ΕΡΤ2: Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος – Ντοκιμαντέρ: «Ο δρόμος έχει τη δική του ιστορία» | Παρασκευή 21.10.2022

ΕΡΤ2 – Ενημερωτικό σημείωμα προγράμματος

Σας ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 21/10/2022, στις 19:30, θα μεταδοθεί σε επανάληψη το επεισόδιο με τίτλο «Οδός Κωνσταντίνου Περρίκου» από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ» (E) Κ8 W

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21/10/2022

………………………………………………………………………………………………………………

19:00 ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ…: «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΡΓΑΡΗΣ, Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ» (Αφιέρωμα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο)

19:30 Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ (E)  Κ8
Σειρά ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2009.
Οι δρόμοι μιας πόλης, της κάθε πόλης, είναι δεμένοι με τη ζωή μας. Στους δρόμους αυτούς γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Κρύβουν την ιστορία μας. Αλλά και ένα μέρος από την ιστορία της πόλης. Προσωπικότητες της Ιστορίας, της Επιστήμης και της Τέχνης έχουν «χαρίσει» τα ονόματά τους σε αναρίθμητους κεντρικούς ή όχι δρόμους της πρωτεύουσας. Σ’ αυτούς τους δρόμους θα «ταξιδέψουμε» μέσα απ’ αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ. Αυτούς τους δρόμους θα γνωρίσουμε.

«Οδός Κωνσταντίνου Περρίκου» (Αφιέρωμα στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο)
Αφιέρωμα στην ανατίναξη του κτηρίου της ναζιστικής Εθνικής Σοσιαλιστικής Πατριωτικής Οργάνωσης (ΕΣΠΟ) από τον Κωνσταντίνο Περρίκο, μέσα από μαρτυρίες συναγωνιστών του.
Παρουσίαση: Θεοδώρα Βαρδαξή
Σκηνοθεσία: Αντώνης Τέμπος
Εκτέλεση παραγωγής: ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΛΦΑ Α.Ε.

20:00 ΣΤΑ ΑΚΡΑ

………………………………………………………………………………………………………………