ΕΡΤ2 – «Art Week» 06.06.2020

ΕΡΤ2 – «Art Week» 06.06.2020

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

«Art Week»

Με τη Λένα Αρώνη

H Λένα Αρώνη συνεχίζει για ακόμα μία χρονιά τις συναντήσεις της με καταξιωμένους αλλά και ανερχόμενους καλλιτέχνες από τους χώρους των Γραμμάτων και των Τεχνών: θέατρο, κινηματογράφο, εικαστικά, μουσική, χορό, βιβλίο.

Ημερομηνία μετάδοσης: Σάββατο 6 Ιουνίου 2020, στις 20:00
«Γιώργος Ανδρέου, Κορίνα Λεγάκη –
Νίκος Καραθάνος, Άγγελος Τριανταφύλλου»

Το Σάββατο 6 Ιουνίου 2020 και ώρα 20:00 στην ΕΡΤ2, στο πλαίσιο της εκπομπής «Art Week», η Λένα Αρώνη συναντά τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Ανδρέου και την ερμηνεύτρια Κορίνα Λεγάκη, με αφορμή την κυκλοφορία της νέας δισκογραφικής δουλειάς τους, με τίτλο «Νέος Κόσμος».

Οι δύο καλλιτέχνες μιλούν για τη μουσική, τους καλλιτέχνες, το πώς βίωσαν την καραντίνα, καθώς και για το πώς αντιμετώπισαν τον εγκλεισμό λόγω κορωνοϊού. Επίσης, καταθέτουν τις απόψεις τους περί ζωής, συμβίωσης και αγωνιών μέσα σ’ ένα τέτοιο χρονικό περίγραμμα.

Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, η Λένα Αρώνη συνομιλεί με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό Νίκο Καραθάνο, καθώς και με τον ηθοποιό και συνθέτη τον Άγγελο Τριανταφύλλου για την επιτυχημένη συνεργασία τους, εδώ και αρκετά χρόνια, με αφορμή την όπερα «Μέσα Χώρα», σε σκηνοθεσία και μουσική τους αντίστοιχα, που θα παρουσιαστεί από τη νέα σεζόν σε παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Περί παιδικών βιωμάτων, βιοθεωρίας, φιλοδοξιών, ταξιδιών πραγματικών και εσωτερικών, κινείται η συζήτηση ανάμεσα στη Λένα και στους καλεσμένους της.

Παρουσίαση-αρχισυνταξία: Λένα Αρώνη.

Σκηνοθεσία: Μανώλης Παπανικήτας.

Διεύθυνση παραγωγής: Νίκος Πέτσας.

Έτος παραγωγής: 2020.