ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος για την εκπομπή «Ες αύριον τα σπουδαία»...

ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος για την εκπομπή «Ες αύριον τα σπουδαία» | Πέμπτη 29.07.2021

ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος 

Σας ενημερώνουμε ότι την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, στις 20:30, από την εκπομπή «ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ» θα μεταδοθεί σε επανάληψη το επεισόδιο «Ψηφιακοί Ορίζοντες» Κ8  W & διαθέσιμο στο ERTFLIX.

Ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2021.

Η ενσώματη ευφυΐα που δημιουργείται μέσα από την ίδια την ύπαρξη της ζωής δρα στην παραγωγική εξειδίκευση του επιστημονικού κόσμου, ώστε να έρθει σε ισορροπία η ψηφιακή εμπειρία των ανθρώπινων αισθήσεων.

Η εξέλιξη των κοινωνιών δίνει τροφή για εξερεύνηση και υλοποίηση έργων που πραγματοποιούνται μέσα από τον ψηφιακό ορθολογισμό. Αναπόφευκτα η συνεργασία πολλών ανθρώπων είναι αυτό που δίνει πνοή στο τελικό εικαστικό αποτέλεσμα.

Μέσω των σπουδών στις θετικές επιστήμες και μη, γίνονται αναφορές για την ανάγκη όλης αυτής της εξειδίκευσης να προωθηθεί μια νέα μορφή τέχνης που οι ανθρώπινες αισθήσεις αντιδρούν σε πολλαπλά επίπεδα.

Ο σχεδιασμός και προγραμματισμός μιας δυναμικής ορθοκανονικής οντότητας από έναν συνδυασμό τεχνικών απόψεων, κατευθύνει τον θεατή σε βιωματικές εμπειρίες που καλείται να ανακαλύψει.

Το Athens Digital Arts Festival (#adaf) είναι ο μόνος φορέας στην Ελλάδα που υποστηρίζει έμπρακτα αυτού του είδους την τέχνη.

 Σκηνοθεσία-σενάριο: Στέργιος Παπαευαγγέλου

Διεύθυνση φωτογραφίας: Θάνος Λυμπερόπουλος

Ήχος: Πάνος Παπαδημητρίου

Μοντάζ: Νίκος Δαλέζιος

Διεύθυνση παραγωγής: Γιάννης Πρίντεζης

Οργάνωση παραγωγής: Παναγιώτης Σκορδίλης

Εκτέλεση παραγωγής: See-Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών για την ΕΡΤ Α.Ε.