Σενάριο: Αλέκος Σακελλάριος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Δημόπουλος
Παίζουν: Γιάννης Γκιωνάκης, Νίκη Λινάρδου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νίκος Ρίζος, Ρίτα Μουσούρη, Βασίλης Αυλωνίτης, Αντώνης Παπαδόπουλος, Γιώργος Βρασιβανόπουλος, Τούλα Γαλάνη, Άννα Γαλάνη, Εύα Ευαγγελίδου, Αλέκος Δαρόπουλος, Στέλιος Λιονάκης
Διάρκεια74΄
Υπόθεση: Ο Σπύρος θέλει να παντρέψει την αδελφή του, μια ζωηρή σουσουραδίτσα -Μαριάννα το όνομα. Θέλει να της δώσει ένα διαμέρισμα για προίκα αλλά τα χρήματά του δεν αρκούν για κάτι τέτοιο. Έτσι αναγκάζεται να ζητήσει δάνειο από το αφεντικό του. Ο τελευταίος αρνείται να τον εξυπηρετήσει, αλλά μόλις γνωρίζει αυτοπροσώπως τη Μαριάννα, η οποία στο μεταξύ έχει αναδειχθεί Μις Βαγόνι και πρωταγωνιστεί σε ταινία, αλλάζει γνώμη.
Ο Σπύρος προσπαθεί να βάλει μυαλό στη Μαριάννα, η οποία τροχίζεται για ερωμένη του αφεντικού του, το μόνο όμως που καταφέρνει είναι να χάσει τη δουλειά του. Επειδή ωστόσο είναι καλός χημικός, δεν αργεί να βρει άλλη δουλειά αλλά το πρόβλημά του παραμένει. Θέλει με κάθε θυσία να αποκαταστήσει την αδελφή του, παντρεύοντάς την με τον φτωχό και έντιμο ηλεκτρολόγο Μανώλη. Ο τελευταίος, καθώς φαίνεται, την υπεραγαπά.

Η ταινία βασίζεται στο θεατρικό έργο των Αλέκου Σακελλάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου, «Μις Βαγόνι».

Επίσης, στο πλαίσιο της ξένης σειράς «ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ», το Σάββατο 24/12/2022, στις 16:00, θα μεταδοθεί το χριστουγεννιάτικο επεισόδιο με τίτλο «Χριστούγεννα στο Παλμ Κρικ», ενώ την Κυριακή 25/12/2022, στις 15:20, θα μεταδοθεί η χριστουγεννιάτικη τηλεταινία με τίτλο «Ευλογημένα όλου του κόσμου τα παιδιά». 

Σάββατο 24/12/2022, στις 16:00: «ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ»
«Χριστούγεννα στο Παλμ Κρικ» (Christmas at Pulm Creek)
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και καθώς οι οικονομικές δυνατότητες της οικογένειας Ίνγκαλς είναι πολύ περιορισμένες, όλοι κάνουν ό,τι μπορούν για να κάνουν τις γιορτές ξεχωριστές.
Η Λόρα θέλει να αγοράσει ένα ακριβό δώρο στη μητέρα της, η Μέρι προσπαθεί να διαλέξει δώρο για τον Τσαρλς, ενώ η μικρή Κάρι θέλει να χαρίσει κάτι πολύτιμο στο Θείο Βρέφος.

Κυριακή 25/12/2022, στις 15:20: «ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΙΒΑΔΙ»
«Ευλογημένα όλου του κόσμου τα παιδιά» (Bless all the dear children)
Ενώ οι Ουάιλντερ και ο κύριος Έντουαρντς ψωνίζουν στο Μανκάτο, μια γυναίκα απάγει τη Ρόουζ επειδή δεν μπορεί η ίδια να κάνει παιδιά. Όλοι μαζί αναζητούν γεμάτοι αγωνία το κοριτσάκι.
Ένα νεαρό ορφανό αγόρι παίζει καθοριστικό ρόλο στην αναζήτηση. Η γυναίκα συνειδητοποιεί το λάθος που έκανε και μαζί με τον σύζυγό της υιοθετούν το ορφανό αγοράκι.
Στο μεταξύ, ο Τζέισον ξεκινά μια υπηρεσία παράδοσης χριστουγεννιάτικων δέντρων σε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει χρήματα για δώρα, η Νάνσι αρνείται να συνεισφέρει στην οικογένεια Όλσον για να αγοράσουν το δέντρο για τα Χριστούγεννα και ο κύριος Μόνταγκ (που μένει στους Ουάιλντερ) ανακαλύπτει το μήνυμα των Χριστουγέννων.

Για να δείτε φωτογραφικό υλικό, πατήστε εδώ.