ΕΡΤ2 – Αλλαγή στις ελληνικές ταινίες: «Ο Θύμιος τα ‘χει 400» (08.03.2023)...

ΕΡΤ2 – Αλλαγή στις ελληνικές ταινίες: «Ο Θύμιος τα ‘χει 400» (08.03.2023) & «Αριστοτέλης ο επιπόλαιος» (09.03.2023)

ΕΡΤ2 – Τροποποιήσεις προγράμματος

Σας ενημερώνουμε ότι η ελληνική ταινία «Ο Θύμιος τα ‘χει 400» θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ2 την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, στις 14:00, ενώ η ταινία «Αριστοτέλης ο επιπόλαιος» την Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023, στις 14:00.

ΤΕΤΑΡΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023, στις 14:00

«Ο Θύμιος τα ‘χει 400»  Κ  W live streaming

Κωμωδία, παραγωγής 1960.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Τσαούλης
Σενάριο: Κώστας Νικολαΐδης, Ηλίας Λυμπερόπουλος
Παίζουν: Κώστας Χατζηχρήστος, Νίκος Ρίζος, Αλέκα Στρατηγού, Κώστας Δούκας, Σταύρος Παράβας, Ζωή Κουρούκλη, Σάσα Καζέλη, Νίκος Φέρμας, Κώστας Μποζώνης, Κώστας Φυσσούν, Βαλεντίνη Ρούλη, Γιώργος Γρηγορίου, Άλκης Προβελέγγιος, Αλίκη Γκρέκα, Στέλλα Σπυροπούλου, Άγγελος Αϊβαλιώτης, Χρήστος Αδαμόπουλος, Δημήτρης Νικολέλης
Υπόθεση: Ο Θύμιος Ταμπούλας αφήνει το χωριό του, τη Μακρακόμη, και την αρραβωνιαστικιά του, την Μπιρμπίλω, και πάει στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσει τον θείο του που έρχεται από την Αυστραλία με σκοπό να του ανοίξει εστιατόριο. Στην πόλη, ο Θύμιος πέφτει θύμα πολλών παρεξηγήσεων, επειδή μοιάζει εξαιρετικά με έναν πασίγνωστο ηθοποιό, τον Κώστα Χατζή. Ο Χατζής αποθεώνεται κάθε βράδυ στο θέατρο και γι’ αυτό έχει γίνει υπεροπτικός και φαντασμένος. Για να τον προσγειώσει, ο ατζέντης του ο Βαγγέλης χρησιμοποιεί τον Θύμιο στο θέατρο, ο οποίος τα καταφέρνει. Ο Χατζής παίρνει ένα γερό μάθημα και ο Θύμιος γίνεται πλουσιότερος.

…………………………………………………………………………………………………………..

ΠΕΜΠΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023, στις 14:00

«Αριστοτέλης ο επιπόλαιος» Κ  W live streaming  

Κωμωδία, παραγωγής 1970.
Σκηνοθεσία: Γιώργος Πετρίδης
Σενάριο: Ναπολέων Ελευθερίου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Παύλος Φιλίππου
Μουσική: Βαγγέλης Πιτσιλαδής
Παίζουν: Νίκος Σταυρίδης, Μίμης Φωτόπουλος, Κατερίνα Γιουλάκη, Σόφη Ζαννίνου, Μαρίνα Παυλίδου, Βάνα Λεκαράκου, Βασίλης Μαλούχος, Ρένα Πασχαλίδου, Ερρίκος Κονταρίνης, Μάκης Δεμίρης, Μπάμπης Ανθόπουλος, Ντέπη Γεωργίου, Δήμητρα Νομικού, Μανώλης Δεστούνης, Στάθης Χατζηπαυλής, Γιάννης Μπουρνέλης, Πάνος Νικολακόπουλος
Διάρκεια: 93′
Υπόθεση: Ένας εργοστασιάρχης ζυμαρικών με δύο αποτυχημένους γάμους, ο Αριστοτέλης Κολοκυθάς, είναι τώρα τρελός και παλαβός με μια λαϊκή τραγουδίστρια, τη Μιρέλλα, και για χάρη της σκορπάει αφειδώς τα λεφτά της επιχείρησής του, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του συνεταίρου του Ορέστη Μπαρμπούτσογλου να τον συγκρατήσει και να τον συνετίσει.
Όταν η επιχείρηση τελικά χρεοκοπεί, ο ήρωας σκέφτεται να φύγει στο Κονγκό και να δουλέψει μαζί με τον δίδυμο αδελφό του, τον Βαγγέλη. Όλα όμως αλλάζουν ξαφνικά, καθώς ο Βαγγέλης έρχεται στην Αθήνα.
Ο Βαγγέλης παίρνει την όλη κατάσταση στα χέρια του, επαναφέρει στην τάξη τον Αριστοτέλη και επιστρέφει στο Κονγκό, ακολουθούμενος από το τρόπαιό του, που είναι η Μιρέλλα.

«Ο Θύμιος τα ‘χει 400»
«Ο Θύμιος τα ‘χει 400»
«Ο Θύμιος τα ‘χει 400»
«Ο Θύμιος τα ‘χει 400»
«Αριστοτέλης ο επιπόλαιος»
«Αριστοτέλης ο επιπόλαιος»
«Αριστοτέλης ο επιπόλαιος»