ΕΡΤ2 – ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ «Χορεύοντας πάμε στο αύριο…» 27.08.2020

ΕΡΤ2 – ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ «Χορεύοντας πάμε στο αύριο…» 27.08.2020

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
«ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ»
Πορτρέτα του Αύριο

Μετά τους πέντε επιτυχημένους κύκλους της σειράς ντοκιμαντέρ «Ες αύριον τα σπουδαία», οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν, ακόμη μια φορά, τον φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα νέα επεισόδια του έκτου κύκλου της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις δικές τους δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, στις Τέχνες, στα Γράμματα, παντού στην κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες, που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το “είναι”.

Μέσα από τον νέο (έκτο) κύκλο της σειράς της δημόσιας τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων. Προβάλλονται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και τη σταδιακή αναγνώρισή τους από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, στις 20:30
Επεισόδιο 13ο: «Χορεύοντας πάμε στο αύριο…»

Οι χορεύτριες του αύριο, ως επαγγελματίες, ως χορογράφοι, ως δασκάλες και κυρίως ως καλλιεργημένοι και ευαισθητοποιημένοι θεατές, είναι το θέμα του επεισοδίου της σειράς ντοκιμαντέρ «Ες αύριον τα σπουδαία», που μεταδίδεται την Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020, στις 20:30, από την ΕΡΤ2.

Μέσα απ’ αυτή την καταγραφή της σκληρής δουλειάς που γίνεται σε μια τάξη χορού, θα αναδείξουμε όλα όσα προσδοκούν και όλα όσα τους προσφέρει η εκμάθηση διαφόρων ειδών χορού, στα ίδια τα πρόσωπα αλλά και στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Δηλαδή στα άτομα που αύριο θα έρθουν αντιμέτωπα με τον επαγγελματικό χώρο, αλλά και με την ίδια τη ζωή.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Κατερίνα Μαντέλη.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Παύλος Μαυρικίδης.

Ηχοληψία: Χρήστος Παπαδόπουλος.

PostProduction: Γιώργος Αλεφάντης.

Παραγωγή:  SEE – Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών για λογαριασμό της ΕΡΤ Α.Ε.