ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 30.01.2021

ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 30.01.2021

ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος

Σας ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 30/01/2021, στις 18:00, στην ΕΡΤ2, θα μεταδοθεί η εκπομπή: «ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ» (2015) «Το μουσικό ταξίδι του Κωνσταντίνου Δημηνάκη» (Ε) Κ8  W

Ο Κωνσταντίνος Δημηνάκης είναι ένας νέος, ανερχόμενος και ταλαντούχος μαέστρος, που το πάθος του για τη μουσική και οι ανανεωτικές του ιδέες τον οδηγούν στη διεθνή καταξίωση.

Αφοσιωμένος ολοκληρωτικά στην τέχνη της διεύθυνσης μουσικών συνόλων, μελετά ατέλειωτες ώρες καθημερινά και προετοιμάζεται ασκητικά με το πιάνο του. Το βλέμμα του τον βοηθά να κατανοήσει την πρώτη ύλη της παρτιτούρας, να συλλάβει τον ρυθμό του έργου των μεγάλων συνθετών. Τα χέρια του τρέχουν πάνω στα πλήκτρα του πιάνου, κυνηγώντας την έμπνευση. Μια εσωτερική, μοναχική και επίπονη διεργασία που θα τον οδηγήσει με αυτοπεποίθηση μπροστά στις σημαντικότερες ορχήστρες του κόσμου για να τις διευθύνει.

Μόλις 30 χρόνων σήμερα, ο Κωνσταντίνος Δημηνάκης έχει κατορθώσει να επιλεγεί από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου (LSO) ανάμεσα στους 20 πιο ταλαντούχους νέους μαέστρους της Ευρώπης  (Donatella Flick Competition 2012).

Έχει κερδίσει το 2ο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Διεύθυνσης Ορχήστρας στο Weiz της Αυστρίας και την 4η θέση του Διαγωνισμού του Βασιλικού Κολεγίου Μουσικής του Manchester για τη θέση του βοηθού μαέστρου στο εν λόγω ίδρυμα. Μεταξύ άλλων έχει διευθύνει την Ορχήστρα της Λυρικής Σκηνής, τη Φιλαρμονική του Rzeszow (Πολωνία), την Ορχήστρα της Opera de Baug (Γαλλία) και την Ορχήστρα Ραδιοφωνίας Αυστρίας (RSO).

Από το 2011, ο Κωνσταντίνος Δημηνάκης είναι καλλιτεχνικός διευθυντής της Orpheus Kammerorchestra της Βιέννης, μιας ορχήστρας που λειτουργεί ως μια μορφή στέγης για πολλούς Έλληνες και Κύπριους μουσικούς του εξωτερικού. Ο βασικός σκοπός της Ορχήστρας  Δωματίου «Ορφέας» Βιέννης είναι η ανάδειξη της μεγάλης μουσικής κληρονομιάς της χώρας μας και η προώθηση των έργων μεγάλων Ελλήνων συνθετών (Σκαλκώτα, Καλομοίρη, Χατζηδάκι, Μιχαηλίδη κ.ά.)

Σκηνοθεσία-σενάριο: Αντώνης Τολάκης

Μοντάζ: Πιέτρο Ραντίν

Ηχοληψία: Εύη Στάμου

Μιξάζ: Βασίλης Βασιλάκης

Βοηθός σκηνοθέτη: Τζούλια Σπυροπούλου

Διεύθυνση φωτογραφίας: Αντώνης Τολάκης

Εικονοληψία: Αντώνης Τολάκης, Ίωνας Σκλαβούνος

Επεξεργασία εικόνας: Δημήτρης Παναγόπουλος

Έτος παραγωγής: 2015