ΕΡΤ2 – ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ «Ο κολυμβητής» 11.06.2020

ΕΡΤ2 – ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ «Ο κολυμβητής» 11.06.2020

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ
«ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ»
Πορτρέτα του Αύριο

Μετά τους πέντε επιτυχημένους κύκλους της σειράς ντοκιμαντέρ «Ες αύριον τα σπουδαία», οι Έλληνες σκηνοθέτες στρέφουν, για μία ακόμη φορά, το φακό τους στο αύριο του Ελληνισμού, κινηματογραφώντας μια άλλη Ελλάδα, αυτήν της δημιουργίας και της καινοτομίας.

Μέσα από τα νέα επεισόδια του έκτου κύκλου της σειράς προβάλλονται οι νέοι επιστήμονες, καλλιτέχνες, επιχειρηματίες και αθλητές που καινοτομούν και δημιουργούν με τις δικές τους δυνάμεις. Η σειρά αναδεικνύει τα ιδιαίτερα γνωρίσματα και πλεονεκτήματα της νέας γενιάς των συμπατριωτών μας, αυτών που θα αναδειχθούν στους αυριανούς πρωταθλητές στις επιστήμες, στις Τέχνες, στα Γράμματα, παντού στην κοινωνία.

Όλοι αυτοί οι νέοι άνθρωποι, άγνωστοι ακόμα στους πολλούς ή ήδη γνωστοί, αντιμετωπίζουν δυσκολίες και πρόσκαιρες αποτυχίες, που όμως δεν τους αποθαρρύνουν. Δεν έχουν ίσως τις ιδανικές συνθήκες για να πετύχουν ακόμα το στόχο τους, αλλά έχουν πίστη στον εαυτό τους και στις δυνατότητές τους. Ξέρουν ποιοι είναι, πού πάνε και κυνηγούν το όραμά τους με όλο τους το είναι.

Μέσα από το νέο (έκτο) κύκλο της σειράς της δημόσιας τηλεόρασης, δίνεται χώρος έκφρασης στα ταλέντα και τα επιτεύγματα αυτών των νέων ανθρώπων. Προβάλλεται η ιδιαίτερη προσωπικότητα, η δημιουργική ικανότητα και η ασίγαστη θέλησή τους να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους, αξιοποιώντας στο μέγιστο το ταλέντο και τη σταδιακή αναγνώρισή τους από τους ειδικούς και από το κοινωνικό σύνολο, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020, στις 20:30
(Στ΄ κύκλος) – Επεισόδιο 4ο: «Ο κολυμβητής»

«Ο κολυμβητής» είναι το πορτρέτο ενός αθλητή στο δρόμο προς την παγκόσμια αναγνώριση. Ο δεκαεννιάχρονος  Δημήτρης Μάρκος, πρωταθλητής στους Βαλκανικούς Αγώνες Εφήβων το 2019 στα 1.500μ, θεωρείται από τους σημαντικότερους κολυμβητές της γενιάς του με απώτερο στόχο τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η καθημερινότητα του Δημήτρη χωρίζεται ανάμεσα στη Βαρβάκειο Αγορά, όπου και βοηθά στην οικογενειακή επιχείρηση, και στις προπονήσεις μέσα στο νερό, που μοιάζει να είναι η δεύτερη φύση του.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Τελτζίδης.

Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Σίμος.

Ηχοληψία: Κώστας Κουτελιδάκης

Χειριστής Drone: Σταύρος Κωστόπουλος.

Post Production: Γιώργος Αλεφάντης.

Παραγωγή:  SEE – Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών για λογαριασμό της ΕΡΤ Α.Ε.