ΕΡΤ2 – Αλλαγή στη σειρά μετάδοσης του ξένου ντοκιμαντέρ «Bon Appetit»
και ενημερωτικό σημείωμα για την εκπομπή «Στα Άκρα»
Σας ενημερώνουμε ότι στην ΕΡΤ2 η σειρά μετάδοσης των επεισοδίων της ξένης σειράς ντοκιμαντέρ «BON APPETIT! ΜΕ ΤΟΝ ΖΕΡΑΡ ΝΤΕΠΑΡΝΤΙΕ» (BON APPETIT: GERARD DEPARDIEU’S EUROPE) μεταβάλλεται ως εξής:
Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής Γαλλίας 2015.
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ είναι από τους πιο σπουδαίους Γάλλους ηθοποιούς. Τα πάθη του είναι ο κινηματογράφος, η μαγειρική και οι συναντήσεις.
Στη μοναδική σειρά εκπομπών «Bon Appetit», ο Ντεπαρντιέ επισκέπτεται διαφορετικές ευρωπαϊκές περιοχές (Τοσκάνη, Βαυαρία, Βρετάνη, Σκοτία, Καταλονία κ.ά.), αναζητώντας τις διάσημες τοπικές σπεσιαλιτέ, την ταυτότητα και την ιστορία τους.
Σε κάθε επεισόδιο μάς προσκαλεί να τον ακολουθήσουμε στην ανακάλυψη του πιο φρέσκου στρειδιού, του πιο ώριμου τυριού, του άγριου σολομού, του τρυφερού βοδινού και του κρασιού των μικρών οινοπαραγωγών.
Το «Bon Appetit» είναι μια σειρά για το πιο νόστιμο φαγητό, τις πιο όμορφες περιοχές και τις απολαύσεις της ζωής.
Πέμπτη 17/11/2022, ώρα 11:00 – Eπεισόδιο 4ο: «Καταλονία» (Catalonia / La Catalogne)
Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ αγαπά τους Καταλανούς. Ανακαλύπτει το κοτόπουλο πρατ, τα σαλιγκάρια, τα χέλια και τους πανέμορφους ορυζώνες στο Δέλτα του ποταμού Έβρο.
Σε ένα tapas bar στη Βαρκελώνη, συναντά τη σκηνοθέτρια Ιζαμπέλ Κοσέτ.
Παρασκευή 18/11/2022, ώρα 11:00 – Eπεισόδιο 5ο: «Βόρεια Ιταλία» (Northern Italy / Italie du Nord)
Στο χωριό Πετρόιο, στην Τοσκάνη, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μαζί με τον φίλο του, τον σεφ Λοράν Οντιό, συναντούν τον Φράνκο Μπάρντι, παραγωγό ενός από τα πιο εξαιρετικά ελαιόλαδα στον κόσμο.
Ενώ, στο χωριό Καστελμούτσιο, απολαμβάνουν τη μπριζόλα «bistecca alla fiorentina» από τη ράτσα βοοειδών «chianina».
Έπειτα, στην Πάρμα, δοκιμάζουν το φημισμένο χοιρομέρι της, το «Προσούτο της Πάρμας», αλλά και το εξαιρετικό και σπάνιο αλλαντικό «Culatello di Zibello».
Στη συνέχεια, στο Πεδεμόντιο, συμμετέχουν σε κυνήγι μαύρης τρούφας, επιχειρούν να παρασκευάσουν ραβιόλια και δοκιμάζουν το ξακουστό κρασί «Barolo».
Δευτέρα 21/11/2022, ώρα 11:00 – Eπεισόδιο 6ο: «Νότια Ιταλία» (Southern Italy / Italie du Sud)
Στο Αγρόκτημα «Vannulo», στο Καπάτσο Σκάλο, ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ και ο σεφ Λοράν Οντιό, παρακολουθούν την παρασκευή της βουβαλίσιας μοτσαρέλας.
Έπειτα, στους πρόποδες του Βεζούβιου, ο μάγειρας Αντόνιο Τουμπέλι τούς δείχνει τα γογγύλια «friarielli», φημισμένο λαχανικό της Καμπανίας, ενώ στη Νάπολη, μαθαίνουν την ιστορία του φημισμένου «καφέ σε αναμονή» και δοκιμάζουν την αυθεντική «πίτσα Ναπολιτάνα».
Στη συνέχεια, στο Γκρανιάνο, ανακαλύπτουν τα εξαιρετικά ζυμαρικά «Gentile» που παρασκευάζονται από τον 17ο αιώνα.
Στο νησί Ίσκια, δοκιμάζουν το περίφημο ραγού με ντόπιο κουνέλι αλλά και το ξακουστό «limoncello».
Τέλος, στην Τσετάρα, δοκιμάζουν την «colatura», τη σάλτσα αντζούγιας που είναι «απόγονος» του γάρου των Ρωμαίων.
Η υπόλοιπη σειρά των επεισοδίων μεταδίδεται ως έχει ανακοινωθεί.
Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 25/11/2022, στις 20:00, η Βίκυ Φλέσσα έρχεται «ΣΤΑ ΑΚΡΑ» με τον Μιχάλη Χαλιάσο, καθηγητή Μακροοικονομικών και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Γκαίτε της Φρανκφούρτης, διευθυντή του πανευρωπαϊκού δικτύου Centre for Economic Policy Recearch για τη χρηματοοικονομική συμπεριφορά των νοικοκυριών και σύμβουλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα περιουσιακά στοιχεία των νοικοκυριών.