ΕΡΤ2: ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ – «Game Boy»  28.05.2020

ΕΡΤ2: ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ – «Game Boy»  28.05.2020

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
«ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ»
Πορτρέτα του Αύριο

Μετά τους πέντε επιτυχημένους κύκλους της σειράς ντοκιμαντέρ «Ες αύριον τα σπουδαία», οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν, για μία ακόμη φορά, το φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα νέα επεισόδια του έκτου κύκλου της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις δικές τους δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, στις Τέχνες, στα Γράμματα, παντού στην κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες, που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το είναι.

Μέσα από το νέο (έκτο) κύκλο της σειράς της δημόσιας τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων. Προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και τη σταδιακή αναγνώρισή τους από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 28 Μαΐου 2020, στις 20:30
(Στ΄ κύκλος) – Επεισόδιο 2ο: «Game Boy»

Λένε πως αν κάνεις αυτό που αγαπάς, δεν χρειάζεται να δουλέψεις ούτε μία μέρα στη ζωή σου. Με εφαλτήριο αυτή τη φράση, το ντοκιμαντέρ «Game Boy» ακολουθεί το πάθος και την αγάπη για το ποδόσφαιρο του δεκάχρονου Βασίλη, που έχει σκοπό να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ο Βασίλης μάς αφηγείται τα όνειρά του, τις σκέψεις, τις ανησυχίες του, μέσα από την τρυφερότητα, την αθωότητα και το χιούμορ της παιδικής του ηλικίας.

Ζωντανοί θρύλοι της στρογγυλής θεάς μιλούν στο ντοκιμαντέρ ως προπονητές του νεαρού Βασίλη, για τις αρετές και τις δυνατότητές του, αλλά παράλληλα δίνουν σημαντικά μαθήματα ζωής με αφορμή την μπάλα, μαθήματα που φαίνονται χρήσιμα σε μικρούς και μεγάλους.

Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις. Στην περίπτωση του Βασίλη, όλο το δικό του σύμπαν (δάσκαλοι, γονείς, προπονητές, φίλοι) έχει συνασπιστεί για να τον βοηθήσει να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο όνειρό του. Να γίνει ένας μάγος του ποδοσφαίρου.

Σκηνοθεσία: Αντώνης Γλαρός.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Παύλος Μαυρικίδης.

Ηχοληψία: Πάνος Παπαδημητρίου.

Post Production: Γιώργος Αλεφάντης.

Παραγωγή:  SEE – Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών για λογαριασμό της ΕΡΤ Α.Ε.