ΕΡΤ2 – ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ «Ελαφίνα» 06.08.2020

ΕΡΤ2 – ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ «Ελαφίνα» 06.08.2020

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
«ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ»
Πορτρέτα του Αύριο

Μετά τους πέντε επιτυχημένους κύκλους της σειράς ντοκιμαντέρ «Ες αύριον τα σπουδαία», οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν, ακόμη μια φορά, τον φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα νέα επεισόδια του έκτου κύκλου της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις δικές τους δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, στις Τέχνες, στα Γράμματα, παντού στην κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες, που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το “είναι”.

Μέσα από τον νέο (έκτο) κύκλο της σειράς της δημόσιας τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων. Προβάλλονται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και τη σταδιακή αναγνώρισή τους από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020, στις 20:30
Επεισόδιο 12ο: «Ελαφίνα»

Η Μάγδα Δουρμουσόγλου είναι 11 ετών και κάνει πρωταθλητισμό στη ρυθμική γυμναστική. Είναι πρώτη χρονιά στην κατηγορία κορασίδων. Η Μάγδα έχει τιμηθεί με πολλά μετάλλια διακρίσεις και κύπελλα σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Είναι μία από τις 20 καλύτερες αθλήτριες ρυθμικής γυμναστικής, γεννημένες το 2008-2009. Ζει στη Χαλκίδα Εύβοιας και ανήκει στον Αθλητικό Σύλλογο Ειρήνη Χαλκίδας-Ρυθμική Γυμναστική. Προπονήτρια και μέντοράς της είναι η χάλκινη Ολυμπιονίκης Ειρήνη Αϊνδιλή, μέλος της ιστορικής ομάδας του ανσάμπλ στο Σίδνεϊ, το 2000.

Σενάριο-Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Κακογιάννης

Διεύθυνση φωτογραφίας: Παύλος Μαυρικίδης

Ηχοληψία: Χρήστος Σακελλαρίου

Post-Production: Γιώργος Αλεφάντης

Παραγωγή:  SEE – Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών για λογαριασμό της ΕΡΤ Α.Ε.